Meillä on ollut monenlaista vastoinkäymistä uusimman AVPlus-lehden (2/24 Nro. 226) kanssa. Lehti on lähes kuukauden myöhässä.

Toimitusporukkamme on hyvin pieni ja sairastumiset tai muut vastoinkäymiset aiheuttavat monenlaista ongelmaa ja sellaisen lumipalloefektin, jota on vaikea välttää. Olemme tästä todella pahoillamme. Mutta pitkän odotuksen jälkeen uusin AVPlus on nyt kuitenkin vihdoinkin livenä.

Ja tässä numerossa seuraavaa:

Kokeilu: Edullinen ESTG Blood Pressure Watch P60 -verenpaine älykello
Kaksi samanlaista verenpainetta oikealla mansetilla mittaavaa älykelloa. Toinen vain paljon halvemmalla.

Vertailu: Edulliset langattomat vastamelukuulokkeet
Teknologian kehittyessä ja kilpailun kasvaessa myös langattomien ja vastamelu-toiminnolla olevien “oikeiden” eli sanka-kuulokkeiden hinnat ovat laskeneet. Ja tällaiset kaikilla herkuilla varustetut kuulokkeet saa nykyään suoraan jo käsittämättömän halvalla.

Vertailu: Kolme erilaista levysoitinta
Levysoittimia ovat tulleet nyt suosituiksi ja markkinoille tulee niin uusia kuin vanhempia levysoitinbrändejä jo olemassa olevien valtamerkkien rinnalle.. Tämän innostamana päätimme ottaa kuitenkin testiin kolme sinänsä tunnettua, mutta levysoittimissa vähemmän esillä ollutta merkkiä. JBL, Lenco ja Thorens.

Opas: Levysoittimen viritys
Levysoitin on kaikessa näennäisessä yksinkertaisuudessaan hyvinkin hienostunut ja yllättäen pääosin mekaaninen laite. Ja juuri siitä syystä edullisestakin levysoittimesta on otettavissa kenties enemmän irti kuin paketista suoraan otettaessa. Pienellä virityksellä ja aivan kotikonstein.

Hifin historiaa: Thorens
Thorens on yksi vanhimmista äänentoistolaitteiden valmistajista maailmassa, tunnettu erityisesti korkealaatuisista levysoittimista. Matkalle mahtui toki myös tupakansytyttimiä ja partakoneita.

Kokeilu: Sony HT-A9 -kaiutinsarja
Vaivaton, mutta kallis tilaäänijärjestelmä haastaa soundbar-kaiuttimet.

Tietoa & Taitoa: Tekoäly
Mitä se on ja miksi se mullistaa – Kaiken?

Kolumni: En olekaan kyllästynyt (kaikkeen) tekoälyyn
Kolumnistimme Jiri Koivuniemi ei olekaan kyllästynyt tekoälyyn.

Levylautasella
Katsaus kiinnostavimpiin albumeihin.

Sovellukset
Taajuuskorjaimella soundin kohdalleen.

Testi: Hisense 65 A6K – televisio
Testissä malliston edullisimman pään 65-tuumainen eli asiallinen ja iso televisio kohtuuhintaan.