Kiinalainen älylaitemerkki Honor on julkaissut uudet taittuvanäyttöisen Magic V3 -puhelimen kansainvälisille markkinoille.

Kiinassa jo heinäkuussa julkaistu Magic V3 on vain 9,2 millimetriä paksu kiinni taitettuna. Värivaihtoehtoina siitä löytyy kansainvälisesti vihreä ja oranssi, mutta Suomessa myyntiin tulee vain musta versio. Vihreä ja oranssi versio ovat myös 0,1 millimetriä paksumpia kuin musta versio.

Käytännössä Magic V3 on yhtä paksu kuin monet tavanomaiset älypuhelimet ilman taittuvia näyttöjä. Samoin painoakin Magic V3:lla on monia tavanomaisia puhelimia vähemmän, mustana värivaihtoehtona 226 grammaa ja muina väreinä 230 grammaa.

Auki taitettuna Magic V3:n paksuus on vain 4,35 millimetriä mustana ja 4,4 millimetriä muina värivaihtoehtoina. Kokonaisuudessaan Honor Magic V3:n mitat ovat 156,6 x 74,0 x 9,2 tai 9,3 millimetriä suljettuna ja 156,6 x 145,3 x 4,35 tai 4,4 millimetriä avattuna.

Magic V3:n ohuimmassa mustassa värivaihtoehdossa on uusi ilmailuluokan erikoiskuitupinta takana. Honorin mukaan sen kuituvahvistettu pinta on jopa 40-kertaisesti iskunkestävämpää tavanomaiseen lasiin verrattuna. Runko Magic V3:ssa on 7-sarjan alumiinia.

Magic V3:n rakennetta on uudistettu myös muun muassa ohuemmalla saranalla, jonka on testattu kestävän ainakin 500 000 taittokertaa. Toinen merkittävä uudistus on vesitiiviydestä annettu IPX8-luokitus. Magic V3 kestää upotuksen jopa 2,5 metrin syvyyteen 30 minuutiksi.

Näyttöjen kuvasuhteen, koon ja tarkkuuden osalta Magic V3 myös huippuluokkaa. Kannessa on 6,43 tuuman OLED-näyttö tavanomaisia älypuhelimia vastaavalla 20:9-kuvasuhteella ja 2376×1060 pikselillä. Sisäpuolelta auki taittuu 7,92 tuuman OLED-näyttö 9,78:9-kuvasuhteella ja 2344×2156 pikselillä.

Molemmissa näytöissä on edelleen LTPO-teknologian ansiosta joustavasti mukautuva 1-120 hertsin virkistystaajuus sekä 1,07 miljardin sävyn väritoisto. PWM-kirkkaudensäätö toimii molemmissa näytöissä korkealla taajuudella vähentäen rasitusta silmille.

Taajuus on taittuvassa sisänäytössä yhä 3 840 hertsiä, mutta kansinäytössä nyt 4 320 hertsiä. Silmäystävällisyyteen uutena lisäominaisuutena on panostettu tekoälypohjaisella suojauksella likinäöltä.

Myös näytönkirkkautta on parannettu. Kirkkaus yltää koko näytöllä 1 800 nitiin ja huipussaan jopa 5 000 nitiin kansinäytöllä. Taittuvan sisänäytön huippukirkkaus on 1 600 nitissä. Molemmat näytöt tukevat stylus-kynän käyttöä, ja Honor tuo nyt Suomessakin myyntiin oman Magic Pen -kynänsä.

Magic V3:n kansinäytön pinta on vahvistettua NanoCrystal Shield -lasia, joka on jopa kymmenkertaisesti tavanomaista vahvempaa sekä naarmuja että pudotuksia vastaan. Nanoalumiinioksidipinnoite parantaa puolestaan sisänäytön naarmukestävyyttä jopa viisinkertaiseksi tavanomaiseen verrattuna.

Myös sisuskaluissa suuria muutoksia

Magic V3:ssa käytetään suorittimena Qualcommin viimeisimmän sukupolven Snapdragon 8 Gen 3:a. RAM-käyttömuistia puhelimessa on 12 gigatavua ja tallennusmuistia 512 gigatavua Suomen-malliversiossa.

