Teksti ja kuvat Teppo HirviKunnas

Kannettavat akkukäyttöiset ja langattomat soundbar-kaiuttimet vaikuttavat ehkä hieman oudolta tuotteelta, mutta kyllä niillekin löytyy monta käyttökohdetta. Esimerkiksi vaikka pop-up-kotiteatterissa tai muussa satunnaisessa käytössä.


Vertailussa:

  • Creative Stage Air V2
  • Edifier MF200
  • Exibel BX80
  • Goobay SoundBar
  • Hama PipeRoll 3.0
  • Sony HT-AX7

Olemme testailleet useita sellaisia pienikokoisia videoprojektoreita, joilla on helppo ja nopea pystyttää kotiteatteri tai pelistudio melkein minne vain.

Iso kuva on kyllä vaikuttava, mutta ääni ei. Ongelma on siis projektoreiden heikko äänentoisto. Etenkin se, että ääni tulee itse projektorista, eikä kuvan suunnasta. Projektori saattaa jopa sijaita katsojien takana ja äänen suunta sen mukaisesti. Jää fiilis aika heikoksi. Ääni pitäisi ehdottomasti kuulua kuvan suunnasta ja mielellään vielä stereona, jotta ääneen saa edes jonkinlaista tilan tuntua.

Toki projektorin ääni voidaan liittää kodin stereoihin tai vaikka ihan oikeaan kotiteatterijärjestelmään, jos sellainen käytettävissä on, mutta tämä rajoittaa projektorin ja valkokankaan vapaata sijoittelua.

Kätevin, nopein ja helpoin ratkaisu äänentoistolle on liittää projektoriin valkokankaan eteen sijoitettava erillinen kaiutin, jossa on oma vahvistin – näin vältetään ylimääräiset virtakaapelit ja säätäminen. Useimmissa projektoreissa on myös Bluetooth-lähetin, jolla ääni voidaan siirtää langattomasti kannettavaan Bluetooth-kaiuttimeen ilman virtajohtoja tai muita kaapeleita. Helppoa.

Periaatteessa kaiuttimeksi käy siis mikä tahansa akulla varustettu kannettava Bluetooth-kaiutin ja ääni on varmasti projektorin omaa ääntä parempi. Yleensä nämä kaiuttimet ovat kuitenkin monofonisia. Stereokaiuttimilla saataisiin parempi tilavaikutelma.

Kannettava soundbar

Luontevin ratkaisu pop-up-tyyppisen kotiteatterin äänentoistoon – ja toki myös muihin käyttötarkoituksiin – olisi kompakti, helposti käyttöönotettava, langaton ja akkukäyttöinen soundbar-kaiutin, joka tuottaa aitoa stereoääntä. Ja pienen etsimisen jälkeen löysimmekin useita käyttötarkoitukseen sopivia vaihtoehtoja. Vaikka näitä kaiuttimia markkinoidaan pääasiassa tietokonekäyttöön, esimerkiksi pelaamiseen tai ihan vain pöytätietokoneen yleisäänentoiston parantamiseen, sekä akun ansiosta tietenkin mobiilikäyttöön, toimivat ne aivan yhtä hyvin myös perinteisenä soundbar-kaiuttimena.

Eikä mistään isosta investoinnista, yhtä lukuun ottamatta, tässä ole kysymys. Kaiuttimien hinnat asettuivat välille 34-69 euroa, Sonyn maksaessa kuitenkin jopa 15 kertaa enemmän kuin testin edullisin vaihtoehto.

