Teksti & Kuvat Teppo HirviKunnas

Minimalistisesta tyylistään tunnetun ruotsalaisen Primaren AV-vahvistin haluaa palvella sekä vaativaa audiofiiliä että kotiteatteriharrastajaa. Kumpaa enemmän?

Omanlaisesta minimalistisesta tyylistään tunnettu ruotsalainen Primare on viime vuosina keskittynyt vahvasti perinteiseen kaksikanavatoistoon, mutta viime vuonna Primare katsoi parhaaksi tuoda markkinoille taas pitkästä aikaa jotain uutta myös monikanavaiseen ja AV-toistoon.

Ovathan AV-laitteet olleet aikoinaan suorastaan jopa Primaren ydintä aina DVD-soittimia myöden.

Primaren edellinen AV-vastaanotin oli SPA23, joka julkaistiin kuitenkin jo kahdeksan vuotta sitten. Kotiteatterimaailmassa tämä on pitkä aika. Tämän tuoteryhmän suuret nimet, kuten Denon/Marantz ja Yamaha, uudistavat perinteisesti mallinsa jopa joka vuosi. No tahti on nyt ollut hidastumaan päin.

AV- ja kotiteatteripuolella tekniikka (myös niin sanotusti kovassa raudassa) kehittyy kuitenkin niin nopeasti, että uutta laitetta vain pitää pukata tasaisin väliajoin, ettei kilpailijat pääse karkuun.

No ihan kahdeksaa vuotta ei ehkä kannata odottaa, sillä aika paljon on tässä ajassa muuttunut: Dolby Atmos, 4K, HDR, suoratoistopalvelut, huonekalibrointi ja niin edelleen.

Uutuuksien lista on melko pitkä. Uudella 5 500 euroa maksavalla Primare SPA25 Prismalla on tässä siis paljon kirittävää, ja kilpailu on tässä luokassa äärimmäisen kovaa. Vastassa ovat jo aikaisemmin mainitut tutut japanilaismerkit sekä tietenkin myös Rotel, Arcam ja Anthem. Toisaalta Primaren filosofia on tässä myös hieman erilainen: Primarea lainaten “audiofiilimäisempi” aina olemusta myöten.

Oikein siisti liitinpaneeli: Analogisia tuloja on viisi, digituloja kolme sekä USB-DAC, kuvatuloja (HDMI) on neljä ja lähtöjä kaksi. Kaiutinlähdöt ovat järeät, hyvin merkitty ja riittävän etäällä toisistaan.

Yhdeksän kanavaa riittää

Perusrakenteeltaan Primare SP25 Prisma on 9.1-kanavainen integroitu AV-vahvistin/prosessori. Perinteistä viritintä siinä ei siis ole. Vahvistinkanavia on vain yhdeksän, mikä tietenkin asettaa rajoituksia Atmos-setitykselle. Itse prosessorissa on 11 kanavaa 7.1.4-Atmos/DTS-konfiguraatiolle. Linjalähdöt löytyvä vain etu-/pääkanaville, keskikanavalle sekä kahdelle subwooferille, jotka ovat tosin vain rinnankytketyt eli mono. Etu-/pääkanavien linjalähdöt ovat sinänsä järkevä optio, jolloin vahvistinta voi käyttää stereokuuntelussa vaikka kera erillisen putkipäätteen; ikään kuin dedikoidussa audiofiilisetityksessä. Käytettäessä erillistä vahvistinta pääkanaville loput vahvistinkanavat riittävät tällöin myös täysveriseen 7.1.4-Atmos-settiin. Ihan fiksu ajatus. Pääkanavissa voi käyttää vaikka aktiivikaiuttimia.

Analogisia audiotuloja on viisi, digituloja kolme plus USB-DAC, kuvatuloja (HDMI) on neljä ja lähtöjä kaksi. HDMI-liitäntöjen versio on 2.0b, eli laite ei tule korkean kuvataajuuden (120 fps) 4k-kuvaa eikä 8k-kuvaa. Näistä ensiksimainittu on hyvä huomioida erityisesti pelikäyttöä ajatellen, kun taas 8k-kuvalla ei ole vielä merkitystä. Liiitännät tosin tukevat kuitenkin eARC:ia ja HDR-formaatteja, joten isoa merkitystä tällä ei ole.

Kaiutinlähdöt ovat järeät, hyvin merkitty ja riittävän etäällä toisistaan. Musiikin kuuntelua ajatellen ihmetyttää, ettei Primaressa ole kuulokelähtöä.

