AVPlus digilehti (=verkossa luettava digitaalinen näköislehti) on luettavissa kaikilla laitealustoilla ja lehti on ladattavissa erikseen myös pdf-tiedostona offline-lukua varten.

Tässä numerossa:

Vertailussa tonnin laadukkaat lattiakaiuttimet
Tuhannen euron sijoitus lattiakaiuttimiin on monessa mielessä fiksu veto. Sillä summalla saa jo budjettisarjoista selvästi kehittyneempää tekniikkaa, mikä taas vastaavasti kuuluu selvästi parempana äänenlaatuna – ja lisäksi ääntä on tarjolla myös määrällisesti enemmän. Testissä: Dali Oberon 5, KEF Q550, Klipsch RP-4000F ja Polk Audio ES55

Popup-kotiteatteri – Leffailta helposti minne ja koska vain
Leffaillat saavat aivan uuden ulottuvuuden, kun kuva on riittävän iso. Eikä laitteiden asennuksen tarvitse olla edes vaikeaa saati kallista. Periaatteessa nopeasti pystytettävän popup-kotiteatterin voi saada kaikkinensa jopa alle 700 eurolla. Kerromme, mitä tällaiseen popup-kotiteatteriin tarvitaan ja mihin asioihin on hyvä kiinnittää erityistä huomiota.

FullHD vai UltraHD? Kannattaako suuremmasta tarkkuudesta maksaa?
UltraHD -projektoreiden hinnat ovat laskeneet, ja niitä saa jo reilulla 1 000 eurolla. Asiallisen FullHD -projektorin saa toisaalta enemmän tai vähemmän halvemmalla, mutta hintaero ei ole välttämättä niin suuri, etteikö UltraHD:kin voisi kiinnostaa. Kannattaako tässä kohtaa yleensäkään tinkiä, ja onko suurempi tarkkuus tie parempaan kuvaan? Kokeilimme kahta erilaista FullHD -tykkiä ja kahta edullista UltraHD -tykkiä.
Mukana: Epson EH-TW740, Epson EH-TW7000, Optoma HD29HST ja Optoma UHD38.

NAD M10 V2 -integroitu vahvistin/verkkosoitin – Huomisen hifivahvistin
Vanhassa on usein vara parempi, mutta toisinaan kehityskin yllättää positiivisesti. Niinkin perinteisen äänentoistolaitteen kuin integroidun vahvistimen voi suunnitella tämän päivän ja huomisenkin tarpeita silmällä pitäen.

Emotiva Airmotiv GR1 Graphene Reference -kuulokkeet
Emotivan ensimmäiset kuulokkeet vakuuttavat niin ulkonäöllään kuin äänellään.

Colmi Land 2 -älykello taskurahalla
Colmi Land 2 -älykello on ulkonäöltään puleerattu ja lupaa neljällä kympillä monenlaista ominaisuutta. Minkälaisen älykellon sillä rahalla saa?

Puhelimen teleobjektiivilla pääsee lähemmäs
Puhelinkameroilla harvoin pääsee kovin lähelle kuvauskohdetta. Olisiko erillisestä teleobjektiivista apua?

Logitech G435 LightSpeed -kuulokkeet
Logitechin G435 LightSpeedit ovat kevyet aloitustason kuulokkeet aloitteleville pelaajille.

Technics EAH-AZ60E -täyslangattomat vastamelukuulokkeet – Hyvät ovat!
Japanilaismerkki Technicsillä on pitkä ja polveileva historia erilaisten äänentoistolaitteiden parissa. Nykypäivänäkin aktiivinen valmistaja taitaa myös kuulokepuolen, mistä esimerkkinä laadukkaiksi osoittautuneet täyslangattomat vastamelunappikuulokkeet EAH-AZ60E.

Creative SXFI Carrier -soundbar & Theater-kuulokkeer: Atmos ääntä tonnilla
Creativen simppeli Stage V2 -soundbar onnistui vakuuttamaan toimituksen hiljattain, mutta miten onnistuu montakin kertaa kalliimpi SXFI Carrier, jonka ominaisuusluetteloon kuuluu myös tuki Dolby Atmos -äänelle?

Acer C250i -kannettava videoprojektori – Projektori vailla virtaa
Acerin kompakti kannettava full hd -projektori toimii tarvittaessa sisäänrakennetulla akulla jonkin aikaa ilman ulkopuolista virtaa. Suuremmalle kuvalle ja elokuvakäyttöön laite soveltuu kuitenkin varauksin.

Tab-Tension-moottorikangas kotiteatteriin kohtuuhintaan
Ei ehkä edullisin mutta ajan mittaan helpoin ja kenties myös tyylikkäin ratkaisu satunnaisen kotiteatterin valkokankaaksi on moottorin ohjaamana katosta alas laskeutuva niin sanottu reunakiristeinen kangas. Niistäkään ei tarvitse maksaa maltaita. Kokeilussa CityPlus 84-tuumainen kohtuuhintainen reunakiristetty moottorikangas.

RAPORTTI: CES 2022
CES-kuluttaja­elektroniikkamessut­ olivat ­tänä­ vuonna­ audiopuolella­ vaisut, ­mutta­ televisiopuolella­ päivänvalon­ näkivät­ useimpien­ valmistajien­ uutuusmallit. ­­Myös ­uusia ­uria­ avattiin.

Hifin historiaa: Hifi 6/2 -kaiutinrakennussarja
Kaiutinrakentelun kulta-ajan eräs suosituimmista malleista oli kompakti jalustakaiutin HIFI 6/2, silloisen Hifi-lehden luottotoimittajan ja kaiutingurun Pekka Tuomelan vuonna 1992 suunnittelema kompakti hyllykaiutin. Miten se suoriutuu näiden vuosien jälkeen?

Ja tietenkin valinnat levylautaselle, sovellusvinkit, tuoreimmat uutiset ja ajankohtaisimmat asiat sekä perinteisen että uudemman tekniikan maailmasta.