Pieniä soundbareja

Testiryhmän kaiuttimista kaikki paitsi Exibel BX80 ja Sony HT-AX7 muistuttavat enemmän tai vähemmän perinteistä soundbar-kaiutinta. Creative Stage Air jo kokonsakin puolesta. Ei sekään lainkaan suuri, mutta ei pienikään. Muut soundbar-tyyliset kaiuttimet, Edifier MF200 ja Goodbay Soundbar ovat selvästi edellisiä pienempiä ja helposti siis jopa mukana kulkevia. Välimaastoon jää hoikka, mutta hieman pitkähkö Hama PipeRoll. Kolmeosainen Sony on taas jo selvästi kookkaampi kokonaisuus. Todettakoon kuitenkin, että nuo “isommatkin” mahtuvat helposti ainakin tavalliseen koulureppuun ja ovat helposti käyttöön otettavissa.

Hama PipeRoll on muodoltaan kätevän ohut “putkilo” ja rakenteeltaan tukeva. Kaiutin on myös suojattu roiskevedeltä ja pölyltä. Myös Hamassa kätevä pyöritettävä äänenvoimakkuussäädin.

Soundbar-mallisten kaiuttimien lisäksi testiin otettiin mukaan myös yksi “perinteisempi” kannettava Bluetooth-kaiutin – noin 20 cm pitkä ja 75 mm paksu 'JBL-tyylinen pötkylä' Exibel BX80. Sitä myy Clas Ohlson. Se otettiin mukaan erityisesti syystä, että kaiutin voidaan jakaa helposti kahdeksi erilliseksi kaiuttimeksi, mikä mahdollistaa, ainakin periaatteessa, leveän ja hyvän stereovaikutelman.

Kaikki testin kaiuttimet paitsi Goodbay ovat siis bluetooth-kaiuttimia. Goodbayn osalta emme itse asiassa huomanneet “puutetta” vasta kuin kaiutinta käyttöön otettaessa. Jostain syystä tämä jäi vain ostohetkellä huomaamatta.

Sony takakaiuttimilla

Sony HT-AX7 poikkeaa selvimmin muista niin hinnaltaan kuin rakenteelta. Kyseessä on täysin langaton 3-osainen järjestelmä: Pääyksikkö sisältää stereokaiuttimet, bassotoistoa tehostavat passiivisätelijät ja elektroniikan. Järjestelmä sisältää lisäksi kaksi kompaktin kokoista, matalaa, langatonta ja akkukäyttöistä surround-/takakaiutinta. Takakaiuttimet latautuvat pääyksikön päälle sijoitettuna, josta ne nostetaan tarvittaessa kuuntelutilan sivulle tai taakse tilavaikutelmaa lisäämään. Tilavaikutelma muodostetaan Sonyn 360 Sound Mapping -teknologialla. Mitään “oikeaa” surround-toistoa laite ei siis tarjoa vaan tehoste on virtuaalinen, mutta toimiva. Asetuksia säädetään Sony Bravia -sovelluksella. Sen käyttö oli tosin hieman kankeaa, koska ääniyhteys kaiuttimeen katkeaa sovellukseen siirryttäessä. Säätöjä ei voi siis tehdä “lennosta”

Sonyn langattomat takakaiuttimet latautuvat pääkaiuttimen päällä, mistä se voidaan siirtää kuuntelupaikan taakse. Tilaääni luodaan Sonyn 360 Spatial Sound Mapping -tekniikalla. Se toimii yllättävän hyvin.
Sonyn asetuksia ja takakaiuttimien tasot säädetään sinänsä kätevällä Sony Bravia -puhelinsovelluksella. Se toimii Bluetooth-yhteydellä. Valitettavasti säädön ajaksi äänentoisto katkeaa.

Ilman virtaa

Kaikissa kaiuttimissa, paitsi Goodbayssä on siis sisäänrakennettu ladattava akku.Goodbayssa virta tuotetaan neljällä tavallisella AAA-koon paristolla. Tästä saattaa toki olla jopa etua joissain käyttötilanteissa. Virta saadaan tietenkin myös USB-liitännän kautta.

