Sony Group Corporation julkaisi aiemmin tällä viikolla kauan odotetun PlayStation 5 Pron. Kyseessä on huippulaite korkealla hinnalla.

PS5 Pro julkaistaan 7.11.2024 samanaikaisesti ympäri maailmaa. Sen hinta tulee olemaan Suomessa 799,99 euroa ja sitä tulevat myymään kaikki suurimmat elektroniikkamyyjät.

Prossa on 2 Tb:n kovalevy, mutta ei levyasemaa. Levyaseman pystyy ostamaan lisävarusteena.

Pron suorittimessa on 67 % enemmän laskentayksiköitä ja 28 % nopeampi keskusmuisti kuin alkuperäisissä 5-malleissa. Tietojen mukaan tämä mahdollistaa pelien renderöinnin jopa 45 % nopeammin kuin alkuperäinen PS5.

Pron säteenseurantaa on myös uudistettu huomattavasti. Järjestelmä voi taittaa valoa tarkemmin ja tarjota dynaamisempia resoluutioita kuin aiemmat 5-mallit. Parannettu säteenseurannan kiihtyvyys mahdollistaa säteiden toistamisen kaksinkertaisella ja toisinaan kolminkertaisella nopeudella nykyisiin malleihin verrattuna.

Pro käyttää myös PlayStation Spectral Super Resolution -nimistä AI-skaalaustekniikkaa. Samoin kuin AMD FSR ja Nvidia DLSS, PSSR käyttää konepohjaista oppimistekniikkaa terävöittääkseen kuvanlaatua ja selkeyttä parantaakseen kuvaa ja parempaa suorituskykyä kuin natiivina renderöinnissä.

Sony on myös esitellyt PS5 Pro Game Boostin -ominaisuuden, jota voidaan käyttää 8 500 taaksepäin yhteensopivaan PS4-peliin, joita voidaan pelata PS5 Prolla. Monet pelit saavat myös ohjelmistopäivityksiä Pron parannetun tehon hyödyntämiseksi. Prossa on myös Wi-Fi 7. Lisäksi Pro tukee muuttuvaa virkistystaajuutta ja 8K-lähtöä.