Primare SPA25 Prisma sisältää Primaren Prismaverkkosoitinalustan, joka tarjoaa laajan valikoiman verkko-/suoratoisto-ominaisuuksia ja palveluita, joita ohjataan Prisma-mobiilisovelluksella (Android ja iOS). Prisma mahdollistaa myös monihuonetoiston. Prisma tukee AirPlay 2:ta, Bluetoothia, Chromecast built-iniä, Roon Readya ja Spotify Connectia tarjoten helpon tavan suoratoistoon eri palveluista sekä NASverkkokovalevyiltä ja tietokoneista. Myös laitteen monet asetukset on helpoin tehdä sovelluksen avulla.

D-luokan tehoja

Vahvistin toimii D-luokassa ja on toteutettu Hypex UCD250LP -piireillä. Primare ilmoittaa vahvistimen tehoksi maltilliset 90 wattia per kanava sekä neljän että kahdeksan ohmin kuormaan, mutta kaikki kanavat samaan aikaan kuormitettuna. Monesti tehot ilmoitetaan vain kaksi tai jopa yksi kanava kuormitettuna, mikä ei välttämättä kerro mitään, koska vahvistimen virtalähdettä ei kuormiteta läheskään täydellä ottoteholla. Kaksi kanavaa kuormitettuna, kuten stereokuuntelussa, tehoksi ilmoitetaan 2 x 145 wattia kahdeksan ja 250 wattia neljän ohmin kuormaan. Mittasimme hetkelliseksi tehoksi 170 wattia kahdeksaan ohmiin ja  240 wattia neljään ohmiin, eli aika samoissa lukemissa kuin valmistajakin. Kovin matalista kuormista Primare SPA25 ei pidä. Kahden ohmin kuormaan tehoa irtosi 146 wattia ja yhteen ohmiin enää 86 wattia. Tämä on jostain syystä nykyaikaiselle D-luokan kotivahvistimelle aika tyypillistä, vaikka periaatteessa D-luokalla luulisi saavutettavan suuri virranantokyky. Mutta harvoinpa enää kovin vaikeita kaiutinkuormia eteen tulee. Mikään tehotykki Primare SPA25 ei kuitenkaan siis ole.

Primare ilmoittaa erikseen myös bi-amp-tehot, mutta tämä ei tarkoita kanavien siltakytkentää, vaan ihan perinteistä kaiuttimen kaksoisjohdotusta. No toki sinne silloin toki menee tuplatehot, aivan selvää, mutta jotenkin tästä voi saada käsityksen jostakin muusta. Hieman ehkä harhaanjohtavaa. Miksei muuten kanavat voisi itse asiassa olla sillattavissa?

Primare käyttää Hypex UCD250LP -vahvistinpiirejä. Virtalähde ja tehovahvistin sijaitsevat poikkeuksellisesti vahvistimen etuosassa ja kaikki signaaliin sekä sen käsittelyyn liittyvä takaosassa, lähellä liittimiä. Itse asiassa tämä on oikein järkevä asetelma. Työn jälki, viimeistely ja yksityiskohdat ovat korkeatasoiset – kuten tässä hintaluokassa tosin pitää jo ollakin.

Laadukasta DA-muunnosta

Primare SPA 25 Prisman DA- eli digitaali–analogimuunnos on suunniteltu erityisesti parantamaan musiikin äänenlaatua stereokuuntelussa. Tämä saavutetaan käyttämällä kahta 8-kanavaista ESS 9026PRO -piiriä, joista kummastakin neljä kanavaa kohdennetaan erityisesti vasemmalle ja oikealle pääkanavalle tavoitteena mahdollisimman korkealaatuinen toisto kuuneltaessa musiikkia stereona. USB-DAC tukee aina 768 kilohertsin ja 32 bitin sekä DSD 512/22,6 MHz -musiikkitiedostoja. Tämä ilahduttaa varmasti audiofiilejä. Tähän audiofiiliteemaan liittyy myös laitteen mukana toimitettu sähkökosketinkynä, jolla voi tarkistaa, että sähköjohdon polariteetti on oikein päin sekä annettu tieto äänenlaadun parantumisesta, kun vahvistinta on ajettu sisään kolme päivää: “Your Primare will start to sound best after an initial burn-in of approximately 24 hours. You will notice a further smaller improvement in sound quality for at least another 3 days’ playing.” Näistä asioista on toki monenlaisia näkemyksiä.

