Digital Trends pääsi kokeilemaan kanadalaisen Oran GrapheneQ-kuulokkeet, jotka pyrkivät olemaan ensimmäiset markkinoilla olevat grafeenista valmistetut kuulokkeet. Ora hakee parhaillaan joukkorahoitusta ja on jo ylittänyt minimitavoitteensa roimasti.

Grafeeni on audioalalla uusi materiaali, jonka etuja ovat kestävyys, keveys ja pienempi virrankulutus. Nyt joukkorahoitettavissa kuulokkeissa elementit eivät ole pelkkää grafeenia.

Kuulokkeet ovat korvat peittävää mallia. Materiaaleina on käytetty muun muassa puuta ja lampaannahkaa. Pehmusteissa on memory foamia. Nopeimmat joukkorahoittajat voivat saada kuulokkeet 200 dollarilla. Suositushinta tulee olemaan arviolta 500–600 dollarin tienoilla. Toimitusten kaavaillaan alkavan ensi vuonna.

Testaajan annettiin ensin kuunnella hyllykaiuttimia, joista toisissa oli grafeenielementit. Silloin erot olivat hienovaraisia, mutta klassisessa rockissa ja klassisessa musiikissa laulut ja jouset olivat selkeämpiä ja niistä erottui enemmän yksityiskohtia. Kuulokkeissa erot olivat lehden mukaan selvemmät. Toistoltaan grafeenikuulokkeet olivat hintaluokassaan yhdet selkeimmistä ja yhtenäisimmistä.

Lue Digital Trendsin alkuperäinen ja perusteellisempi kokeilujuttu täältä.

Oran Kickstarter-joukkorahoitussivu löytyy täältä.