Denonin uudet AH-GC30-vastamelukuulokkeet iskevät haluttuun premium-hintaluokkaan. Ne tarjoavat pakotonta toistoa ja luonnollisen kuuloisen vastamelutoiminnon.

Teksti: Joni Nikkola
Kuvat: Valmistaja

Denon julkisti keväällä uudistetun version vastamelukuulokkeistaan. Uusi AH-GC30 on perinyt kuuloke-elementtinsä valmistajan huomattavasti kalliimmista kuulokkeista ja sisältää muutenkin korvia höristyttäviä ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden digitaaliseen signaalitiehen.

Vastamelukuulokkeet ovat olleet kysyttyjä viime vuosina, ja kuluttajat ovat valmiita maksamaan niistä selvästi enemmän kuin peruskuulokkeista. Suuri kysyntä ei ole sinänsä ihme, sillä monet joutuvat lähes päivittäin tekemisiin melun kanssa.

Hintaluokaltaan Denonin kuulokkeet siis liittyvät kiihkeästi kilpailtuun vajaan 400 euron sarjaan esimerkiksi Bosen ja Sonyn testimenestyjien kanssa. Vastus on kova, mutta miten Denon pärjää?

Luontevaa toistoa ja vaimennusta

Denon AH-GC30 -kuulokkeet tarjoavat mielenkiintoisen lisän premium-hintaluokan vastamelukuulokkeiden sarjaan. Kuulokkeilla sujuu pakottomasti kaikenlainen kuuntelu raskaasta metallista trubaduurimeiningin kautta kaaosjazziin. Äänentoistosta ei löydy oikeastaan muuta moitittavaa kuin hienoinen tummuus etenkin vastamelutoiminnon ollessa päällä. Sekin asia korjaantuu pitkälti sillä, että kytkee kuulokkeet usb-johdolla aina hetken niin salliessa.

Jos kaipaa vastamelutoiminnolta äärimmäisintä tehoa ja maksimaalista akunkestoa, kannattaa ehkä kääntyä edelleen markkinoiden piikkipaikasta kilpailevien Sonyn tai Bosen puoleen. Mutta jo AH-GC30:n passiivisella vaimennuksella pärjää pitkälle, ja Denonin vastamelutila on monia vastamelukuulokkeita luonnollisemman kuuloinen. Nämä kuulokkeet kannattaakin ehdottomasti testata erityisesti äänentoiston puolesta – mieluusti langallisesti.

HYVÄÄ & HUONOA

Ääni (varsinkin usb-johdolla liitettynä)
Pakoton ja moneen sopiva toisto
Luonnollinen vastamelutila
Tumma soundi langattomassa kuuntelussa
Ei tehokkain mahdollinen vastamelutoiminto
Akunkesto ei kärkitasoa


Denon AH-GC30

Hinta 349,90 €
Edustaja: Simex
Lisätiedot: Denon

Toimintaperiaate: Aktiivinen langaton vastamelukuuloke
Elementti: 40 mm FreeEdge, dynaaminen
Akunkesto: 20 h
Impedanssi: 16 Ohm
Herkkyys: 98 dB/mW
Bluetooth: v5.0 + aptX HD/aptX/AAC/SBC
Paino: 287 g

Kaikki tiedot valmistajan ilmoittamia