Prisma

Primare SPA25 Prisma sisältää Primaren Prisma-verkkosoitinalustan, joka tarjoaa laajan valikoiman verkko-/suoratoisto-ominaisuuksia ja -palveluita, joita ohjataan Prisma-mobiilisovelluksella (Android ja iOS). Prisma mahdollistaa myös monihuonetoiston. Prisma liitetään kodin verkkoon Google Homen avulla. Prisma tukee AirPlay 2:ta, Bluetoothia, Chromecast built-iniä, Roon Readya ja Spotify Connectia tarjoten helpon tavan suoratoistoon eri palveluista sekä NAS-verkkokovalevyiltä ja tietokoneista. Perinteisen virittimen puutteen korvaa kätevä nettiradio. Myös laitteen monet asetukset on helpoin tehdä sovelluksen avulla. Verkkosoitin ei näytä metadataa kuvaruutunäytöllä, mitä voidaan pitää pienenä miinuksena. Laitteen omalla näytöllä soitettavan kappaleen tiedot sen sijaan näytetään.

Dirac-huonekorjaus ja esivalinnat

SPA25 Prisma sisältää Dirac Live -huonekorjauksen perusversion, joka siis kattaa bassoalueen ja alemman keskialueen korjauksen aina 500 hertsiin saakka. Koko taajuusalueen kattavan version saa 99 dollarin päivityksenä. Audiofiileille moinen korjailu saattaa olla vähintäänkin vastenmielinen ajatus, mutta kotiteatterikäytössä siitä on eittämättä hyötyä. Jopa siis koko taajuuskaistaa ajatellen.

Vahvistin tarjoaa myös viisi kaiutinasetusta, jokainen omalla Dirac-korjauksellaan, lisäten joustavuutta erilaisiin kuuntelutilanteisiin. Lisäksi tarjolla on 17 muokattavaa sisääntuloesiasetusta, jotka mahdollistavat esimerkiksi eri ääni- ja videolähteiden sekä DSP-tilojen ja Dirac-suodattimien yhdistämisen kullekin sisääntulolle. Tämä ominaisuus tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden mukauttaa laitteen toimintaa eri lähteiden ja käyttötarkoituksen mukaan.

Vahvistimen oma näyttö ei ole kovin suuri, mutta se kertoo tärkeimmät asiat selkeästi. Sisääntulon valinta tehdään askeltamalla, myös kaukosäätimestä – siis hieman sellaista arpomista. Suorat valintapainikkeet olisivat ehkä selkeämpi tapa. Näyttöön saadaan myös suoratoistopalveluiden metadata eli esiintyjän nimi ynnä muuta., mutta vahvistimeen liitettyyn näyttölaitteeseen ei.

Käyttö

Primaren käyttöönotto oli aavistuksen monimutkaista, vaikka sinänsä ohjeet ovat hyvinkin yksityiskohtaiset. Tietoa on vain ripoteltu vähän sinne sun tänne. On erilaista lappua, QR-koodia ja netttisivuja sekä pdf-tiedostoja. Sellainen yksinkertainen “Tee näin - vaihe vaiheelta” -opas puuttuu. Myös kaukosäätimen kanssa sai tällainen tyhmä hifitoimittaja tapella hetken jos toisenkin. Alussa nimittäin vaikutti siltä, ettei kaukosäädin toimi ollenkaan. Se ei vain ohjaa vahvistinta. Kunnes selvisi, että pitää osata valita ensin kaksitoimisista painikkeista oikea laite. No se siitä, ehkä olin vain tyhmä.

Myös kaukosäädin on kohtalaisen tyylikäs ja selkeä. Osa toiminnoista vaatii ohjaustilan vaihtamista ja pidempään painallusta, ja ohjeistus tähän oli sekavaa. Vahvistimen peruskäyttö sujui kuitenkin ongelmitta, kun vain keksi ensin sen, miten AV-vahvistimen ohjaustilan sai päälle. Kaukosäätimessä on myös painikkeiden taustavalaistus.

Kaukosäädin on itsessään selkeä, ja siinä on myös taustavalo. Itse laitteessa on vain muutama painike ja äänenvoimakkuussäädin. Televisioon kytkettynä toiminnot esitetään kuvaruutunäytöllä, joka on niin askeettinen kuin voi vain olla. Ehkäpä tietoinen valinta, joka korostaa laitteen minimalistista tyyliä, mutta silti. Hieman tähän olisi voinut panostaa enemmän, vaikka ajaa toki asiansa.