Kaiuttimille luvataan akkukäytössä toistoajoiksi kuusi ja jopa 30 tuntia. Ajat pitivät myös suhteellisen hyvin paikkansa. Kovempaa kuunneltaessa ajoista saa tosin vähentää sellaiset 20 jopa 40 prosenttia. Toistoajat riittävät kuitenkin lyhyimmilläänkin mainiosti pidemmänkin katselusession tai useamman elokuvan ajaksi. Pisimmät toistoajat tarjoavat Hama (12 t) Exibel (15 t) ja Sony peräti 30 tuntia. Myös Edifier yltää 10 tuntiin. Creativen toistoajaksi ilmoitetaan 6 tuntia. Samoin paristokäyttöisen Goodbayn.

Goodbay Soundbar toimii myös paristoilla.

Myös tietokoneelle

Testin kaiuttimista Creative, Edifier ja Goodbay toimivat myös suoraan tietokoneeseen USB:llä kytkettäessä. Ne näkyvät siis tietokoneelle tavallaan ulkoisena äänikorttina ja kaiuttimena. Kaiuttimet saavat tällöin myös virtansa tietokoneesta. Näin tietokoneeseenkin saadaan helposti parempi ääni. Liitäntänä USB-C, paitsi Goodbayssa jo vanhahtava USB-mini-liitin. Ajaa toki asiansa, mutta tämän oma liitoskaapeli on syytä pitää aina saatavilla.

Edifierin kompakti kotelon on tukevaa alumiinia. Tässä päädyssä on USB-C ja 3,5 mm aux-tulo

Näissä kolmessa edellämainitussa sekä Hamassa on myös 3,5 mm linjatulo. Goodbayn osalta, jossa ei ole siis Bluetoothia tämä onkin ainoa tapa saada projektorin ääni kaiuttimelle. Sonyssä ainoa “liitostapa” on siis vain bluetooth. Sen USB-C-tulo palvelee vain vain latausta.

Parempi ääni toteutuu

Testissä mukana olleet kaiuttimet erosivat toisistaan merkittävästi sekä äänenlaadun, suorituskyvyn että käyttötarkoituksen osalta, mutta tässä kuvitellussa käyttötarkoituksesessaan eli pop-up-tyylisessä kotiteatterissa, projektoriin liitettynä, jokainen testin kaiutin paransi selvästi äänikokemusta projektorin omaan ääneen verrattuna. Ensisijaisesti äänen oikean tulosuunnan ansiosta, mutta myös kokonaisuudessaan ja etenkin dialogin selkeydessä. Parhaimmat toivat katseluun kokonaan uuden ulottuvuuden ja jopa bassoa.

Creative Stage Air V2 tarjosi kokoonsa nähden yllättävän voimakkaan ja matalalle ulottuvan bassotoiston ja muutenkin tasapainoisen äänen ja äänikuvan. Keskialue toistui selkeästi ja elokuvan dialogia oli helppo seurata. Myös diskantti toistui luonnollisesti ja ääntä saadaan myös paljon.

Creativessa on kaikkein isommat elementit ja Creative tuottaa myös jo kohtalaisen hyvän bassotoiston.

Edifier MF200 erottui edukseen puhtaalla ja kirkkaalla keskialueen toistollaan. Elokuvien dialogi toistui selkeästi. Bassotoisto oli toki rajoittunut pienen kotelon takia, mutta yleinen äänikuva oli tasapainoinen ja miellyttävä. Ääntäkin lähti kokoon nähden yllättävän paljon

Haman keskialue soi hieman värittyneemmin ja basso toistui ohuesti, mutta ääni oli kuitenkin riittävä elokuvakäyttöön. Ei siis missään tapauksessa huono ja luokassaan tämäkin on hyvä vaihtoehto.

Exibel BX80n vahvuus on stereokuvassa, josta saadaan laajempi kun kaiutin voidaan jakaa kätevästi kahdeksi erilliseksi kaiuttimeksi. Ääneltään Exibel on hieman “vaisu” ja tumma. Myös bassotoisto jää vaimeaksi ja ääntäkin saisi lähteä enemmän.

