Älykaiutin lienee monelle tuttu nimitys. Kyseesähän on yleensä kompaktin kokoinen kodin verkkoon/nettiin yhdistettävä pöytäkaiutin, joka käyttää Google Home ja Google Assistant -verkkopalveluja. Google Home ja Google Assistant -toiminnallisuus tarkoittaa, että kaiutin osaa hakea tietoa verkosta puhekomennoin ja se vastaa puheella, ja sillä voidaan ohjata muita kodin verkkoon kytkettyjä “älylaitteita” (Smart Home), kuten vaikka ohjata valoja älypistorasioiden välityksellä tai käynnistää kahvinkeitin yms. Niin ja tietenklin älykaiuttimella voi kuunnella musiikkia suoratoistopalveluista ja internet-radiokanavilta.

Xiaomi Mi Smart Clock -älykello on kuin älykaiutin, mutta 4-tuuman kosketusnäytöllä ja kellotoiminnoilla. Ikään kuin uuden ajan kelloradio, mutta myös paljon muuta. Se näytää kalenterin, säätilan, aikataulut, se toistaa musiikkia, podcasteja tai radio-ohjelmia. Siltä voi kysyä Googlen virtuaaliavustajan avulla mitä tahansa ja ohjata vaikka kahvinkeitintä ja valoja.

Xiaomi Mi Smart Clock -älykellon näyttö on räätälöitävissä useilla erilaisilla teemoilla. Voit valita kymmenestä eri kellotaulusta ja vaihtaa näytön väriä makusi mukaan.

Rutiineilla voi seurata säätä, kalenteri, työmatkatietoja, uutisia ja paljon muuta. Kello toistaa musiikkia, podcasteja tai radio-ohjelmia. Se toimii myös Chromecastin kanssa, joten sillä voi suoratoistaa elokuvia tai musiikkisi televisiosta tai stereolaitteista ääniohjauksella. Googlen virtuaaliavustaja avulla toimimntoja voidaan ohjata puheella (toistaiseksi vain englanniksi ja toki myös ruotsiksi).

Voit jutella Googlen virtuaaliavustajan kanssa suoraan älykellon välityksellä ja käyttää ääntäsi herätyksen asettamiseen, vastausten saamiseen, säätilan tarkistamiseen, musiikin toistamiseen ja moneen muuhun. Aloita sanomalla “Ok Google”. Älykello voidaan yhdistää muihin älykotilaitteisiin ja käytää älykelloa niiden ohjaukseen tai vaikka älykameraan, niin kellon näytöltä näkee mitä kamera kuvaa. Vaikka lastenhuoneessa nukkuvaa lasta tai kuka on ulko-ovella.

Xiaomi Mi Smart Clock -älykellomn hinta on 69,90 € ja mitat 113 x 68 x 81.5 mm.

Lisätietoja: Mi Smart Clock