Yhdysvaltalainen teknologiayhtiö Garmin Ltd on tuonut markkinoille uuden Garmin Dash Cam X -kameramalliston.

Garminin tiedotteen mukaan uusi Dash Cam X -mallisto sisältää neljä eri kojelautakameramallia nimiltään Garmin Dash Cam Mini 3, X110, X210 ja X310.

Dash Cam X -sarjassa on uutuutena integroitu Garmin Clarity -polarisaattoriobjektiivi, joka vähentää tuulilasin häikäisyä. Lisäksi Garmin Clarity HDR -optiikan avulla kamera voi tallentaa teräviä yksityiskohtia erittäin kirkkaassa tai hämärässä.

Dan Bartel, Garminin globaalin kuluttajamyynnin johtaja, hehkuttaa kamerauutuuksia.

– Kun sinulla on kojelautakamera, haluat olla varma, että se tallentaa kaikki tarvittavat yksityiskohdat, etkä ole huolissasi siitä, että osia videostasi huuhtoutuu pois sääolosuhteiden tai häiritsevän tuulilasin häikäisyn vuoksi. Nämä kamerat tuovat tarvitsemasi selkeyden.

Lisäksi käyttäjät voivat yksinkertaisten äänikomentojen avulla tallentaa videoleikkeitä ja aloittaa tai lopettaa äänitallenteen pitäen kätensä ohjauspyörällä.

Kuljettajat voivat hyötyä myös edistyneistä kuljettajan ilmoituksista, kuten etutörmäys- ja kaistanpoikkeamisilmoituksista, “go”-hälytyksistä, jotka ilmoittavat kuljettajille, kun pysähtynyt liikenne on jälleen alkanut liikkua, ja nopeusvalvontakamerailmoituksista, jotka edistävät turvallisempaa ajoa ja lisäävät tilannetietoisuutta.

– Jos tapahtuma havaitaan, videot tallennetaan automaattisesti. Sisäänrakennetun GPS:n ansiosta videoihin on leimattu sijainti, nopeus, päivämäärä ja aika, jotka osoittavat tarkalleen, milloin ja missä tapahtumat tapahtuivat, tiedotteessa kerrotaan.

Neljä erilaista kameraa

Dash Cam Mini 3 on tiedotteen mukaan erittäin pienikokoinen, auton avaimen kokoinen, eikä siinä ole näyttöä. Se saavuttaa huomattavan pienessä koossaan 1080p HD -videolaadun sisäänrakennetulla Garmin Clarity -polarisaattoriobjektiivilla.

Dash Cam X110 on puolestaan taskukokoinen ja sisältää lisää premium-ominaisuuksia, mukaan lukien edistyneet kuljettajan tietoisuushälytykset, sisäänrakennettu GPS ja kirkas 2,4 tuuman LCD-näyttö videon katseluun välittömästi 1080p HD -tarkkuudella.

Dash Cam X210:ssä on sama pienikokoinen, korkearesoluutioinen näyttö ja monipuoliset ominaisuudet kuin X110:ssä, mutta se voi tallentaa videota jopa 1440p HD -tarkkuudella.

Dash Cam X310:ssä on puolestaan sama koko ja näyttö kuin X110:ssä ja X210:ssä, mutta se lisää intuitiivista kosketusnäyttötoimintoja ja tarjoaa 4K Ultra HD -videolaadun parhaalla mahdollisella resoluutiolla.

Lisää premium-ominaisuuksia

Käytettäessä Garmin Drive -mobiilisovellusta käyttäjän älypuhelimessa, kuljettajat voivat synkronoida lisää Garminin kojelautakameroita ja saada lisää tietoisuutta useista näkökulmista. Sovellus järjestää automaattisesti videoleikkeet jopa neljästä eri Garminin kojelautakamerasta.

Maksullisella Vault-tilauksella kojelautakamerat tallentavat tallennetut videoleikkeet automaattisesti suojattuun online-holviin, johon pääsee Garmin Drive -mobiilisovelluksen kautta. Tämä helpottaa videoiden katselemista ja jakamista ja tarjoaa jatkuvan tallennuksen tärkeille leikkeille.

Vaultin tilaajat voivat myös hyödyntää ajoneuvon valvontaominaisuuksia, kuten pysäköintivartijaa ja live-näkymää. Pysäköintivartijan hälytys voi lähettää ilmoituksen yhdistettyyn älypuhelimeen, kun kojelautakamera havaitsee kuljettajan autoon vaikuttavan tapahtuman, ja reaaliaikainen näkymä antaa käyttäjille mahdollisuuden saada välittömän reaaliaikaisen kuvan kojelautakamerasta, kun he ovat poissa pysäköidyn ajoneuvon luota.

Uusien Garmin-mallien hinnat vaihtelevat 179-419 euron välillä ja niitä myyvät Suomessa muun muassa Power ja Verkkokauppa.