Sveitsiläinen IT-valmistaja Logitech on tuonut markkinoille uudenlaisen lisälaitteen, jolla pystyy ohjaamaan erilaisia tietokoneen toimintoja.

Logitech MX Creative Console on uudenlainen tietokoneen oheislaite, jota voidaan hyödyntää tietokoneella. Sen pyörövalitsimen ja painikeosion sisältävän hallintakonsolin avulla pystyy luomaan ja tuottamaan mitä erilaisimpia asioita aina vain helpommin.

– Digitaalinen luovuus on mullistumassa ja alati muuttamassa luovien ihmisten toimintatapoja. MX Creative Control on suunniteltu auttamaan työn, luovuuden ja sisällöntuotannon parissa toimivia tarjoamalla tekijöille entistä fiksumpia ja nopeampia toimintatapoja, Logitechin tuotepäällikkö Anatoliy Polyanker kommentoi.

– MX-ekosysteemin uutena laajennuksena MX Creative Control helpottaa digitaalista luomistyötä, 3D-suunnittelua ja toimimista tekoälyliitännäisten työtapojen maailmassa.

Painikeosiossa on yhdeksän värikästä ja vapaasti räätälöitävää LCD-painiketta. Niiden kirkkautta voi vapaasti säätää jopa 600 nittiin saakka. Lisäksi ohjaimessa on kaksi apupainiketta, joilla voidaan valita jopa 15 alasivun toiminnosta sopivat vaihtoehdot sovelluskohtaisesti. Mukana on myös irrotettava USB-C-liitäntäkaapeli.

Alumiinivalmisteinen pyörövalitsin tarjoaa puolestaan älykästä analogista hallittavuutta tarkkuutta vaativiin töihin. Valitsimella onnistuvat helposti esimerkiksi valikoissa liikkumiset, tarkennukset ja loitonnukset sekä erilaiset hienosäädöt.

Valitsimen vieressä on neljä räätälöitävää painiketta. Lisäksi pyörövalitsin voidaan langattomasti yhdistää jopa kolmeen eri laitteeseen Bluetooth Low-Energy- tai Logi Bolt -yhteydellä. Eri laitteiden välillä vaihtaminen onnistuu helposti yhdellä painalluksella.

Runsaasti toimintoja

Hallintakonsolin painikkeissa on dynaamiset toiminnot, joilla voidaan hallita tärkeimpiä toimintoja. Lisäksi siinä on räätälöitävä pyöröpainike, joka toimii älykkäänä analogisena valitsimena.

Ilmaisella Logi Options+-ohjelmistolla näppäinten ja valitsimen toimintoja voidaan muokata ja hallita helposti Windows- ja Mac-tietokoneilla. Ohjelmistolle löytyy myös vaihtoehtoisia käyttäjäprofiileja, lisäosia ja ikoneita, joita voi ladata Logi Marketplace -kauppapaikasta.

Logitech MX Creative Control tulee myyntiin grafiitintummana ja vaaleanharmaana 229 euron kuluttajahintaan 14. lokakuuta alkaen.