Kuten kerroimme aiemmin, yhdysvaltalainen laitevalmistaja Google LLC lopetti huippusuositun Chromecast-suoratoistolaitteen tuotantonsa. Nyt yritys on julkaissut laitteen korvaajan markkinoilletuloaikataulun.

Google TV Streamer -suoratoistolaite korvaa Googlen mukaan täysin vanhat Chromecast-laitteet. TV Streamer tuo tiedotteen mukaan seuraavan sukupolven 4K-television suoratoistolaitteeseen nopeampana ja huippulaatuisena.

TV Streamer toimii myös älykodin keskittimenä Google Home- ja Matter-laitteille. Siinä on myös tyylikäs muotoilu, joka sopii sisustukseen erottumatta joukosta.

TV Streamer tukee kaikkia samoja suoratoistopalveluita kuin Chromecastkin, ja jotka pyörivät Android-alustalla. TV Streamer tarjoaa myös yli 800 ilmaista kanavaa sisältävän live-TV:n. TV Streamer käyttää Google AI:tä ja käyttäjän asetuksia sisältöehdotusten kuratointiin kaikista tilauksista kätevästi yhteen paikkaan järjestettynä.

Kun TV on lepotilassa, TV Streamerin Ambient-tila voi muuttaa käyttämättömän TV:n taideteokseksi Google Kuvista löytyvien kuvien avulla. Käyttäjä voi myös luoda ainutlaatuista näytönsäästäjätaidetta generatiivisella tekoälyllä.

Loistavaa suorituskykyä

TV Streamer tarjoaa parannetun prosessorin, kaksinkertaisen muistin ja 32 Gt tallennustilaa nopeampiin sovellusten latausaikaan ja sujuvampaan navigointiin kuin edellisen sukupolven Chromecast. Lisäksi 4K HDR Dolby Visionilla ja Dolby Atmosilla jokainen yksityiskohta, ääni ja kuva tuntuvat elokuvamaiselta kokemukselta.

TV Streamerin voi liittää wifi-verkkoon tai käyttää ethernet-porttia nopeampaan, puskurivapaaseen suoratoistoon sekä nopeampaan navigointiin ja sovellusten lataamiseen tai vaihtamiseen.

TV Streamer tukee lisäksi Matterin liitettävyyttä sekä sisäänrakennettua Thread border -reititintä, tekniikkaa, jonka avulla voidaan yhdistää nopeasti ja turvallisesti kodin älylaitteita, kuten lukkoja ja liiketunnistimia. Yhdessä tämä mahdollistaa kodin älylaitteiden työskentelyn tiiminä nopeammalla vasteajalla ja paremmalla luotettavuudella.

Laite sisältää myös Google Home -paneelin. Kotipaneelin avulla käyttäjä voi esimerkiksi tarkistaa kameransa, säätää valoja ja lämpötilaa, sulkea kaihtimet ja paljon muuta. Se synkronoituu automaattisesti Google Home -sovelluksen kanssa, joten se toimii miljoonien laitteiden kanssa.

TV Streamerin avulla voit myös suoratoistaa mediaa mobiililaitteesta, lisätä sen kaiutinryhmiin ja ohjata musiikkia kotona suoraan televisiosta.

Tyylikästä muotoilua

TV Streamer on saatavilla kahdessa värissä: posliini ja pähkinänruskea. Sen matalaprofiilinen muoto on sulavalinjainen ja tyylikäs ja se mahtuu pieniinkin tiloihin.

Suomessa TV Streamer löytyy Googlen oman verkkokaupan lisäksi valittujen jälleenmyyjien, kuten Gigantin, valikoimista 119 euron suositushinnalla.