Goobay SoundBar oli ääneltään testin heikoin. Toisto oli ohut ja aika nasaali, ja äänenpainevarat eivät riitä hiemankaan suurempiin tiloihin. Toisaalta puheesta sai selvän, ja kaiutin sopii mainosti vaikka tietokoneen lisäkaiuttimeksi. Bluetoothin puuttuminen voi kuitenkin rajoittaa sen käyttöä.

Sony HT-AX7 oli ääneltään omaa luokkaansa. Ei ehkä niinkään vain dialogin osalta, mutta erilliset takakaiuttimet ja 360 Spatial Sound Mapping -tehoste kykeni luomaan yllättävän vakuuttavan tilaäänen, vaikka kyseessä ei olekaan varsinaisesi “aito” surround-järjestelmä. Myös bassoa kuului. Sonyn äänenlaatu oli kokonaisuutena testin paras.


Mainos

Mainos päättyy

Creative Stage Air V2

Luokassaan erinomainen

Creative Stage Air V2 erottui testissä edukseen hyvällä äänellään ja kokoluokassaan yllättävän voimakkaalla bassotoistolla. Myös keskialue soi tasapainoisesti ja dialogi toistui selkeästi, mikä on tärkeää elokuvakäytössä. Diskantti soi luonnollisesti, eikä äänessä ollut häiritseviä korostuksia. Lisäksi kaiuttimen äänenpainevarat olivat hyvät, joten sitä voi käyttää myös suuremmissa tiloissa.

Kaiutin toimii Bluetoothilla, mutta myös USB:n kautta tietokoneeseen liitettynä. Tämä tekee siitä monikäyttöisen vaihtoehdon niin kotiteatteriin, tietokonekäyttöön kuin pelistudioonkin. Akkukesto ei ole pisimpiä, mutta riittävä useimpiin katselusessioihin. Kooltaan Creative ei varsinaisesti mikään mobiilikautin, mutta ei myöskään erityisen suuri. Suosittelemme

Bassotoisto luokassaan
Äänenpainevarat ja selkeä dialogin toisto
Toimii myös USB-kaiuttimena

Koko ja kannettavuus
Rajallinen toistoaika

Edifier MF200

Kompaktia tyylikästä laatua

Edifier MF200 erottui edukseen kompaktin kokonsa, erittäin korkea laatuvaikutelman, ja myös kokoluokassan hyvän äänentoiston osalta. Keskialue soi puhtaasti ja selkeästi, Bassoa Edifier ei juurikaan toista, mutta sen ei koettu olevan kuitenkaan iso puute. Keskialueen toisto on tärkeää monissa elokuvissa, sillä puheen selkeys ja ymmärrettävyys on usein tärkeämpää kuin voimakas basso. Kevyt ja kompakti kaiutin on myös helppo sijoittaa ja kuljettaa mukana. Rakenteeltaan Edifier on tukeva ja laadukas. Edifier toimii myös USB-kaiuttimena.

Kokonaisuutena Edifier oli positiivinen kokemus kun etsitään tyylikästä ja mahdollisimman kompaktia ratkaisua. Edullinen hinta, puhdas ja selkeä toisto, korkeatasoinen laatuvaikutelma. Kaikki kohdallaan.

