Nykyajan Ghettoblasterit kruunaavat kesän!

Ghettoblasterit, nuo 70- ja 80-lukujen katujen kuninkaat, ovat tehneet näyttävän paluun modernilla twistillä. Nämä laitteet, tunnettuina suurikokoisina, äänekkäinä ja tyylikkäinä, ovat löytäneet uuden elämän yhdistämällä vintage-designin nykyaikaiseen teknologiaan. Esittelyssä neljä tämän päivän modernista "ghettoblasteria" - eivät kaikki ehkä aivan niin kookkaina ja näyttävinä kuin esikuvansa, mutta tarjoten ääntä sitäkin enemmän.

JBL Authentics 300

Paljon ääntä kompaktissa tyylikkäässä retropaketissa

JBL Authentics 300 yhdistää modernin teknologian ja retrodesignin saumattomasti. Sen ulkoasu on saanut vaikutteita ikonista JBL L-100 -kotihifi-kaiuttimesta, ja siinä on käytetty samaa retrohenkistä Quadrex-kuviota, harjattua alumiiniviimeistelyä ja nahkaa muistuttavaa koteloa. Kätevä kantokahva tekee kaiuttimesta helposti siirrettävän.

Yksi kaiuttimen merkittävimmistä ominaisuuksista on sen älytoiminnallisuus. JBL Authentics 300 tukee sekä Google Assistantia että Amazon Alexaa, mikä mahdollistaa musiikin ja muiden älytoimintojen hallinnan äänikomennoilla. Bluetooth 5.3 ja Wi-Fi tarjoavat saumattoman musiikin striimauksen suoraan suosikkipalveluistasi, kuten Spotify, Apple Music ja Tidal. Kaiutin tukee myös multiroom-toimintoa, mikä mahdollistaa useiden kaiuttimien yhdistämisen ja musiikin synkronisen toiston eri huoneissa.

Äänentoistoltaan JBL Authentics 300 on vaikuttava. Kaiutin sisältää kaksi 1-tuumaista diskanttielementtiä, 5.25-tuuman kokoalueen kaiuttimen ja 6.5-tuuman alas suunnatun passiivisäteilijän, jotka yhdessä 100 watin vahvistimen kanssa tuottavat muhkeat bassot ja kirkkaan diskantin. Äänenlaatu on tasapainoinen ja sopii hyvin monenlaiseen musiikkiin.

Kaiuttimen päällä olevat fyysiset säätimet mahdollistavat äänenvoimakkuuden, basson ja diskantin helpon säätämisen. JBL One -sovelluksen avulla voit hallita kaiuttimen asetuksia ja personoida äänentoistoa entisestään. Sisäänrakennettu akku tarjoaa jopa 8 tunnin toistoajan, joten kaiutin sopii hyvin niin kotikäyttöön kuin mukaan otettavaksi piknikille tai rannalle.

JBL on ehkä eniten kotiin suunnattu laite, joka voi toki tarvittaessa ottaa myös mukaan. Se on hillityn tyylikäs; jopa arvokkaan näköinen. Toimii myös kodin verkossa ja monihuonekäutössä. Antaa kokoon nähden todella paljon ääntä. Ääni on hieman tumma keskialueeltaan, bassoa ei napakampia, mutta bassoa lähtee paljon. Monipuolinen ja tyylikäs

JBL:n suositushinta on 379 euroa, mitat  (l x k x s) 342 x 196 x 180 mm ja paino 4,9 kg.

Lisätiedot Fi.jbl.com

Mondo By Defunc SPEAKER LARGE

Äänitykki taajuuskorjaimella ja karaoke-valmiudella

Mondo by Defunc SPEAKER LARGE on huomattava ilmestys. Sen design on saanut vaikutteita 80-luvun boomboxeista, mutta se on päivitetty modernilla twistillä. Kaiuttimen ulkoasu on rohkea ja kulmikas, mikä antaa sille ainutlaatuisen ja tunnistettavan ilmeen. Pinta on viimeistelty kestäväksi ja tyylikkääksi, ja siinä on integroitu kantokahva, joka helpottaa kaiuttimen siirtämistä paikasta toiseen.

Mondo BT Speaker Large on kustomoitavissa! Voit tehdä siitä yksilöllisen kiinnittämällä siihen personoidun etulevyn ja jos et heti lämpene soundista, niin ei sekään ei haittaa. Voit muokata äänentoistoa juuri haluamaksesi kaiuttimen oman 7-alueisen EQ-avulla. Ja myös puhelin sovellus löytyy.

Mondo by Defunc SPEAKER LARGE on varustettu Bluetooth-yhteydellä, mikä mahdollistaa saumattoman yhteyden mihin tahansa Bluetooth-laitteeseen. Lisäksi kaiuttimessa on USB-C-portti, joka tarjoaa nopean ja kätevän latausmahdollisuuden. Kaiutin tukee myös AuraCast-teknologiaa, mikä mahdollistaa useiden kaiuttimien synkronisen käytön ja entistä vaikuttavamman äänikokemuksen.

6,33 mm jakkiiin saa kiinni mikrofonin ja sille on oma tasonsäätö (miksaus) ja säädettävä kaiku. Näin saadaan aikaa kunnon karaoke-iltakin. Ja kaikulaitteella jokaisen äänestä saadaan… Jos saadaan.

Kaiuttimen käyttö on tehty mahdollisimman helpoksi ja intuitiiviseksi. Kaiuttimessa on myös näyttö.