Asetuksia on paljon, mikä vaatii käyttöohjeeseen huolella perehtymistä. Kaiutinasetukset ovat pääosin myös manuaalisia, mitä voi pitää jopa ihan hyvänä asiana. Monesti automaattiset kaiutinasetukset, tasot, viiveet ja jakotaajuudet saattavat jättää hieman sellaisen epämääräisen tunteen, että onkohan tämä nyt edes oikein. Monikanava-asetuksia on sinänsä useita aina 2.0:sta aina erilaisiin 5.1.2-, 7.1.2- ja 5.1.4 -Dolby Atmos/DTS:X -konfiguraatioihin. Niiden asetukset ja kokoonpanot eivät vain ole kovin selkeästi (käytännössä ei ollenkaan) ilmaistu laitteen asetuksissa. Ja taas pitää tavata netin käyttöohjeita. Toisaalta jo aikaisemmin mainitut sisääntulokohtaiset esiasetukset ja Diracin asetukset mahdollistavat esimerkiksi eri ääni- ja videolähteiden sekä kaiutinasetusten, DSP-tilojen ja Dirac-suodattimien yhdistämisen kullekin sisääntulolle.

Prisma-sovellus olisi kenties kätevin tapa vahvistimen hallintaan, mutta mitään asetuksia ei sen kautta voi valita. Sovelluksen käyttö painottuu pääasiassa musiikin kuunteluun suoratoistopalveluista. Toisaalta laitteen käyttö on kohtalaisen sujuvaa myös vahvistimen omalla kaukosäätimellä. Ihan parasta tasoa käyttölogiikka ei kuitenkaan edusta. Missä on esimerkiksi Bluetooth-tilan valinta (ei missään, ja bluetooth on muutenkin vain SBC-tasoa) ja kaukosäätimen sisääntulon valintapanikkeet voi tietää vain, jos on lukenut käyttöohjeet netissä. Itse kaukosäätimestä sitä on mahdoton havaita. Ja monta muuta pientä vähemmän loogista ratkaisua. No toki kaiken oppii.

Kuvaruutunäytön grafiikka on ammattimaisen askeettista, mutta toki samalla selkeää ja sopii myös laitteen kokonaistyyliin. Asetukset poikkeavat joiltain osin hieman totutusta, ja niihin on syytä perehtyä.

Ääni

Primare SPA25 Prisma soi musiikilla hyvin neutraalisti kuten laadukkaan vahvistimen kuuluukin. Bassotoisto kuulosti hyvin kontrolloidulta ja tarkalta. Aina tehoreservin rajoissa. Tehoakin tuntui riittävän perustarpeisiin todella hyvin. Suuressa tilassa ja epäherkillä kaiuttimilla tehoa saisi olla enemmän. Ääntä voi luonnehtia kokonaisuudessaan hyvin neutraaliksi, ehkä hieman kuivaksi, mutta hyvällä tavalla, toistaen musiikin juuri siten kuin se on äänitetty.

Kotiteatterikäytössä ääneen pätee luonnollisesti samat kvaliteetit. Tehoakin tuntuu lähtevän itse asiassa lukuarvoja enemmän, etenkin kun pääkaiuttimien bassokuormaa saadaan siirrettyä aktiivisubbareille. Suuremmassa ja voimakkaasti akustoidussa kotiteatterissa tehoa saisi kyllä olla silti selvästi enemmän. Ehkäpä kannattaisi käyttää pääkanaville erillistä päätevahvistinta tai aktiivikaiuttimia.

Audiofiilin av-vahvistin?

Primare SPA25 Prisma on kieltämättä upea vahvistin, mutta kenelle se on tarkoitettu? Kotiteatterikäyttöön speksit ovat ok, mutta eivät luokassaan läheskään täydelliset. Tehoa ei ole mitenkään ylenpalttisesti eikä 8K- tai 4K/120fps-tukea. Asetukset ovat hieman vaikeaselkoiset. Kilpailu on nimittäin kovaa, ja tämän hintaluokan tuotteelta vaaditaan jo enemmän plus kaikki viimeisimmät ominaisuudet, vaikka niitä ei aina edes tarvittaisi. Toisaalta stereokuuntelun nimeen vannovat audiofiilit eivät kuuna päivänä harkitse mitään AV-vahvistinta. Eikä siinä ole edes mitään järkeä pitää kalliita kanavia ja prosessoreita tyhjän panttina. Toisaalta tässä on toki hyvä verkkosoitin, erittäin laadukas DA-muunnin ja Dirac-huonekalibrointi, pääkanaville linjalähtö sekä paljon hyviä muitakin ominaisuuksia. Toisaalta ei kuitenkaan kuulokelähtöä.