Akussa on puolestaan 5 150 milliampeeritunnin maksimivaraus. Honor hyödyntää kolmannen sukupolven pii-hiiliakkua, jossa piin osuus on noussut 10 prosenttiin. Akku on keskimäärin 2,6 millimetriä paksu ja sen energiatiheys on kasvanut 5,74 prosentilla. Akun toimintaa ohjaa uusi Honor E1 -virranhallintapiiri.

Puhelin tukee 66 watin langallista pikalatausta sekä 50 watin langatonta pikalatausta.

Magic V3:n pääkamera on 50 megapikselinen 1/1,56″ Sony IMX906 -kennolla, f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella. Laitteessa on myös 40 megapikselin 112 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla ja automaattitarkennuksen mahdollistamalla makrokuvauksella 2,5 senttimetristä alkaen sekä 50 megapikselin 3,5x optisen zoomin periskooppirakenteinen telekameraa 1/2,51″ kennolla, f/3,0-aukolla ja optisella kuvanvakaimella. Digitaalinen zoom yltää 100x-tasolle asti.

Kaiken lisäksi puhelimesta löytyy sekä sisä- että kansinäytön reiästä 20 megapikselin etukamera 90 asteen kuvakulmalla ja f/2,2-aukolla. Kaikki kamerat tukevat 4K-videokuvausta. Puhelimesta löytyvät myös Harcourt-muotokuvatilat.

Ranskalaisen valokuvastudion Studio Harcourtin kanssa luodut kolme erilaista Harcourt-muotokuvatilaa – Harcourt Color, eloisammat värit sisältävä Harcourt Vibrant sekä mustavalkoinen Harcourt Classic – pyrkivät tekoälymallin avulla noudattamaan Studio Harcourtin tyyliä valo- ja varjoefekteissä. Lisäksi Studio Harcourt -tiloissa kuvat tallennetaan klassisella 5:4-kuvasuhteella.

Datayhteyksien osalta Magic V3:ssa on 5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi tuki Wi-Fi 7:lle (802.11a/b/g/n/ac/ax/be, 2,4 ja 5 GHz), Bluetooth 5.3:lle ja NFC-lähiyhteydelle. Yhteyksien toimintaa hoitaa Honor C1+ -piiri.

Magic V3:n liitäntänä on USB-C. Ominaisuuksiin kuuluvat myös stereokaiuttimet, DTS:X Ultra -tuki sekä infrapunalähetin kauko-ohjainkäyttöön. Sormenjälkilukija on sijoitettu virtapainikkeeseen puhelimen sivulla.

Android 14 osana MagicOS 8.0.1 -ohjelmistoa hoitaa Magic V3:n. Honor lupaa puhelimelle neljä käyttöjärjestelmäversiopäivitystä ja viisi vuotta tietoturvapäivityksiä.

Lisäohjelmistoissa erilaisia hienouksia

Magic V3:n uutuusominaisuuksiin kuuluu yhteistyössä Google Cloudin kanssa luotuja tekoälytoimintoja. Lisäksi mukana on vanha tuttu Magic Portal, joka tarjoaa erilaisia älykkäitä ehdotuksia käyttökokemuksen sujuvoittamiseksi. Magic V3:ssa uudistettu Magic Portal on Foldable tulee hyödyntämään suurta sisänäyttöä mahdollistaen käyttäjien avaavan kaksi kelluvaa sovellusikkunaa samanaikaisesti.

Uusia tekoälytoimintoja ovat puolestaan AI Eraser, Face to Face Translation sekä Honor Notes -muistiinpanosovelluksen Live Translation -käännöstoiminto.

AI Eraser on kuvanmuokkaustoiminto, jolla voi poistaa kuvista ylimääräisiä asioita tai ihmisiä. Face to Face Translation puolestaan tarjoaa reaaliaikaisen puheen käännöksen esittämisen sekä sisä- että ulkonäytöllä mahdollistaen sujuvan keskustelun eri kieltä puhuvan henkilön kanssa.

Live Translation -käännöstoiminto tallentaa ja kääntää puolestaan esimerkiksi tapaamisen tekstimuotoon reaaliajassa.