Kesä ja mökkikausi ovat parhaimmillaan. Mikä onkaan sopivampaa ajanvietettä mökkiaskareiden lomassa kuin tehdä aikamatka menneisyyden Suomeen?

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin tietokanta ja suoratoistopalvelu Elonet kattaa noin 450 kotimaista pitkää elokuvaa. Valikoima koostuu suurelta osin Suomi-Filmin tuotannosta. Mukana on esimerkiksi valikoima Teuvo Tulion ja Valentin Vaalan elokuvia.

Jos ei jaksa katsoa pitkiä elokuvia, mukana on myös yli 2 000 lyhytelokuvaa, esimerkiksi mainosfilmejä, dokumentteja ja lyhytelokuvia sekä muutama TV-sarja. Maistiaisena voi katsoa vaikkapa HK:n Sinisen mainoksen 90-luvulta tai Säästöpankin valistavan mainoksen säästämisen ja uimisen järkevyydestä.

Lisää materiaalia digitoidaan palveluun koko ajan. Palvelu on ilmainen, ja pääosa materiaalista on vapaasti käytettävissä ei-kaupallisesti. Elokuvat on digitoitu vähintään HD-laatuisina, suurelta osin 4K-laadulla.

elonet.finna.fi