Samsung lanseeraa ulkokäyttöön suunnitellun television, The Terracen, sekä siihen yhteensopivan soundbar-kaiuttimen. Kyseessä on ensimmäinen 4K QLED TV ulkokäyttöön. Eikä vain yksi tv vaan kokonainen mallisarja kooissa 55, 65 ja 75 tuumaa. Mallistossa myös yhteensopiva, niin ikään ulkokäyttoon suunniteltu soundbar-kaiutin.

The Terracen on suojattu vesiroiskeilta ja pölyltä ja malliston kerrotaan täyttävän vesi- ja pölytiiveysvaatimukset  tasolla IP55. Laiteiden ilmoitetaan kestävät lämpötiloja noin -30 ja +50 celsiusasteen välillä. Kuvan huippukirkkaudeksi ilmoitetaan jopa 2000 nitiä, eli sisällöistä voi nauttia periaattessa jopa päivänvalossa. TV voi Samsungin mukaan olla jopa osittain epäsuorassa auringonvalossa, mutta suoraa auringonvaloa tulisi välttää. Televisiossa kerrotaan olevan heijastuksia ehkäisevä näyttö, ja mukautuva kuvateknologia optimoi sisältöä analysoimalla katseluympäristöä ja säätämällä kirkkautta ja kontrastia tarpeen mukaan.
The Terrace Soundbar on tietysti TV:n tavoin suojattu IP55-luokituksen mukaisesti ja se voidaan kiinnittää joko roikkumaan TV:n alalaitaan tai seinään.

IP55-luokitus tarkoittaa että tuote on suojattu pölyltä ja joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta. Ei edellytä pölyltä täydellistä tiiveyttä, mutta haitallisia pölykertymiä ei saa syntyä.

Samsungin promokuvissa tv esiintyy pääosiassa kesäisissä etelänmaiden terassikuvissa, mutta speksien perusteella television pitäisi selvitä ihan supisuomalaisistakin kesistä, syksyistä ja miksei talvistakin.Samsungin The Terrace -televisioita myydään siis kolmessa koossa: 55 tuumaa – 3 999 €, 65 tuumaa – 4 999 € ja 75 tuumaa – 6 499 €. The Terrace Soundbar -kaiuttimen suositushinta on 999 €. The Terracen myynti Suomessa alkaa huhtikuun lopussa.

Lisätietoja: Samsung