Kokonaisuus laittaa miettimään, onko tämä riittävän hyvä kotiteatterivahvistin, joka on myös erittäin laadukas stereovahvistin ja DAC vakavampaankin musiikin kuunteluun, vai sittenkin vain kompromissi? Vaikea valita.

Hyvää & huonoa

Rakenne ja työn laatu
Laadukas DA-muunnin
Monipuolinen verkko-/mediasoitin
Dirac-huonekalibrointi
Monipuoliset esiasetusmahdollisuudet

Käyttö (varauksin)
Teho (varauksin)
Ei 4K/120fps- eikä 8K-tukea
Ei kuulokelähtöä

Hyödyllisiä linkkejä ja videoita

Primaren oma tuote-esittely

Primaren esittelyvideo Prisma-sovelluksesta

Havainnollinen opasvideo Dirac Live -huonekalibroinntista

Primaren historia lyhyesti

Primare on ruotsalainen, 1980-luvulla perustettu audiolaitevalmistaja. Primaren (Primare Systems AB) perustivat tanskalainen suunnittelija Bo Christensen ja insinööri Bent Nielsen tavoitteenaan luoda tuotteita, jotka tarjoavat sekä erinomaista äänenlaatua että käyttäjäystävällisyyttä minimalistisessa muodossa. Tyylikkäällä, seivästi skandinaavisella mutta myös yksilöllisellä designillaan Primare onkin erottunut hienosti muista merkeistä. Primare on ollut myös highend-merkkien edelläkävijä uudessa teknologiassa, kuten D-luokan vahvistimissa ja edistyksellisissä suoratoistolaitteissa.

Vuonna 1986 Primare esitteli markkinoille ensimmäiset tuotteensa, 928-sarjan, joka ilmensi jo tuolloin erottuvaa mutta minimalistista estetiikkaa. Tämä oli vastakohta aikansa nappuloiden täyttämille laitteille.

Hieman radikaalimpi 200-sarja sai kiitosta innovatiivisesta ja mullistavasta muotoilustaan. Sarjaan kuului esivahvistin, monovahvistimet, viritin ja CD-soitin.

Vuonna 1993 Bo Christensen suunnitteli 300-sarjan, joka vakiinnutti myös Primaren esteettisen tyylin. Uusi suunnittelutapa mahdollisti myös uudenlaisen sisäisen rakenne-infrastruktuurin. Bo Christensen lähti Primaresta vuonna 1994. Liekö syy ollut vuonna 1993 aloitettu yhteistyö toisen ruotsalaisen audioyrityksen Xenan kanssa. Xena toimi jo yhdessä kilpailevien, myös skandinaavisten merkkien Coplandin ja QLN:n kanssa. Tämä kumppanuus kuitenkin yhdisti Primaren Bent Nielsenin ja Xenan Lars Pedersenin suunnittelu- ja liiketoimintataidot, mikä asetti uuden suunnan Primarelle ja johti lopulta vuonna 1998 esiteltyyn 30-sarjaan. Nykyään Bent johtaa teknistä puolta pääsuunnittelijana ja Lars on Primaren toimitusjohtaja.

2000-luvulle tultaessa Primare laajensi valikoimaansa myös AV-tuotteisiin esitellen muun muassa V20-DVD-soittimen, SP31.7-av-etuvahvistimen/ prosessorin ja jopa DVD-vahvistin-yhdistelmän.

Vuonna 2010 Primare otti käyttöön modulaarisen suunnittelun, joka mahdollisti tuotteiden päivittämisen uusilla ominaisuuksilla. Tämän suunnittelufilosofian ensimmäiset hyödyntäjät olivat 30- ja 20-sarjan vahvistimet. Seuraavana vuonna, 2011, CD32/I32-järjestelmä voitti EISA:n Best Product -palkinnon. Kuluneen vuosikymmenen aikana Primare toi markkinoille myös erillisen DA-muuntimen DAC30:n ja MM30-suoratoisto/ verkko-/mediasoitin-päivitysmoduulin vahvistimiinsa.

