AVPlus digilehti (=verkossa luettava digitaalinen näköislehti) on luettavissa kaikilla laitealustoilla ja lehti on ladattavissa erikseen myös pdf-tiedostona offline-lukua varten.

Tässä numerossa:

RAPORTTI: CES 2023
Teknologiatrendien aallonharjalla. Las Vegasissa järjestettiin jälleen tammikuussa yksi maailman keskeisimmistä teknologia- alan tapahtumista, Consumer Electronics Show eli CES – tällä kertaa taas täyspainoisena pandemiavuosien jälkeen. Kokosimme rapakontakaisien messujen runsaasta tuotetarjonnasta kattauksen mielenkiintoisimpia ja tuoreimpia innovaatioita!

VERTAILU: Edulliset ja kompaktit verkkosoittimet 85–379 euroa
Verkko-ominaisuudet löytyvät jo monen uuden äänentoistolaitteen vakiovarustelusta, mutta vähän vanhemmankin tai yksinkertaisemman kuuntelusetin saa tuotua tähän päivään kompaktilla ja edullisella verkkosoittimella. Tutustuimme viiteen erilaiseen vaihtoehtoon. Arylic S10, NuPrime Omnia Stream Mini, Pro-Ject Stream Box S2, Taga Harmony TWA-10B ja Wiim Mini.

TESTI: Perlisten R4b -jalustakaiuttimet – Musiikin tarkat tulkitsijat
5000 euroa pienestä jalustakaiutinparista? Mutta jos hiemankaan jaksaa kuunnella pidempään, niin ei tuo summa välttämättä tunnukaan enää niin pahalta.

VERTAILU: Epson EH-TW-6250 UHD & CO-FH02 FHD -videoprojektorit
Kaksi oivaa vaihtoehtoa kotiteatteriin: 1100 euron 4K-UHD vai 600 euron FullHD? UHD- eli 4k-tarkkuuden projektorien hinnat ovat laskeneet, ja Epsonilta sellaisen saa jo reilulla tonnilla. Toisaalta mallistosta löytyy asiallisen oloinen fullhd-malli lähes puolet halvemmalla. Kumman valitset?

TESTI: TCL 55C735 -televisio
Laatukuvaa järkihintaan – TCL C735 on todellinen joka paikan telkkari, joka onnistuu melkeinpä kaikessa keskeisessä aivan hyvin!

KOKEILU: Kampiradiot – Veivaamalla valoa, virtaa ja ääntä
Kampiradio on kätevä laite monessa tilanteessa, jossa virtaa ei ole saatavana. Se toimii valaisimena, radiona, SOS-merkinantovälineenä, ja lisäksi sillä saa hätätapauksessa virtaa myös puhelimeen. Kokeilimme kolmea erilaista kampiradiota.

KOKEILU: Pienen pieni 1080p WiFi Mini-kamera
Valvontaa lähes huomaamatta, mutta…

TESTI: Vestlyd V12C ja V15C – hifitason PA-kaiuttimet
Tanskalaisen Vestlydin kaiuttimien olemus korreloi hyvin merkin suunnittelufilosofian ytimen kanssa: soundin perusta on valmistajan mukaan dynaaminen, nopea ja mahdollisimman livemäinen toisto sekä kyky tuottaa tarvittaessa konserttitason äänenpaine.

KOKEILU: Creative Stage 360 & Sound Blaster Katana V2X -soundbar-kaiuttimet
Multimedialaitteiden monitaituri Creative on muun tuotantonsa ohessa meritoitunut myös soundbar-ratkaisuiden puolella. Kokeilimme kahta kompaktia vaihtoehtoa, joista toinen on perinteisempi telkkarin kumppani, kun taas toinen istuu vaikka pelipisteen eteen.

KOKEILU: Withings ScanWatch Horizon – Älyä ihan oikeassa kellossa
Kosketusnäytölliset älykellot imitoivat kyllä hienosti perinteisiä viisarikelloja, mutta eivät ne ole aitoja kelloja. Niiden näytöt kulutavat myös paljon virtaa. Withings ScanWatch Horizon-hybridiälykellossa älyominaisuudet kätkeytyvät tyylikkään ja perinteisen viisarikellon kuoriin.

KOKEILU: OnePlus 11 5G -älypuhelin
OnePlus 11 -lippulaivapuhelin tarjoaa tuoreinta huippurautaa, järkevän kameravalikoiman ja pitkän elinkaaren päivityksineen.

KOKEILU: Lemfo T92 -All-In-One-älykello langattomailla kuulokkeilla.
Kaikkea ne kiinalaiset keksivät, eikä edes maksa paljoa! Vai miltä kuulostaa IP68-suojattu vesitiivis älykello runsailla ominaisuuksilla ja mukana kulkevilla nappikuulokkeilla alle 100 eurolla?

TESTISSÄ: Yamaha TW-E7B -täyslangattomat nappikuulokkeet
Persoonalliset haastajat – Yamahan lippulaivamallin täyslangattomat kuulokkeet haastavat premium-luokan kilpailijat. Tarjoavatko ne riittävästi vastusta?

Lisää potkua kuulokkeille – iFi Audio Go Link -mobiili-kuulokevahvistin/DAC
Kun puhelimella tai läppärillä haluaa kuunnella langallisia kuulokkeita, usb-dac ja erillinen kuulokevahvistin ovat kätevä tapa päivittää soundi paremmaksi. Yksi edullinen, mutta toimiva vaihtoehto on iFin Go Link.

TESTISSÄ: OnePlus Buds Pro 2 -täyslangattomat nappikuulokkeet
Erinomaista soundia – Mobiilivalmistaja OnePlus esitteli lippulaivapuhelimensa ohessa uudet täyslangattomat kuulokkeet. Ne yllättivät äänenlaadullaan.

HIFIN HISTORIAA: Tandberg TR-220
Radioistaan, nauhureistaan ja televisioistaan tunnetun Tandbergin tarinassa on paljon yhteistä Nokian kanssa.

Ja tietenkin valinnat levylautaselle, sovellusvinkit, tuoreimmat uutiset ja ajankohtaisimmat asiat sekä perinteisen että uuden tekniikan maailmasta.