Artisti: Varg
Albumi: Nordic Flora Series Pt. 5 - Crush
Julkaisija: Posh Isolation
Genre: Elektroninen

Ruotsalaisartisti Varg on noussut kuluneen viiden vuoden aikana yhdeksi Pohjois-Euroopan mielenkiintoisimmista kokeellisemman laidan elektronisen musiikin tekijöistä. Hänen tuotantonsa on lipunut alun perin Northern Electronics -levy-yhtiön kautta julkaistun rujon teknon parista ilmavampaan, kekseliäämpään ja tunteikkaampaankin muotoon nyt viidenteen ja ilmeisesti viimeiseen osaan ehtineessä Nordic Flora -sarjassa.

Vaikka tanakat rumpukonesaundit ja kalseat tunnelmat ovat vieläkin vahvasti mukana, Crushin kappaleissa on silti enemmän ambient-musiikille ominaisia valtavia ulottuvuuksia ja yleistä ilmaisuvoimaa. Klubiyhteensopivaa tanssittavuutta albumilta ei varsinaisesti löydy, vaan äänimaailmat istuvat paremminkin yölliseen kuulokekuunteluun – ja saattaisipa joku mieleltään ja korviltaan avoin hifiharrastaja hyväksyä Crushin myös testilevyksi kaiuttimien suorituskyvyn tarkasteluun.

Vargin taidokkaissa äänikudelmissa orgaaninen kohtaa luontevasti synteettisen, ja vierailijoiden äänet tuovat musiikkiin myös ripauksen kaivattua inhimillisyyttä, erityisesti avausraidalla Music For Breakups.

Näillä näytöillä on vain ajan kysymys, milloin joku Hollywoodista tilaa Vargilta leffan soundtrackin. Veikkaan, että jos sellainen tulee, elokuva on synkkä ja sateinen mutta koskettava.