Yhdysvaltalainen Bloomberg-media on kertonut mielenkiintoisen huhun Apple Inc:n uudesta tuotteesta iPad-laitteille.

Bloombergin tietojen mukaan Apple olisi tuomassa markkinoille varren, joka on tarkoitus kiinnittää esimerkiksi pöytään, ja johon on tarkoitus laittaa kiinni iPad.

Tietojen mukaan varren kehitys on jo hyvässä vauhdissa ja siitä vastaa usean sadan hengen kehitystiimi. Vartta pystyisi kääntämään eri suuntiin ja se pyörii 360 astetta. Se tukee muun muassa Amazon.com Inc:n ja Meta Platforms Inc älykotituotteita.

Huhujen mukaan robotiikan hyödyntäminen on osa laajempaa yritystä lisätä myyntiä ja hyödyntää Apple Intelligenceä, tekoälyteknologiaa, joka tulee tänä vuonna iPhonelle, iPadille ja Mac-tietokoneille. Apple etsii myös uusia kasvumahdollisuuksia lopetettuaan aiemmin tänä vuonna pyrkimykset kehittää itseajavaa autoa.

Tietojen mukaan Applen sisällä on kuitenkin myös erimielisyyksiä varren kehittämisen hyödyllisyydestä. Applen markkinointiosastp on huolissaan siitä, että kuluttajat eivät olisi valmiita maksamaan tällaisesta tuotteesta. Ohjelmistotekniikan huippujohtajat ovat puolestaan huolissaan tarvittavien ohjelmistojen rakentamiseen tarvittavista henkilöstöresursseista. Tietojen mukaan toimitusjohtaja Tim Cook on laitteen kannattaja kuten Applen laitteistosuunnittelupäällikkö John Ternuskin.

Apple on nyt päättänyt asettaa laitteen kehittämisen etusijalle ja pyrkii tietojen mukaan ensiesittelyyn jo vuonna 2026 tai 2027. Yhtiö pyrkii pudottamaan hinnan noin 1 000 dollariin.

Lähde: Bloomberg