Maailman suurimpiin pelijulkaisijoihin kuuluva yhdysvaltalainen Epic Games Inc on julkaissut Epic Games Store -pelikauppansa viimein mobiililaitteille.

Epic Games Store julkaistiin tietokoneille jo 6.12.2018 ja viimein 17.8.2024 mobiililaitteille. Kauppa-alusta kuuluu maailman suurimpien joukkoon ja on ollut kauan odotettu uutuus mobiilialustoille.

Epic Games Storen pystyy asentamaan sekä Android- että iPhone-laitteille. Androidilla se toimii maailmanlaajuisesti, mutta iOS toimii toistaiseksi vain Euroopan Unionin alueella. Epic Games Store toimii EU:n alueella EU:n Digital Markets Actin ansiosta. Samalla kuitenkin Apple estää edelleen kaikkia muita iOS-käyttäjiä Euroopan ulkopuolella käyttämästä Epic Games Storea iOS:llä.

Kaupan julkaisupeleinä toimivat Fortnite, Rocket League Sideswipe ja Fall Guys on mobile. Epic Games antaa mahdollisuuden myös muille pelijulkaisijoille mahdollisuuden julkaista pelejään Epic Games Storen mobiiliversiossa. Epic Games antaa myös kolmannen osapuolen kauppa-alustoille mahdollisuuden myydä sen pelejä niiden mobiililaitteiden kauppa-alustoilla.

Tim Sweeney, Epic Gamesin toimitusjohtaja ja perustaja, kertoo uudistuksesta innoissaan Epic Gamesin tiedotteessa.

– Suuntaus on kääntymässä ja mobiiliekosysteemi on vihdoin avautumassa kilpailulle. Olemme kiitollisia Euroopan komissiolle siitä, että se on mahdollistanut Epic Games Storen käynnistämisen ja peliemme tarjoamisen iOS-käyttäjille EU:ssa.

– Nyt eurooppalaiset iOS-käyttäjät ja kaikki Android-käyttäjät voivat käyttää kauppaamme ja pelejämme, kuten he ovat aina pystyneet tekemään avoimilla alustoilla, kuten PC ja Mac. Taistelu ei ole vielä läheskään ohi, mutta tämä on konkreettista edistystä kehittäjille ja kuluttajille, jotka voivat alkaa hyötyä kilpailusta ja valinnanvarasta.​