Maailman suurimpiin prosessorivalmistajiin kuuluva Intel Corporation on hurjien myyntihuhujen keskellä. Ostajaehdokkaana esittäytyy yksi sen pääkilpailijoista.

Yhdysvaltalaismedia The Wall Street Journal kertoi aiemmin tällä viikolla, että yhdysvaltalainen prosessorivalmistaja Qualcomm Inc on kiinnostunut hankkimaan Intelin omistukseensa.

Hurjaksi tilanteen tekee se, että Intel ja Qualcomm ovat olleet jo vuosikymmeniä Advanced Micro Devices Inc:n kanssa prosessorimarkkinoiden suurimpia kilpailijoita ja kilpailu on ollut välillä raadollista.

Intel on ollut pitkään kuitenkin alamaissa ja mediatietojen mukaan se on ​​kiistatta heikoimmassa asemassaan vuosiin. Vaikka monet sen liiketoiminnoista ovat edelleen kannattavia, yhtiö ilmoitti elokuussa merkittävistä leikkauksista, strategian muutoksista ja 15 prosentin ylimääräisestä henkilöstön supistamisesta raportoituaan 1,6 miljardin dollarin tappiot.

Intelin toimitusjohtaja Pat Gelsinger kommentoi tuolloin, että yritys lopettaa kaiken ei-välttämättömän työn, ja sittemmin se ilmoitti, että se luopuu siruvalmistusliiketoiminnastaan.

Tietojen mukaan monet Intelin murheista liittyvät piijohtajuuteen, ei vain tuotantoon tai voittoihin. Intel ei ole vielä iso toimija AI-palvelinsirujen alalla, eikä edes välttämättä merkittävä pieni toimija, kuten AMD. Intelin yritykset tuottaa omia grafiikkasuorittimia pelaajille ja luojille eivät ole myöskään olleet jättimenestyksiä.

Myyntisummasta ei ole vielä vuotanut tietoa julkisuuteen, mutta kyse on maailmankin mittakaavassa valtavista summista.​