Selkeä toisto
Koko, tyyli ja laatuvaikutelma
Toimii myös USB-kaiuttimena

Vaatimaton bassotoisto
Hieman rajalliset äänenpainevarat

Exibel BX80

Stereona kahdella kaiuttimella

Exibel BX80 on sinänsä tavallisen oloinen bluetooth-kaiutin, mutta sen voi jakaa kätevästi kahdeksi täysin erilliseksi kaiuttimeksi. Tämä mahdollistaa kaiuttimille vapaamman ja leveämmän sijoittelun ja siten myös leveämmän ja isomman äänikuvan. Tällä on merkitystä juurikin elokuvaäänen toistossa ja Exibel tuottaakin selvästi muita laajemman ja avaran äänikuvan. Ääneltään Exibel oli kuitenkin hieman vaatimaton ja tukkoisen kuuloinen, vaikka perussointi oli tasapainoinen. Bassotoisto jää myös aika vaimeaksi, eikä kaiutin kykene tuottamaan kovin suurta äänenpainetta. Tämä rajoittaa sen käyttöä suuremmissa tiloissa, joissa tarvitaan enemmän tehoa. Exibelin muunneltava rakenne tuo joustavuutta käyttöön, mutta äänenlaatu ei yllä testin parhaiden tasolle.

Fiksu jaettava rakenne
Aito stereoääni kahden erillisen kaiutinyksikön ansiosta
Helppo sijoittaa

Vaimea bassotoisto
Rajalliset äänenpainevarat

Goobay SoundBar

Todellinen MINI-soundbar

Testin pienin ja edullisin kaiutin, Goobay SoundBar ei vakuuttanut äänellään. Toisto oli ohutta ja sävyltään nasaalia. Bassoa ei juuri kuulu ja äänenpainevarat ovat myös rajalliset. Kaiuttimessa ei ole Bluetooth-yhteyttä, mikä rajoittaa sen käyttöä. Kaiutin toimii USB-liitännällä tietokoneessa tai 3,5 mm audiokaapelilla. USB-liitäntä on vanhahtava mini-USB, mikä voi hankaloittaa sopivan kaapelin löytämistä (paketissa tulee toki mukana). Virtalähteenä ovat neljä AAA-paristoa, mikä saattaa jossain tilanteissa olla etu. Kaiutinta voi käyttää myös USB-virralla. (Pienen kokonsa ja keveyden ansiosta Goobay on helposti mukana kuljetettava. Kaiutin sopii kuitenkin lähinnä vain tietokoneen lisäkaiuttimeksi ja hintaero selvästi ääneltään parempiin kaiuttimiin ei ole merkittävä.

Pieni koko ja keveys
Toimii paristoilla
Toimii myös USB-kaiuttimena

Vaatimaton äänenlaatu
Ei Bluetoothia

Hama PipeRoll 3.0

Kovempaakin käyttöön

Hama PipeRoll 3.0 on laadukkaan oloinen, tyylikäs, suhteellisen kompakti ja kevyt soundbar-mallinen kaiutin. Solakka muotoilu tekee siitä kätevän vaihtoehdon tilanteisiin, joissa tarvitaan helposti liikuteltavaa ääniratkaisua. Kaiutin on myös roiskeveden kestävä ja tarjoaa puhelujen handsfree-toiminnon. Äänenlaadultaan Hama jäi testin keskikastiin. Keskialueen äänentoistossa oli värittymiä, ja bassotoisto jäi vaimeaksi. Elokuvakäytössä dialogi toistui kuitenkin selkeästi, mikä on tärkeää. Äänelle on kolme eri asetusta. Kaiutin toimii Bluetooth-yhteydellä sekä 3,5 mm aux-liitännällä, mutta siinä ei ole USB-audio-toimintoa tietokoneelle. Akkukesto on hyvä, ja Haman kevyt ja ohut rakenne sekä roiskevesisuojaus tekevät kaiuttimesta hyvä myös enemmän liikuteltavaan käyttöön.

