Yhdysvaltalainen puhelinvalmistaja Apple Inc pitää vuotuisen tuotejulkistustapahtumansa 9.11. Yhdysvaltain Kalifornian osavaltion Cupertinossa sijaitsevalla Apple Parkin kampuksella. Tiedossa on mediatietojen mukaan merkittäviä tuotejulkistuksia.

Tietojen mukaan Apple julkaisee tapahtumassa uuden iPhone 16 -malliston, uuden Apple Watch -malliston, uuden AirPods 4 -malliston sekä julkaisupäivät iOS 18:lle, macOS Sequoialle ja muille Applen ohjelmistopäivityksille.

Laitteiden uusista ominaisuuksista on myös tihkunut tietoa. Kaikissa neljässä uudessa iPhonessa odotetaan olevan muokattavissa oleva toimintapainike ja uusi sieppauspainike valokuvien ottamista varten.

Kuvissa on myös sisäänrakennettuja eleitä, kuten pyyhkäisy, jolla lähentää ja loitontaa tai pehmeä painallus automaattista tarkennusta varten. Kaappauspainike on laitteiden oikealla puolella virtapainikkeen alapuolella.

Apple lisää myös A18-sirun kaikkiin malleihin, joten koko iPhone 16 -mallisto pystyy tukemaan iOS 18:sta tulevia Apple Intelligence -ominaisuuksia. Muita merkittäviä uusia ominaisuuksia ei odoteta tavallisille iPhone 16 -malleille, mutta Pro-sarjan näyttökoko kasvaa 6,1 ja 6,7 ​​tuumasta 6,3 ja 6,9 tuumaan Pro- ja Pro Max -malleissa.

Molemmissa malleissa on myös viisinkertainen Telephoto zoom -vaihtoehto, joka oli yksinomaan Pro Maxissa viime vuonna.

Uudessa Apple Watchissa odotetaan olevan ohuempi muotoilu ja suurempi näyttö. Apple aikoo myös päivittää Apple Watch SE:n ja Apple Watch Ultran, ja odotettavissa on myös uusia terveysominaisuuksia, kuten uniapnean havaitseminen ja verenpaineen seuranta.

AirPods 4:stä on tulossa kaksi mallia, joista toinen on suora seuraaja nykyiselle AirPods 3:lle ja toinen, joka on askel eteenpäin aktiivisen melunvaimennustuen kanssa halvempaan hintaan.

Lähde: Macrumours