Suuri, 6000 mAh akku tarjoaa jopa 8 tunnin toistoajan yhdellä latauksella. Tämä tekee kaiuttimesta täydellisen valinnan niin kotikäyttöön kuin ulkoiluun, kuten puistoon tai rannalle. Tai olkapäälle!

Äänentoistoltaan Mondo by Defunc SPEAKER LARGE on VAIKUTTAVA!. Kaiutin on varustettu kuudella elementillä ja kolmella passiivisella bassoelementillä ja 96 watin vahvistimella. Ääntä lähtee tästä nelikosta kaikkein eniten. On tosin kokoakin reilusti.

Mondo on näyttävä ja robbusti, kestävän oloinen metallipakkaus. Se tarjoaa paljon ominaisuuksia ja myös paljon ääntä. Soi koviten näistä neljästä Elementtejä on joka suuntaan.  Bassoa siis lähtee ja ääntä voi myös muokata monipuolisesti. Käyttö vaatii hieman perehtymistä ja EQn käyttö “jäykkää”. Pitäisi onnistua myös sovelluksella- Mikkitulo säätöinen on hauska. Kaikkinensa makee laite ja sellainen “aito kannattava mankka”.

Mondon suositushinta on 399 euroa, mitat (l x k x s): 445 x 280 x 120 mm ja paino 6,3 kg.

Lisätiedot Mondobydefunc.com

Tivoli SongBook & SongBook Max

70-luvun tyyliä modernissa muodossa

Tivoli Audio on tunnettu laadukkaista ja tyylikkäistä audiotuotteistaan jo yli 20-vuosikymmen takaa, joissa yhdistyvät klassinen muotoilu ja moderni tekniikka. Lähinnä kuitenkin pöytäradioistaan. Uudet SongBook mallit ovat kuitenkin selvästi kannettaville kaiuttimia. Tarjolla on kaksi mallia: Pienempi Tivoli SongBook ja suurempi SongBook Max. Molemmissa vahvasti 70-luvulle viittaava tyyli ja jopa värimaailma.

Tivoli SongBook on kohtalaisen kompakti kannettava bluetooth-kaiutin, joka oikein huokuu tuota 70-luvun vintage-tyyliä. Kaiuttimen ulkoasu on yksinkertainen ja klassinen. Värit, kuten vaalea kerma/ruskea tai oliivin vihreä. Tukeva rakenne silti kohtuullinen paino ja sisäänkääntyvä kantokahva tekevät siitä hyvän matkakumppanin.

Bluetooth mahdollistaa helpon ja nopean yhteyden mihin tahansa Bluetooth-laitteeseen. Lisäksi kaiuttimessa on 6,35 mm AUX-tulo, joka mahdollistaa erilaisten ulkoisten äänilähteiden, niin linjatoisten kuin vaikka instrumenttien (keyboard, kitara, mikrofoni) liittämisen. Tälläkin siis saa aikaa vaikka karaoken.

SongBookin käyttö on äärinnöisen helppoa. Säätimiä on vähän ja ne on selkeästi merkitty. Äänenvoimakkuussäätimessä on tosin huomionarvoista ettei se säädä bluetooth-laitteen äänenvoimakkuutta. Kaiuttimen sisäänrakennettu akku tarjoaa todella pitkän, jopa 10 tunnin toistoajan, mikä tekee siitä ihanteellisen matkakäyttöön. Kaiutin myös latautuu nopeasti USB-C liitännästä.

Tivoli SongBookissa on yksi 3.5-tuumaan kokoalueen kaiutin ja 3,5-tuumainen bassokaiutin, joille on 2 x 20 wattinen vahvistin. Yhdistelmä takaa selkeän ja yllättävän voimakkaan äänen vaikka jää toki hieman isoimmilleen. “Analogiset” basso- keskialue ja diskanttisäädöt ovat juurikin riittävän helppo tapa äänen säätöön, jotta voit nauttia musiikistasi haluamallasi soundilla.

Tivoli SongBook Max on SongBookin isoveli, joka tarjoaa enemmän tehoa, enemmän ominaisuuksia ja ennen kaikkea myös perinteisen FM-radion. SongBook Max suurempi kuin perusmalli, mutta tyyli ja värioptiot ovat samat. Ja tässäkin kätevät “analogiset” sävynsäädöt.

SongBook Maxissa on 2-tie kaiutin 4-tuuman basso-keskiäänellä ja 19 mm diskantilla  ja erillinen 4-tuuman subwoofer ja niille 20+10+20 watin vahvistin.

SongBook Maxissa on myös AUX-tulo ja sisäänrakennettu esivahvistin joka mahdollistaa erilaisten äänilähteiden liittämisen.

Tivoli SongBook ja SongBook Max erottuvat omaleimaisella retrodesignillaan, joka saattaa toki jakaa mielipiteitä. Toisaalta design toimii hienosti myös kotona. Molemmat mallit ovat silti helposti kannettavia ja niissä on erinomainen akkukesto. Kätevillä mekaanisilla sävynsäädöillä ääntä on helppo säätää. Äänenpainetta ei saada ihan niin paljon, mutta ääni on sitäkin selkeämpi ja kyllä Maxillakin basso jo jytkyy. Ovat hieman hinnakkaampia, mutta toisaalta myös uniikkeja vaihtoehtoja.

Tivoli SoungBookin suositushinta on 499 euroa ja Maxin 699 euroa. Mitat vastaavasti (l x k x s): 305 x 227 x 126 mm / 381 x 280 x 152 mm ja paino 3 kg / 5,2 kg.

Lisätiedot Tivoliaudio.eu