Suomen suurimpiin elektroniikkaketjuihin kuuluva Verkkokauppa.com Oyj kertoi tietokoneiden myyntipolitiikan uudistuksestaan lauantaina.

Verkkokauppa kertoi lopettavana alitehoisilla suorittimilla varustettujen Windows-tietokoneiden myymisen kokonaan. Alitehoiset koneet poistetaan valikoimista ja korvataan ketjun oman FWD:-tuotemerkin laitteilla.

Verkkokauppa.comin näkemyksen mukaan edullisimpien koneiden heikkolaatuiset suorittimet voivat yllättää aiheeseen perehtymättömän kuluttajan.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme pitkäikäisiä ja laadukkaita ratkaisuja, ja mielestämme koneet, jotka vain nippa nappa täyttävät Windows-käyttöjärjestelmän minimivaatimukset, eivät ole tällaisia.

– Halvimpien tietokoneiden suoritin on usein alitehoinen, jolloin perustoimintojen käyttäminen on hidasta ja itse käyttökokemus jää kehnoksi. Halvimmissa laitteissa edes muistin tai tallennusmedian kaltaisia perusosia ei voi vaihtaa, minkä vuoksi niiden elinikä on todellisuudessa varsin lyhyt, Verkkokaupan ostopäällikkö Antti Aulavuori kertoo.

Uusien Intel Celeron- ja N100-suorittimilla varustettujen Windows-tietokoneiden tilalle Verkkokauppa.com on tuonut käytettyjä vaihtoehtoja. Verkkokauppa.comin FWD:-tuotteet ovat yrityskäytöstä poistettuja tietokoneita, tabletteja ja puhelimia, jotka on tyhjennetty ja huollettu uudenveroisiksi.

– Otimme muutoksen myötä tietoisen riskin, sillä osa asiakkaistamme vieroksuu yhä käytettyjä laitteita.

– Käytetyn elektroniikan tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta, sillä viimeisimmän vastuullisuusbarometrimme mukaan 62 % suomalaisista ja peräti 75 % Verkkokaupan nykyisistä asiakkaista olisivat halukkaita ostamaan laitteita käytettynä, jos niitä olisi paremmin saatavilla, Suvituuli Tuukkanen, Verkkokauppa.comin markkinoinnista, viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaava johtaja, kommentoi.

Vanhempien tietokoneiden kohdalla ongelmaksi saattaa muodostua se, että ne eivät täytä Windows 11:n laitteistovaatimuksia. Windows 10:n tuotetuki puolestaan loppuu 14.10.2024, joten jos kierrätetyt koneet eivät täytä laitevaatimuksia, edessä on uudestaan ongelmia.