Philipsin uusimmat Ambilight-televisiot eivät tue ominaisuutta synkronoida suositut Hue-kotivalot televisioon. Ambilight on televisioiden valaistusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on parantaa katselukokemusta. Aiemmin televisiot pystyi synkronoimaan Philipsin Hue-älyvalojen kanssa, luoden visuaalisen spektaakkelin. Tämä pidetty ominaisuus on kuitenkin jätetty pois vuoden 2023 televisioista.

Ensimmäisenä tästä raportoitiin Philipsiin keskittyneessä Toengel-blogissa, jossa huomattiin Ambilight+Hue ominaisuuden puuttuminen uusimmista televisioista. Yrityksen edustajan mukaan päätös ominaisuuden poistamiseen tehtiin alhaisen käyttöönoton ja Ambilightin itsenäisenä toimintona kasvavan kehityksen perusteella. Vuoden 2023 malleissa parannettiin edelleen väritarkkuutta. Lisäksi edustaja vihjasi, että seuraavalle vuodelle on suunnitteilla jännittävä “iso harppaus” Ambilightin kehittämisessä.

On tärkeää huomata, että Philipsin televisiot ja Hue-valot valmistetaan eri yrityksissä, TP Visionissa ja Signifyssa. Vaikka ne jakavatkin Philips-brändin, nämä yritykset toimivat itsenäisesti omien tuotteidensa kehittämisessä.

Niille, jotka kaipaavat edelleen valoshowta, on tarjolla vaihtoehtoja. Signify tarjoaa Hue Play HDMI Sync -laatikon, ulkoisen laitteen, joka ohjaa älyvaloja television sisällön mukaan. Lisäksi TP Vision tarjoaa ulkoisia kaiuttimia, jotka parantavat äänikokemusta ja luovat laajemman äänimaiseman. Philipsin vuoden 2023 Ambilight-televisiot jatkavat Ambilightin laajentamista Spotifyyn, peleihin ja muihin sovelluksiin.

Vaikka Ambilight+Hue ominaisuuden poistuminen saattaa harmittaa joitain käyttäjiä, Philips näyttää sitoutuneen edelleen parantamaan Ambilight-kokemusta itsenäisenä toimintona. Teknologian jatkaessa kehittymistään on mielenkiintoista nähdä, mitä jännittäviä kehityssuuntia tulevaisuus tuo Philipsin Ambilight-televisioille ja niiden kyvylle luoda vangitsevia visuaalisia ympäristöjä katsojille ympäri maailmaa.

philips-hue.com