Kevyt ja helposti mukana kuljetettava
Roiskevesisuojattu
Hyvä akkukesto

Vaatimaton bassotoisto
Ei USB-audio-liitäntää

Sony HT-AX7

“Aitoa”, mutta kallista tilaääntä

Sony HT-AX7 on selvästi testiryhmän kallein, mutta myös teknisesti kehittynein kaiutin. Kyseessä on täysin langaton kolmiosainen järjestelmä, jossa on keskikaiutin etukanavineen sekä kaksi erillistä langatonta takakaiutinta. Takakaiuttimet sijoitetaan kuuntelutilan sivuilla tai taakse ja Sonyn 360 Spatial Sound Mapping -tekniikka luo virtuaalisen tilaäänen.Tämä jopa toimii. Sony oli ääneltään testin paras. Dialogi toistuu luonnollisesti ja myös bassot toistuivat hyvin. Vaikka järjestelmä ei tuota varsinaista aitoa surround-toistoa, niin tilavaikutelma oli silti sangen vaikuttava. HT-AX7 on tarkoitettu helppoa ja kaapelitonta tilaääniratkaisua etsivälle käyttäjälle. Toisaalta se on hyvin kallis eikä laitetta voi käyttää kaapeliyhteydellä – ainoa liitäntätapa on Bluetooth. Myös liikuteltavuus rakenteen ja koon puolesta on rajoittunutta.

Paras elokuva- ja tilaäänikokemus
Luokassaan hyvä bassotoisto

Korkea hinta
Säädöt sovelluksella
Ei perinteisiä liitäntöjä, ainoastaan Bluetooth
Suurehko koko ja erillisrakenne

Vielä yksi ylimääräinen

Saimme testiin vielä yhden kriteereihin sopivan soundbar-kaiuttimen, vain 40 euroa maksavan Majority Atlaksen, mutta pahasti myöhässä – Varsinainen testi oli siis jo tehty. Pystyimme kuitenkin ottamaan kaiuttimesta vielä pikaiset tyypit.

Kooltaan Majority Atlas on saman levyinen Creativen kanssa, mutta korkeudeltaan ja syvyydeltään lähes puolta pienempi. Tavallaa siis melko kompakti soundbar. Kaiuttimen mitat ovat  450 × 60 × 50 mm, ja painoa noin 800 grammaa. Rakenne on tukeva. Tehoksi ilmoitetaan 20 wattia eli varmaankin 2 x 10 wattia. Elementteinä on kaksi noin 30-32 mm laajakaistaelementtiä ja kaksi passiivisäteilijää bassotoistoa laajentamaan.

Liitäntöjen osalta Atlas tarjoaa Bluetooth -yhteyden ja 3,5 mm aux-tulon langalliselle äänilähteelle. Sen sijaan USB-audioliitäntää ei ole eli kaiutinta ei voi käyttää suoraan tietokoneen “äänikorttina”. Takana oleva USB-A-tulo on tarkoitettu vain massamuistille ja toinen USB-C vain virralle ja lataukseen. Kaiuttimessa on sisäänrakennettu 2 000 mAh akku, jonka luvataan tarjoavan jopa 8 tunnin käyttöajan.

Majorityssä Bluetoothin lisäksi vain 3,5 mm linjatulo. USB-A-liitin on vain muistitikulle eli tietokoneen kaiuttimeksi kaiutin ei tästä kytkeydy. Löytyypä paikka myös muistikortille?

Käyttökytkimet sijaitsevat kätevästi laitteen päällä ja edessä on pyöritettävä äänenvoimakkuussäädin/virtakytkin. Kaiuttimessa myös HF-toiminnallisuus.

Majorityssä perinteinen pyöritettävä äänenvoimakkuussäädin, missä samassa myös virtakytkin.

Ääneltään Majority Atlas osoittautui luokassaan itse asiassa aika kivaksi. Keskialue soi selkeästi ja puhtaasti. Bassotoisto on toki vaimeaa eli sitä ei juuri tule, mutta kuitenkin enemmän kuin Hamassa tai Edifierissä,Ttai yhdessäkään projektorissa. Toki kokoakin on Hamaa ja Edifieriä enemmän.

Ääntä saadaan myös kohtuullisen paljon. Elokuvakäytössä stereovaikutelma on luokassaan hyvä ja äänikuva kohtalaisen avara.

