Kuluttaja-lehti testasi peräti 47 erilaista varsi-imuria hintaluokissa 90-1000 euroa. Kyllä vain; on sitä näköjään 1000 euron hintaisiakin varsi-imureita tarjolla ja kelläs muulla kun tietenkin Mielellä. Hinta-skaalan alapäästä löytyy Lidlin oma merkki Silvercrest. Tosin perinteisemmällä tekniikalla eikä siis Dyson-imureista tutulla “syklonilla”.

Ei ehkä ihan AVPlussan ydintä, mutta se ei haittaa kun aihe on kiinnostava. Onhan AVPlussakin näitä imureita aikoinaan testannut. Nyt siis Kuluttaja-lehti testasi peräti 47 erilaista varsi-imuria. On siinä ollut imuroimista! Ja tuttuun tyyliin testi on ollut hyvin perusteellinen ja tarkasti speksattu.

Testin parhaat varsi-imurit olivat Kuluttaja-lehden mukaan Miele Triflex HX2 Pro (1000 €) ja hieman edullisempi MieleTriflex HX2 Cat and Dog (700 €). Kolmannelle sijalle nousi itseoikeutetusti varsi-imureiden ehkä tunnetuin merkki Dyson mallilla V12 Detect Slim Absolute (620 €). Mitallisijojen ulkopuolelle jäivät Samsung Jet 75 Pro VS20T7535T5 (550 €), aivan outo merkki Numatic Henry Quick HEN100G (570 €) ja jälleen Miele Triflex HX1 Flash (550 €), joka sai myös “Hyvä Ostos”-maininnnan. Imurit olivat itse asiassa pisteissä hyvin lähellä toisiaan, joten erot ovat todennäköisesti hyvin marginaaliset.


Normaalin ihmisen imurit
Edes parhaat testin imureista tuskin korvaavat perässä vedettävää “oikeaa” imuria. Varsi-imuri toimiikin siten enemmänkin pika-imuri-tyyppisessä käytössä. Siksi vain harva on valmis sijoittamaa siihen useita satoja euroja; 1000 eurosta puhumattakaan. Vaikea sanoa mikä olisi sellainen sopiva summa, mutta todennäköisesti alle 300 euroa tai jopa selvästi vähemmän. Edullisemmasssa hintaluokassa “Hyvä Ostos”-maininnan sai 330 euron hintainen Kärcher VC 7 Cordless yourMax, jota käytännössä myydään reilusti alle 300 eurolla. Alle 200 euron hintaluokassa voidaan mainita OBH Nordica X-Pert 6.60 Animal ja kaikkein edullisimmista vain 130 euron hintainen Ariete 2722 ja saman hintainen, mutta todella kompakti ja kevy OBH Nordica X-Nano EO1127NO. Kuluttaja-lehden testin huonoimmat pisteet, ja aika selvällä erolla muihin saivat Bissell Icon Pet 2602D ja Silvercrest 100359923. Näistä Bisselin hinta silti 265 euroa ja Silvercrestin 90 euroa.


Vaikka testi oli laaja, niin siitä puuttui erityisesti edullisemman hintaluokan malleja, joka ovat mielestämme niitä kaikkein mielenkiintoisempia. Kuluttaja-lehti voisi kuluttajan etuja ajavana antaa testeissä vahvemman painoarvon edullisimmille tuotteille, joita ihmiset eniten ostavat.

Lisätietoa Kuluttaja-lehti
Juttu kokonaisuudessaan maksumuurin takana vain Kuluttaja-lehden tilaajille tai ostettavissa erikseen.