Googlen tutkimuksen mukaan täyslangattomia nappikuulokkeita, joissa on aktiivinen melunvaimennus, voitaisiin käyttää tehokkaasti myös sykkeen mittaamiseen. Tutkimuksen perusteella korvakäytävä tarjoaa optimaalisen ympäristön terveysmittausten toteuttamiseen.

Sykemittaus perustuisi mikrofonien ja kaiutinten yhteistoimintaan. Google väittää, että lisälaitteita ei tarvittaisi, ja sykemittaus voitaisiin toteuttaa yksinkertaisella ohjelmistopäivityksellä. Käytännössä mittaus hyödyntäisi matalatehoisia ultraääniä, joita nappikuulokkeen kaiutin lähettäisi, ja mikrofoni puolestaan vastaanottaisi.

Tutkimuksessa mitattiin 153 koehenkilön sykettä, ja virhemarginaaliksi aktiivisuustasosta riippumatta muodostui 3,21 prosenttia. Sykevaihteluiden mittauksessa saavutettiin vieläkin tarkempi tulos, 2,7 prosentin virhemarginaalilla.

Vaikka ihmisen liikkeet saattavat vaikuttaa mittauksiin, Googlen tutkimuksen mukaan korvakäytävän mittaukset voisivat olla esimerkiksi perinteisiä älykellojen sykemittauksia luotettavampia. Tämä johtuu siitä, että ihon pinta tai väri ei vaikuttaisi tuloksiin.

Toistaiseksi ei ole viitteitä siitä, aikooko Google hyödyntää tutkimustuloksiaan omien nappikuulokkeidensa kehittämisessä sykemittareina.