Kiinalainen Beijing Roborock Technology Co. Ltd on julkistanut mittavan valikoiman uuden sukupolven robotti-imureita sekä pesukoneen. Laitteet sisältävät runsaasti huipputeknologiaa.

Imuriuutuudet tunnetaan nimillä Qrevo Curv, Qrevo Edge, Qrevo Slim ja Roborock H5. Lisäksi Roborock esitteli maailman ensimmäisen Zeo-cycle-kuivaustekniikkaa hyödyntävän älykkään H1 Lite -pesukoneen.

Moppaavissa Roborock Qrevo Curv – ja Qrevo Edge -robottipölynimureissa hyödynnetään ensimmäistä kertaa innovatiivista AdaptiLift-runkoa. Sen kolmen toisistaan riippumattomasti toimivan pyörän avulla imuri kykenee ketterään liikkumiseen ja jopa kymmenen millimetrin dynaamiseen korkeussäätöön.

Tämä parantaa merkittävästi imurin kykyä liikkua erilaisilla pinnoilla ja mahdollistaa ennätykselliset nousut jopa neljä senttimetriä korkeiden kynnysten ja muiden esteiden yli.

Curvissä ja Edgessä huikeita ominaisuuksia

Qrevo Curv – ja Qrevo Edge -imureissa on myös vallankumouksellinen Anti-Tangle-järjestelmä. Sen ansiosta pitkät hiukset, karvat ja langat siirtyvät imurin rikkasäiliöön harjaksiin sotkeutumatta. Mullistavat DuoDivide-harjasosat siivoavat roskat pois entistä paremmin yhteistyössä pääharjaksen ja FlexiArm-sivuharjan kanssa.

Imureissa on kätevä sivumoppi lattian pesemistä varten, tehokas 18 500 pascalin HyperForce-imutekniikka ja puhtaamman hengitysilman tuova pienhiukkasten suodatus 99,99 prosentin tarkkuudella.

Imurit hyödyntävät monikäyttöistä Multifunctional Dock 3.0 -lataus- ja pesutelakkaa, jossa imurin mopit puhdistuvat jopa 75 celsiusasteen pesuvedessä.

Qrevo Curv -telakka on upean pyöristetysti muotoiltu ja Qrevo Edge -telakka on perinteisen kulmikas. Muuten ne ovat toiminnoiltaan samanlaiset.

Slim on markkinoiden matalin ToF-navigoiva robotti-imuri

Vain 8,2 senttimetriä korkea Qrevo Slim on matalin kolmiulotteista ToF-navigointia käyttävä robottipölyimuri. Matalan muotoilunsa ansiosta imuri kykenee sujuvasti siivoamaan sohvien, sänkyjen, kirjahyllyjen ja muiden matalien huonekalujen alta. Näin voidaan estää pölyn ja lian kulkeutuminen muualle huoneistoon.

Imuri käyttää ympäristöä hahmottaessaan StarSight-havainnointijärjestelmää, jossa on käytössä alan ensimmäinen kaksoisvalaistu kolmiulotteinen ToF-teknologia. Tämä kuvantaa imurille ympäristöä 21 600 sensoripisteen tarkkuudella ja 38 400 hertsin näytteenottotaajuudella.

Yhdessä RGB-kameran kanssa imuri kykenee navigoimaan tarkasti ympäristössään esteitä väistellen ja varoen.

Ensiluokkaisen kuvantamiskyvyn ansiosta Qrevo Slim vie robotti-imurin havainnointikyvyn uudelle tasolle korkeutta ja syvyyttä mitatessa. Robotti tunnistaa kymmeniä erilaisia esteitä, jonka ansiosta se osaa varoa esimerkiksi lemmikkieläimiä muita imureita paremmin.

Mopilla ja FlexiArm-sivuharjalla varustettu robotti imee lian sisuksiinsa 11 000 pascalin teholla. Lisäksi imurin Multifunctional Dock 3.0 -lataus- ja pesutelakka huolehtii imurin puhdistamisesta ja lataamisesta.

H5 yhdistää toisiinsa langattoman imuroinnin ja kehittyneen hiukkassuodatuksen

Vain 1,82 kilogramman painoinen Roborock HS on kevytrakenteinen ja hyvin tasapainotettu varsi-imuri. Sen 158 ilmawatin imuteho tekee siitä kätevän kodin siivousvälineen, jolla voidaan lattioiden ohella imuroida myös huonekalut sekä pöytä- ja hyllytasot.

Imurissa on kätevä motorisoitu harjasosa, jonka avulla pienroskat ja pöly irtoavat vaivatta. Viisitasoisen suodatinjärjestelmän ansiosta pöly ja pienhiukkaset imeytyvät rikkasäilöön tehokkaasti päästämättä hiukkasia takaisin huoneilmaan. Siivouksen lopputuloksena on puhtaampi tila ja huoneilma.

H1 Lite pesee ja kuivaa vaatteet ainutlaatuisella Zeo-cycle-tekniikalla

Imurien ohella Roborock laajentaa puhtaanapitoa monikäyttöisen kuivaavan pesukoneen kanssa. Maailman ensimmäisenä tehokasta Zeo-cycle-kuivaustekniikkaa hyödyntävänä monikäyttölaitteena H1 Lite huolehtii vaatteiden pesusta ja kuivauksesta tekoälyavusteisesti.

H1 Liten kuivaustekniikka perustuu tehokkaaseen veden haihduttamiseen, joka ei vahingoita herkkiä tekstiilejä ja vaatteita näitä kuivatessa. Tekoäly valvoo muun muassa kosteuden ja lämpötilan määrää hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi.

Pesukoneessa on tilaa jopa kymmenen kilogramman pyykkikuormalle ja kerralla se voi kuivata jopa kuusi kilogrammaa pyykkiä. Kuivauskierros vie aikaa vain tunnin, eikä pyykkiä tarvitse erikseen siirtää pesukoneen ja kuivaimen välillä.

H1 Lite -järjestelmässä on peräti 27 erilaista pesu- ja kuivausohjelmaa eri tarpeisiin. Näitä voidaan säätää imureiden tapaan suoraan Roborock-sovelluksella. Järjestelmä osaa myös automaattisesti säädellä veden ja pesuaineen määrää sekä pesuajan ja kuivauksen aikaa tarpeen mukaan.

Qrevo Curv-, Qrevo Edge- ja Qrevo Slim -robottipölynimurit tulevat Suomessa myyntiin vuoden 2025 aikana. Muiden laitteiden julkistusajat ja kaikkien laitteiden kuluttajahinnat vahvistetaan myöhemmin.