Yhdysvaltalainen, erityisesti tietotekniikkasuorittimistaan tunnettu AMD Inc on tehnyt jälleen uuden yrityskaupan, jolla se vahvistaa tekoälyliiketoimintaansa.

AMD ostaa yhdysvaltalaisen ZT Systemsin 4,9 miljardilla dollarilla. ZT Systems tarjoaa tekoäly- ja yleiskäyttöistä laskentainfrastruktuuria suurille hyperscale-toimittajille ja AMD toivoo, että se auttaa yritystä laajentamaan tekoälypiirien ja -laitteistojen liiketoimintaansa.

Kauppa sisältää 400 miljoonan dollarin ehdollisen maksun, joka perustuu tiettyihin virstanpylväisiin, jotka saavutetaan kaupan päättymisen jälkeen. ZT Systemsin konesali-infrastruktuurin valmistusliiketoiminta erotetaan kaupasta ja myydään.

– ZT lisää maailmanluokan järjestelmäsuunnittelun ja telinemittakaavaisten ratkaisujen asiantuntemusta, joka vahvistaa merkittävästi datakeskusten tekoälyjärjestelmiämme ja asiakkaiden mahdollistamiskykyä.

– Tämä hankinta perustuu myös investointeihin, joita olemme tehneet nopeuttaaksemme tekoälylaitteistomme ja -ohjelmistomme tiekarttoja, AMD:n puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Lisa Su kommentoi.

AMD:llä on jo selvät suunnitelmat jatkon suhteen.

– Korkean suorituskyvyn Instinct AI -kiihdyttimemme, EPYC-suorittimemme ja verkkotuoteportfoliomme yhdistäminen ZT Systemsin alan johtavaan datakeskusjärjestelmien asiantuntemukseen mahdollistaa AMD:n kattavan datakeskuksen AI-infrastruktuurin toimittamisen mittakaavassa OEM-ekosysteemimme ja ODM-kumppaniemme kanssa, Su kommentoi.

Kun kauppa on tehty, ZT Systems liittyy AMD Data Center Solutions -liiketoimintaryhmään. Toimitusjohtaja Frank Zhang johtaa valmistusliiketoimintaa, kun taas ZT:n puheenjohtaja Doug Huang johtaa suunnittelu- ja asiakastyöryhmiä. Molemmat raportoivat AMD:n varapuheenjohtajalle ja toimitusjohtajalle Forrest Norrodille.

– Olemme innoissamme voidessamme liittyä AMD:hen ja näytellä yhdessä entistä suurempaa roolia AI-infrastruktuurin suunnittelussa, joka määrittelee tietojenkäsittelyn tulevaisuuden, Zhang kommentoi.

– Olemme lähes 30 vuoden ajan kehittäneet liiketoimintaamme johtavaksi kriittisen laskenta- ja tallennusinfrastruktuurin toimittajaksi maailman suurimmille pilviyhtiöille. AMD jakaa näkemyksemme teknologiamme ja henkilöstömme tärkeästä roolista suunniteltaessa ja rakentaessa laskentainfrastruktuuria, jolla toimivat maailman suurimmat datakeskukset.