Kokonaisuutena kaikkiaan asiallinen soundbar-kaiutin niin työpöydälle kuin projektorin seuraksi.  Ero Creativeen, etenkin basson osalta aika selvä, mutta toki kooltaan myös hieman pienempi. Ja 15 euroa halvempi. Voisi siis hyvinkin suositella.

Merkki & MalliEdifier MF200Creative
Stage Air V2
Goobay SoundBarHama PipeRoll 3.0Exibel BX80Sony HT-AX7
Hinta44€54,99€34€69€59,95€499-600 € (*
Edustaja tai ostopaikkascandinavianphoto.fifi.creative.comgigantti.fiprisma.ficlasohlson.comsony.fi
Lisätietoja linkistäLinkkiLinkkiLinkkiLinkkiLinkkiLinkki
Elementit (*2 x 30 mm2 x 60x40 mm
110 x 45 mm pass.säteil.
2 x 30 mm
72 x 25 mm pass.säteil.
Ei tietoa2 x 50 mm
2 kpl 40 mm pass.säteil.
Pääyksikkö: 2 x 49x51 mm
2 kpl 51 x 60 mm pass.säteil.
Takakaiuttimet: 2 x 60 mm
Teho2 x 4 W (rms)2 x 5 W (rms)2 x 3 W (rms)2 x 10 W (maks.)2 x 10 W (rms)ei ilm.
Linjatulo (aux)on (3,5 mm)on (3,5 mm)on (3,5 mm)on (3,5 mm)eiei
Bluetoothon (5.0)on (5.3)eion (5.3)on (5.3)on (5.2)
Bluetooth äänenvoimakkuusononeiononon
Bluetooth soitonohjausononeiononon
HF-puhelut ja ohjauseieieiononon
USB-audioon (USB-C)on (USB-C)on (USB-mini)eieiei
Akku2200 mAh2200 mAh4 x AAA paristot2000 mAh2 x 1800 mAh (*ei ilm.
Akunkesto (maksimi)n. 10 tn. 6 tn. 6 tn. 12 tn. 15 tn. 30 t
Virta-/lataus-liitinUSB-C (5V/1A)USB-C (5V/2A)ei lataustaUSB-C (5V/1A)USB-C (5V/1A)USB-C (5V/2A)
Paino (**0,5 kg1,12 kg0,26 kg0,67 kg2 x 0,43 kg1,4 kg + 2 x 0,3 kg
Mitat (l x k x s)293 x 45 x 53 mm410 x 75 x 94 mm212 x 50 x 65 mm350 x Ø 70 mm(2x) 104 x Ø 79 mmpääyksikkö: 306 x 97 x 123 mm
Takakaiuttimet: 122 x 39 x 122 mm
ToimitussisältöKaiutin, suojapussi, USB-C-kaapeli (70 cm), käyttöohjeet (ei suom.)Kaiutin, USB-A/USB-C kaapeli (1,2 m), 3,5 mm -kaapeli (1,2 m), käyttöohje (suomi)Kaiutin, suojapussi, USB-A/USB-Mini-kaapeli (1 m), 3,5 mm linjakaapeli (70 cm), käyttöohje (suomi)Kaiutin, pikaohje (kuvallinen), USB-A/USB-C-latauskaapeli (70 cm), 3,5 mm linjakaapeli (70 cm), pystytelineKaiutin, pikaopas (kuvallinen), varsinainen käyttöohje netissä, USB-A/2x USC-C haaroitin-latauskaapeli (70 cm)Pikaopas (eng.), USB-C-kaapeli (1,2 m)
MuutaIPX5 luokitus, HF-puhelut, 3 valittavaa äänitilaaJaettavissa ja yhdistettävissä kahdeksi stereokaiuttimeksi, IPX7-luokitusOhjaussovellus (Bravia Connect, Android/iOS), Sony 360 spatial sound mapping-tilaääni

Valmistajan ilmoittamat tiedot, *) arvio, **) mitattu