Italiassa Torinon poliisi on napannut mittavan rikollisrenkaan, joka huijasi ihmisiä väärennetyillä retropelikonsoleilla.

Rikolliset myivät väärennettyjä klassikkopelikonsoleita ja -pelejä. Tuotteiden joukossa oli muun muassa Nintendo Co. Ltd:n, Sega Games Co. Ltd:n ja Atari Inc:n konsoleita ja klassikkopelejä pelisarjoista kuten Super Mario, Street Fighter ja Star Wars.

Torinon talousrikosten yksikön päällikkö Alessandro Langella kertoi uutistoimisto AFP:n haastattelussa, että poliisi takavarikoi yhteensä noin 12 000 konsolia ja yli 47 miljoonaa piraattivideopeliä. Langellan mukaan takavarikon arvo oli 47,5 miljoonaa euroa.

Kaikki laitteet oli varustettu sertifioimattomilla akuilla ja sähköpiireillä, eivätkä ne täyttäneet Euroopan Unionin teknisiä- tai turvallisuusstandardeja. Takavarikoidut pelit tuhottiin.

Poliisi pidätti takavarikkojen yhteydessä yhdeksän Italian kansalaista ja heitä syytetään väärennettyjen tavaroiden kaupasta. Jos heidät todetaan syyllisiksi, heitä uhkaa jopa kahdeksan vuoden vankeustuomio.