Kiinnostaako äänisynteesi, mutta kaikenlaiset nippelit, LFO:t, aaltomuodot ja filtterit tuntuvat hankalilta? Omatoimisessa tutustumisessa jää jossain joku nappi helposti väärään asentoon. Ääntä tule joko ollenkaan tai se kuulostaa aivan muulta kuin mitä haetaan.

Syntikkasoftaa koodaava Electric Telepathy on koonnut sivuilleen kätevän kompaktin tietopaketin, jolla voi ottaa äänisynteesin perusasiat haltuun muutamassa minuutissa. Oppimista auttaa interaktiivisuus, sillä tietopakettien lomassa on mahdollista kokeilla oppimaansa saman tien käytännössä, vähän kerrallaan. Pelkät sanalliset selitykset eri namiskojen ja toimintojen merkityksestä kun eivät välttämättä yksinään avaudu.

Taitojaan pääsee hiomaan laajemman softasyntikan avulla verkkoselainpohjaisena yhtiön omilla sivuilla joko Fluoresynthillä tai Virtual Synthesizer Onlinella. Niitä voi soittaa joko tietokoneen näppiksellä tai midikoskettimistolla.

Jos innostuu enemmän konemusiikin vääntämisestä, niin melko pitkälle pääsee vaikka ilmaisella LMMS:llä. Maksullisia ja monipuolisempia ohjelmia musiikintekoon ovat FL Studio, Logic Pro (Mac), Cubase tai Ableton. Niistä löytyy paitsi omia softasyntikoita myös tuki VST-instrumenteille, jolloin vaikkapa edellä mainittujen Electric Telepathyn syntikoiden tuotokset saa talteen.