Suomen suurimpiin kodintekniikan ja viihde-elektroniikan myymäläketjuihin kuuluva Verkkokauppa.com tiedotti aloittavansa muutosneuvottelut.

Verkkokauppa.com Oyj:n tiedotteessa kerrotaan, että yritys suunnittelee organisaatiorakenteensa kohdennettua uudistamista ja tehostamista.

Suunniteltujen uudistuksien tavoitteena on varmistaa kannattava kasvu, riittävät ja oikeat resurssit strategisten hankkeiden edistämiseen, ostamisen ja valikoiman hallinnan kehittäminen sekä valmiudet teknologian hyödyntämiseen laajasti organisaatiossa.

Muutosten läpiviemiseksi yritys aloittaa yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut. Ne alkavat 4.9. ja niiden piirissä on noin 220 työntekijää. Muutokset saattavat johtaa 45 henkilön työsuhteen päätökseen ja niillä tavoitellaan noin 2,5 miljoonan euron vuotuisia säästöjä henkilöstökustannuksiin.

Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka kertoo, että säästösuunnitelmalla on selvä tarkoitus.

– Säästöt toteutuvat täysimääräisenä vuonna 2025. Suunnitelluista uudelleenjärjestelyistä arvioidaan neuvottelutuloksesta riippuen kirjattavan noin yhden miljoonan euron kertakustannus vuodelle 2024.

– Strategianamme on vauhdittaa kaupan siirtymistä verkkoon. Suunnitelluilla toimenpiteillä vahvistamme kilpailukykyämme toimintoja tehostaen. Organisaatiorakenteemme tulee vastata tulevaisuuden tarpeisiin.