Yhdysvaltalainen Neuralink Corporation, joka on IT-miljardööri Elon Muskin luomuksia, on tiedottanut Neuralink-aivoimplanttinsa pelikäytön huikeasta menestyksestä.

Neuralinkin mukaan yrityksen Neuralink-implanttiprojektin PRIME-tutkimus on saanut toisen osallistujansa, joka tunnetaan nimellä Alex. Alex on halvaantunut kärsittyään selkäydinvamman ja on intohimoinen pelaaja, jonka avulla Neuralink testaa aivoimplanttinsa käyttöä pelaamisessa.

Neuralinkin tiedotteen mukaan Alexin implantti asennettiin taannoin Yhdysvaltain Arizonan osavaltion Phoenixissa sijaitsevassa Barrow Neurological Institutessa. Leikkaus sujui hyvin ja Alex on päässyt testaamaan Neuralinkin käyttöä pelaamisessa.

Yhteys alkoi toimia nopeasti

Siitä lähtien, kuun Alex liitti Neuralinkkinsä tietokoneeseensa, kesti alle viisi minuuttia ennen kuin hän pystyi alkamaan ohjata tietokoneen kohdistinta mielellään. Muutamassa tunnissa hän ylitti suurimman nopeuden ja tarkkuuden, jonka hän oli saavuttanut millä tahansa muulla käytössä olleella aputekniikalla.

Alex rikkoi myös aiemman maailmanennätyksen aivo-tietokonerajapinnan kohdistimen ohjauksessa ei-Neuralink-laitteella ensimmäisenä päivänä, kun linkkiä käytettiin. Ensimmäisen tutkimusistunnon päätyttyä Alex jatkoi Neuralinkin ominaisuuksien testaamista itsenäisesti ja käytti sitä ensimmäisen persoonan räiskintäpelin Counter-Striken pelaamiseen.

– Ihan vain ympäriinsä juokseminen on niin nautinnollista, koska voin katsoa sivuttain, eikä minun tarvitse siirtää Quadstickiä vasemmalle ja oikealle. Voin ajatella, mihin katson ja se menee, minne haluan. Se on hullua, Alex hehkuttaa.

Myös muita käyttökohteita

Alex toimi ennen vammautumistaan autoteknikkona ja oli intohimoinen käsillään tekijä. Hän muun muassa korjaili laitteita ja ajoneuvoja. Alex testasi Neuralinkiä toisena testauspäivänään, jolloin hän käytti Fusion 360 -CAD-ohjelmistoa Neuralink-laturinsa telineen suunnittelemiseen.

Alex aikoo jatkaa Neuralinkin tiedotteen mukaan CAD-ohjelmiston käyttöä vapaa-ajallaankin.

– Idean ottaminen, suunnittelu ja fyysisen esineen saaminen valmiiksi saa minut tuntemaan, että rakennan asioita uudelleen, mies riemuitsee.