Pelikonsolihuhuista ja -vuodoista tunnettu Dealabs Magazine -media on kertonut jännittäviä yksityiskohtia uuden PlayStation 5 Pro -konsolin julkaisusta.

Dealabsin billbil-kun-nimellä tunnettu kirjoittaja kertoo uudessa artikkelissaan PlayStation 5 Pron julkaisun olevan lähellä. Hänen tietojensa mukaan julkaisu tapahtuisi jo syyskuun ensimmäisellä puoliskolla.

Huhujen mukaan virallinen julkistus voisi tapahtua PlayStation Showcase -tapahtumassa. Kyseessä olisi erillinen tapahtuma Sonyn Sony State of Play -tapahtumien rinnalla.

Itse konsolista billbil-kun kirjoittaa, että Pro-malli tulee olemaan hyvin samankaltainen ulkoasultaan kuin PlayStation 5 Slim -malli. Se on pääosin valkoinen, siinä on kaksi USB-C-porttia ja virtapainike etuosassa.

Prossa olisi kuitenkin uutuutena kolme mustaa viivaa, jotka sijaitsevat konsolin kyljissä. Lisäksi Pro on paksumpi kuin Slim-malli.

Sen sijaan siitä, onko Pro-mallissa levyasemaa, billbil-kunilla ei ole varmuutta. Havainnekuvissa, jotka Dealabs Magazine sai haltuunsa, levyasemaa ei ole, mutta täyttä varmuutta asiasta ei ole. Mahdollista on myös se, että konsoliin olisi tarjolla erillinen levyasema, kuten Slim-malleissa.

Ohjaimen osalta ei tule uudistuksia. Pron mukana tulee edelleen sama valkoinen DualSense-ohjain kuin muidenkin mallien kanssa.