Moni haaveilee vinyylisoittimesta. Budjetti on kuitenkin rajallinen, ja tarjontaa on yllättävän paljon. Mistä löytyy laadukas perussoitin, joka ei tuota pettymystä? No vaikka tästä.

Teksti ja kuvat: Teppo Hirvikunnas

Levysoitinbuumi jatkuu ja suorastaan kiihtyy. Markkinoilla kilpailu suorastaan kiristyy, ja tarjolle on tullut lyhyessä ajassa jopa uusia merkkejä. Niistä ei voi olla kuitenkaan aina varma kuten ei siitäkään, että osaavatko valmistajat asiansa – etenkin kun kyseessä saattaa olla vain jollain oem-valmistajalla edullisesti teetetty mallisto. Turvallisinta on luottaa vanhoihin ja tunnettuihin valmistajiin.

Audio-Technicalla on 55 vuoden kokemus levysoittimista ja äänirasioista. Se ei voi olla näkymättä tuotteissa. Toki mallistoon mahtuu tuotteita monista hintaluokista ja erilaiseen käyttöön. Uusin malli, AT-LPW30TK, on suunniteltu tarjoamaan mahdollisimman hyvä hinta–laatusuhde. Harva kuluttaja on valmis maksamaan levysoittimesta juurikaan 300 euroa enempää, vaikka toki isommalla investoinnilla saa yleensä myös enemmän laatua. Mutta jos tämä on raja, mitä levysoittimesta ollaan valmiit maksamaan, niin sillä mennään. Katsotaan siis, miten Audio-Technica on onnistunut.

Erinomainen perussoitin

Audio-Technica AT-LPW30TK on hintaluokassaan erinomainen soitin. Se sopii hyvin niin ensimmäistä soitintaan hankkivalle kuin aiheen pariin uudestaan palaavalle, jos budjetti on rajallinen. Ja vaikkei olisikaan, niin Audio-Technica AT-LPW30TK panee kampoihin monelle kalliimmallekin soittimelle. Soittimesta on vaikea keksiä mitään erityistä moitittavaa; lukuun ottamatta ehkä lyhyehköjä rca-johtoja ja suurpiirteistä ohjeistusta. Suosittelemme!

HYVÄÄ & HUONOA

Hinta–laatusuhde
Laatutuntuma
Valittava RIAA/Linjalähtö
Äänenlaatu luokassaan
Ohjeistus

Audio-Technica AT-LPW30TK

Hinta: 319 €
Maahantuoja/edustaja: Bergsala Handic
Lisätietoja: eu.audio-technica.com

Tyyppi: Hihnaveto
Automatiikka: Ei
Nopeudet: 33 ja 45 rpm
Levylautanen: Valualumiini
Äänivarsi: Suora (alumiini)
Säädöt: Neulapaino/antiskating
Äänirasia: AT-VM95C (MM)
Suositeltava neulapaino: 2 g
Huojunta ja värinä: < 0.15 % Häiriöetäisyys: > 60 dB
Ulostulot: Phono/Line (RIAA)
Mitat (k x l x s): 117 x 420 x 340 mm (*
Paino: 5 kg
Muuta: Erillinen päävirtakytkin, sisäänrakennettu RIAA-korjain omalla ulostulolla
Tarvikkeet: AT-HS4SV- irroitettava rasiakelkka, RCA-johdot maadoituskaapelilla (1 m), erillinen virtalähde, singlekeskiö, levylautasen kumimatto, irroitettava pölykansi


*) levykannen kanssa

Kokeilujuttu on luettavissa kokonaisuudessaan AVPlus-lehdestä 8/2019 (nro.191)