Vuonna 2017 yritys lanseerasi Prisman, joka on Primaren suora-/ verkkotoistoalusta valmistajan audiojärjestelmissä. Prisma esiteltiin alun perin osana I15 Prisma -integroitua vahvistinta ja CD35 Prisma -CD-soitinta, joista ensin mainitussa esiintyi ensimmäistä kertaa myös Primaren UFPD 2, d-luokan vahvistinteknologia.

Primaren viimeisin AV-vastaanotin oli SPA23, joka julkaistiin jo kahdeksan vuotta sitten.
Merkki & MalliPrimare SPA25 Prisma
Hinta5 500 €
Edustaja/maahantuojaTelema Import
Lisätietojaprimare.net
Monikanavaprosessointi11
Vahvistinkanavat9
Nimellisteho (/kanava)90 W
Mittausspeksit4/8 ohmia, 20-20 000 Hz, THD <0,08 %, kaikki kanavat
Mitattu teho (dynaaminen) 8/4/2/1 ohmia167/240/146/86 W
Tilaääniformaatit
Dolby Atmos / Atmos Music / Height Virtualx / - / x
Dolby TrueHD / Dolby Digitalx / x
DTS:X / DTS Neural:X / DTS Virtual:X / DTS HD masterx / x / x /x
IMAX Enhanced-
360 Reality Audio-
Monikanava-stereox
Kanavakonfiguraatiot6
Virtuaalikanavat-
Bi-Ampx
Monihuonetoiston alueet (kaiutin-/linjalähtö)-
LFE + Main Bass -hallintax
Sisääntulot
HDMI4 (2.0b)
HDMI etupaneelissa-
Video (analoginen)-
Digitaalinen optinen (audio)2
Digitaalinen koaksiaali (audio)1
AV-tulo etupaneelissa-
Linjasisääntulot (analog. audio)5 (RCA)
Levysoitin-
Linjasisääntulot (pääteasteelle)-
USB (edessä/takana)-/x (2)
USB-mediasoitin / USB-DACx/x
USB 5 V -virtatulox
Lähdöt
HDMI2
Video (komponentti)-
Video (komposiitti)-
Linjalähdöt (monikanava)Pää- ja keskikanava
Subw. linjalähdöt2 (rinnank.)
Monihuone-linjalähtö (stereo)-
Monihuone-videolähtö (HDMI)-
Trigger (out/in)x / -
Kuulokelähtö-
Verkko-ominaisuuksia
Ethernet-liitäntäx (2)
Wifi2,4/5 GHz
VerkkotoistoalustaPrisma
MonihuonehallintaOn
Internet-radiox
Chromecastx
AirPlay 2x
DLNAx
Spotify Connectx
Tidal Connect-
Roon-yhteensopivax
Works with Sonos-
HiRes-toistox (DSD/FLAC)
Bluetooth-vastaanotin/lähetinx/-
Monilaite-bluetooth-yhteys-
Bluetooth-audiokodekki (vastaanotto/lähetys)SBC / -
Muuta
HDCP 2.3x
HDR-tukiHDR10+ / Dolby Vision / HLG
ALLM, VRR, QFT, FRL-
Kuvan 4K-ylösskaalaus-
Kuvan 4K>8K-ylösskaalaus-
4K/8K-läpivientix (vain 4k/60)
HDMI-läpivienti standby-tilassax
eARCx
Puheohjaus-
HuonekorjausDirac Live
Manuaalinen EQ-
Sävynsäädöt-
Äänitilojen pikavalinnat-
Kauko-ohjainx
Taustavalaisux
OhjainsovellusPrimare Prisma
Web-käyttöliittymä asetuksille-
Suurin virrankulutusEi ilm.
Lepovirrankulutus0,5–6 W
Mitat (l x k x s)430 x 142 x 400 mm
Paino12 kg
OhjeistusVerkko (eng.)
ToimitussisältöVirtajohto (1,5 m), kauko-ohjain, AAA-paristot (x2), huonekorjaimen kalibrointimikrofoni johtoineen (5 m), wlan-antennit (x2)
ViimeistelytMusta tai hopea

Katso tästä linkistä tarvittaessa valmistajan yksityiskohtaisempi tekninen erittely.

PS. Primarella on periaatteessa Suomessa edustaja / maahantuoja (TelemaImport / hifiplus.fi), mutta yrityksen verkkosivuilta tuotetta ei löytynyt, eikä jälleenmyyjiäkään vaikuta olevan. Jos kuitenkin kiinnostaa, niin Primare myy laitteita itse suoraan ja tarjoaa jopa 45 päivän testausajan (eli palautusoikeuden).