Thorens herättää henkiin yhden legendaarisimmista levysoittimista brändin historiassa.

Alkuperäinen Thorens TD 124 tuotiin markkinoille vuonna 1957 ja sitä käytettiin vuosikymmeniä lukemattomissa lähetysstudioissa ympäri maailman. Intohimoiset musiikin ystävät löysivät myös nopeasti tämän todella tarkan itselleen; uskollinen fanikunta on pysynyt uskollisena TD124:lle tähän päivään asti.

Thorens rakentaa nyt tämän perinteen pohjalta uudelleen kehitetyllä TD 124 DD:llä ja jatkaainnovatiivisilla teknologioilla. Puristinen muotokieli ja pohjarakenne perustuvat alkuperäiseen, mutta korkeussäädettävä alumiinirunko lepää nyt tärinävaimennetuilla kumielementeillä. Alkuperäisen kitkapyörän ja hihnan sijaan uusi TD 124 DD käyttää “HighPrecision” suoravetoa. Tämä mahdollistaa voimakkaan väännön, tarkan nopeuden säädön ja pitää tarpeettomat tärinät poissa levylautaselta.

Uutta on myös TP 124-äänivarsi. Se voidaan tarkasti säätää kaikilla parametreilla valittuunäänirasiaan ja se sisältää innovatiivisen sivuttaisvedon poistoratkaisun rubiinilaakeroinnilla ja patentoidulla sähköisellä äänivarren nostomekanismilla, joka tarjoaa neulan hellän siirron. Laajojen säätömahdollisuuksien lisäksi mukana tuleva kelkka tarjoaa paljon joustavuutta äänirasian valintaan.

TD 124 DD mukana tulee myös ylimääräinen, hieman raskaampi vastapaino, joka sopii hyvin Thorens SPU TD 124 äänirasialle, joka myydään erikseen. Tämä on päivitys Ortofon SPU-äänirasiaan, joka on myös aikansa legendaarisimpia rasioita. Thorens on kehittänyt SPU 124:n yhteistyössä Ortofonin kanssa arvostelukykyiselle vinyylientusiastille, joka hakee jotain erityistä.

Thorens on kiinnittänyt huomiota jokaiseen yksityiskohtaan kehittäessään uutta TD 124DD:tä varmistaakseen, että se vastaa korkeimpiin tavotteisiin äänen suorituskyvyssä. Korkealaatuinen ulkoinen virtalähde varmistaa häiriöttömän virran saannin. Balansoimattomien RCA-lähtöjen lisäksi balansoidut XLR-liittimet ovat saatavilla, joka varmistaa optimaalisen signaalin siirron ja siten parhaan mahdollisen äänen, kun TD 124 DD kytketään korkeatasoiseen järjestelmän phono-vahvistimeen.

Thorens TD 124 DD
Suositushinta: 7999 euroa
Saatavuus: Syyskuu 2020

Thorens SPU TD 124
Suositushinta: 1999 euroa
Saatavuus: Syyskuu 2020

Lisätietoja: Hifitalo