Focal Diva Utopia -lattiakaiutinpari on suunnattu vaativille audiofiileille, jotka haluavat huippuluokan aktiivikaiuttimet ilman erillistä vahvistinta. Focal ja Naim Audio ovat yhdessä kehittäneet nämä kaiuttimet, ja niiden ominaisuuksiin kuuluu muun muassa Pulse Platform -alusta, joka mahdollistaa integroidun digitaalisen prosessoinnin ja monipuoliset langattomat yhteydet, kuten AirPlay 2 ja TIDAL Connect. Kaiuttimissa hyödynnetään Focalin teknologioita, kuten NIC-magneettia ja TMD-ripustusta, joiden avulla pyritään minimoimaan vääristymiä ja parantamaan äänen puhtautta.


Rakenteeltaan Diva Utopia on massiivinen, ja siinä on käytetty korkealuokkaisia materiaaleja, kuten berylliumia diskantin valmistuksessa, mikä Focalin mukaan parantaa erityisesti korkeiden äänien tarkkuutta ja luonnollisuutta. Myös keskialueen kaiuttimien teknologiat on optimoitu tarjoamaan laaja dynamiikka ja tarkka toisto. Kaiuttimien kotelo on suunniteltu minimoimaan värähtelyjä ja resonansseja, mikä Focalin mukaan parantaa äänen selkeyttä ja tarkkuutta erityisesti korkeilla äänenvoimakkuuksilla.


Kaiuttimien muotoilussa on panostettu sekä esteettisyyteen että akustisiin ominaisuuksiin. Diva Utopia on verhoiltu korkealaatuisella harmaalla huovalla (“Grey Felt”), mikä antaa sille modernin ja minimalistisen ilmeen, mutta myös auttaa vaimentamaan ei-toivottuja ääniheijastuksia. Valmistajan mukaan nämä kaiuttimet tarjoavat käyttäjälleen lähes plug-and-play-kokemuksen, sillä ne ovat täysin aktiiviset ja sisältävät kaiken tarvittavan sisäisen elektroniikan. Tämä tarkoittaa, että ne voidaan liittää suoraan moniin digitaalisiin ja analogisiin lähteisiin ilman ulkoisia vahvistimia tai prosessoreita.


Focalin mukaan Diva Utopia tarjoaa myös käyttäjälle kattavat liitettävyysmahdollisuudet, sillä mukana ovat modernit langattomat protokollat, kuten AirPlay 2, Chromecast ja Bluetooth, sekä tuet suosituille suoratoistopalveluille, kuten TIDAL Connect ja Spotify Connect. Tämä tekee niistä varteenotettavan valinnan niille, jotka etsivät all-in-one-ratkaisua kodin hifi-järjestelmään. Kaiuttimien mukana tulee myös hallintasovellus, jonka avulla voidaan säätää ääniprofiileja ja hallita monihuonejärjestelmiä.

Hinta (34,999 €) asettaa Diva Utopian luksusluokkaan, mikä tekee siitä tuotteen, joka sopii erityisesti heille, jotka arvostavat sekä suorituskykyä että yksityiskohtiin keskittyvää muotoilua.


Lisätietoja ja tekniset tiedot ovat saatavilla Focalin ja maahantuojan (Simex Oy)verkkosivuilta.