Maailman parhaimpiin audiolaitteiden valmistajiin kuuluva Sonos Inc keikkuu katastrofin partaalla. Yrityksen hallintasovellusuudistus on mennyt metsään ja uutuuskuulokkeiden myynti on kokenut mahalaskun.

Sonos julkaisi uudet Ace-kuulokkeensa taannoin ja niiden myynti- ja valmistusluvut ovat jääneet katastrofaalisen alhaisille tasoille. Mediatietojen mukaan Sonos suunnitteli alun perin kuulokkeiden tuotantomääräksi 900 000-1 miljoona vuodessa. Todellisuudessa tuotantomäärä on kuitenkin jouduttu leikkaamaan karkeasti 250 kappaleeseen päivässä.

Osansa katastrofissa on todennäköisesti myös sillä, että Sonosin hallintasovellusuudistus on mennyt lujaa metsään. Ennen erinomaisesti toiminut sovellus on nykyisin kankea ja heikosti toimiva ja on suututtanut valtavan määrän käyttäjiä.

Sekasotku on johtanut myös siihen, että Sonos on joutunut siirtämään kahden uutuustuotteensa julkaisua. Lisäksi Sonos on päätynyt leikkaamaan kustannuksiaan vähentämällä noin 100 työntekijää vastaten 6 prosenttia henkilöstöstä. Kuluvana vuonna Sonosin osakekurssi on laskenut noin kolmanneksella.