HMD Global on julkistanut uuden keskihintaluokan puhelimen, HMD Skylinen, joka tuo mukanaan nostalgisia vivahteita vanhoista Nokia Lumia -puhelimista ja Nokia N9:stä.

HMD Skyline on suunniteltu modernille käyttäjälle, joka arvostaa sekä tyyliä että toimivuutta. Puhelin on saatavilla kahdessa tyylikkäässä värissä: Twisted Black heti julkaisussa ja muutaman viikon kuluttua myös Neon Pink.

Laitteessa on 6,55 tuuman AMOLED-näyttö, joka tarjoaa terävän 2400×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuuden ja 144 hertsin virkistystaajuuden. Näyttö yltää 1 000 nitin kirkkauteen, mikä tekee siitä erinomaisen käytettäväksi myös kirkkaassa auringonvalossa. Sormenjälkilukija on integroitu kätevästi puhelimen sivulle virtapainikkeeseen.

Puhelimen sydämenä toimii Snapdragon 7s Gen 2 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa sujuvan käyttökokemuksen. Muistivaihtoehdot ovat 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia ja 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Lisäksi puhelimessa on microSD-korttipaikka, jonka avulla tallennustilaa voi laajentaa jopa 1 teratavuun asti.

HMD Skyline on varustettu kolmella takakameralla: 108 megapikselin pääkameralla, 13 megapikselin ultralaajakulmakameralla ja 50 megapikselin telekameralla. Etupuolella on 50 megapikselin selfie-kamera, joka tukee automaattitarkennusta. Molemmilla kameroilla voi kuvata 4K-videoita. Capture Fusion -toiminto yhdistää eri kameroiden kuvat, tuoden niihin lisää yksityiskohtia ja parantaen kuvanlaatua.

Puhelimessa on 4600 mAh akku, joka tukee 33 watin pikalatausta langallisesti ja 15 watin langatonta latausta. Lisäksi puhelin tukee 5 watin käänteistä langatonta latausta, jolloin voit ladata muita laitteita HMD Skylinen avulla. Yhteyksien osalta puhelin tukee 5G-verkkoja, Wi-Fi 6:ta, Bluetooth 5.2:ta ja NFC:tä. Lisäksi siinä on kaksi nano-SIM-korttipaikkaa ja eSIM-tuki.

HMD Skyline on suunniteltu kestämään käyttöä. Alumiinirunko ja helposti irrotettava muovinen takakansi tekevät laitteen korjaamisesta helppoa. Lisäksi puhelin on IP54-luokiteltu, eli se kestää pölyä ja vesiroiskeita.

HMD Skylinen hinnat Suomessa ovat 499 euroa (8+128 Gt), 549 euroa (8+256 Gt) ja 599 euroa (12+256 Gt). Elisa tarjoaa pienimmän muistiversion alennettuun hintaan 399 euroa. Lisäksi varhaiset ostajat saavat kaupan päälle HMD Edition One -setin, johon sisältyvät huppari, lippalakki ja vaatepussi. Tämä kampanja on voimassa 31. elokuuta asti.

HMD Skyline saapuu markkinoille Android 14 -käyttöjärjestelmällä, ja elokuussa laitteeseen lisätään Digital Detox -tila, joka auttaa käyttäjiä hallitsemaan sovellusten ja yhteystietojen käyttöä. HMD Global lupaa laitteelle kaksi Android-versiopäivitystä ja kolme vuotta tietoturvapäivityksiä.

HMD Skyline yhdistää tyylikkään muotoilun, tehokkaan suorituskyvyn ja käytännölliset ominaisuudet, tehden siitä houkuttelevan vaihtoehdon keskihintaluokan puhelinmarkkinoilla.

www.hmd.com