Tv-tallennuspalvelut ovat jo vuosia kilpailleet tallentavia digibokseja vastaan. Mihin siis tarvitsee fyysistä tallenninta? Kokeilimme viisi tallennuspalvelua ja yhden digiboksin.

Testissä: DNA TV / Elisa Viihde / Maxivision / Telia TV / Watson ja HDThunder HD6500 -digiboksi

Teksti: Joni Nikkola / Kuvat: Valmistajat ja AVPlus-toimitus
Julkaistu AVPlus-lehdessä 1/2018.


Kaikkia kiinnostavia televisio-ohjelmia ei ehdi katsoa niiden lähetysaikana. Osan niistä myös mielellään taltioisi pidemmäksi aikaa. Otimme kokeiluun verkossa toimivat tv-tallennuspalvelut Dna:lta, Elisalta, Maxivisionilta, Telialta ja Watsonilta. Vertasimme niitä HDThunderin HD6500-digiboksiin. Tarjoavatko tallennuspalvelut jotain, mihin tallentavat digiboksit eivät pysty – tai päinvastoin? Entä riittääkö monien televisioiden usb-liitäntä ohjelmien tallennukseen?


Tallennusta matalla kynnyksellä

Aluksi tv-tallennuspalveluita myytiin usein verkkoyhteyden ja päätelaitteen sisältävissä paketeissa. Nykyisin päätelaitteeksi riittää yksinkertaisimmillaan puhelin tai tabletti, joskus pelkkä televisiokin. Esimerkiksi Chromecastin kautta ohjelmat saa mobiililaitteista kätevästi ja edullisesti televisioon. Kokeilemiamme palveluja pystyy katsomaan mobiililaitteilla ja muita paitsi Maxivisionia myös tietokoneella. Keskitymmekin testissämme itse palveluihin laitteiden sijaan.
Mobiilikäyttöisisten tv-tallennuspalveluiden hinnoissa ei ole suuria eroja, hinnoittelumalleissa kylläkin. Dna TV maksaa tallennustilan kanssa saman verran kuin Elisan Viihde, eli 6,90 euroa. Telia TV maksaa tallennustilalla varustettuna 6,50 euroa, mutta joitain Telian omia sisältöjä pääsee katsomaan ilmaiseksi ja samalla saa pääsyn elokuvavuokraamoon. Hieman hintavampi Watson maksaa 9,90 euroa kuukaudessa.
Maxivision Viihde poikkeaa hinnoittelultaan selvimmin muista, sillä se vaatii 149 euron hintaisen digiboksin. Kuukausimaksu itse palvelussa on kuusi euroa kuukaudessa, mutta jos haluaa katsoa mobiililaitteesta Ylen kanavien ja Foxin suoraa lähetystä sekä tekemiään tallenteita, saa maksaa kolme euroa lisää kuukaudessa. Maxivisionin hinnan vertaaminen pelkästään mobiilisti toimiviin palveluihin ei olekaan reilua. Se on pikemminkin verrannollinen  päätelaitteellisten mutta verkkoyhteydettömien tilausten kanssa. Niihin verrattuna reititin on edullinen, sillä esimerkiksi Dna:n päätelaitteen osuudeksi tulee 15 euroa 24 kuukauden ajan eli yhteensä 360 euroa.
Jokaisen palvelun saa tilattua netissä, ja mobiilisovellukset toimivat jotakuinkin heti maksusuorituksen jälkeen. Jotta kynnys olisi mahdollisimman matala, Elisan, Telian ja Watsonin mobiilipalveluita voi testata kuukauden ilmaiseksi. Dna tarjoaa jopa kolmen kuukauden ilmaisjaksoa. Mobiiliversioissa ei ole määräaikaisuuksia, ja käytettävä verkkoyhteys voi olla niissä miltä palveluntarjoajalta tahansa. Maxivisionin mobiilisovelluksesta on saatavilla kuukauden kokeilujakso peruspalvelun ja boksin hankkimisen jälkeen. Määräaikaisuutta ei ole Maxivision Viihteessäkään päätelaitteesta huolimatta.
Tallennustilan koossa on suurehkoja eroja palveluiden kesken. Watson peittoaa muut rajattomalla tallennustilallaan. Dna tv:ssä tilaa on 4 000 tuntia, Telia TV:ssä 3 000 tuntia ja Elisa Viihteessä 2 500 tuntia. Maxivision Viihteessä tallennustilaa on vakiona vain 500 tuntia.
Dna ja Elisa säilyttävät tallenteita lain mukaisen maksimiajan eli kaksi vuotta. Watsonin säilytysaika on kuusi kuukautta. Telian ja Maxivision Viihteen vain kolmen kuukauden säilytysaika on lyhimmästä päästä. Riippuu paljon tallennussormen herkkyydestä, tarvitseeko tallennustilaa tuhansia minuutteja, etenkään palveluissa, joissa säilytysaika on lyhyt.

Käyttöliittymien erot ovat yksityiskohdissa


Vaikka ulkonäkö on joka sovelluksissa omanlaisensa, niin peruslogiikaltaan ne ovat hyvin samanlaiset. Etusivulla on suosituksia, joissa näkyy tärppejä. Päävalikko löytyy vasemmasta reunasta, ja siellä on ohjelmavalikko, vuokraamo ja tallenteet. Tallennus hoituu ohjelmaoppaasta painamalla haluttua ohjelmaa, jolloin voi valita tallennuksen ja suorien lähetysten katsomisen välillä.

Merkittävimmät erot löytyvät yksityiskohdista, jotka ovat ajoittain hyvinkin käteviä. Dna:n sovelluksessa ohjelmisto on nähtävissä myös kategorioittain, joten sen avulla löytää kiinnostavaa katsottavaa hyvinkin helposti. Elisan sovelluksessa taas pystyy korostamaan ohjelmaoppaan sisällön kategorioittain, mikä on kätevää, mutta näkymä on enemmän hetkessä kiinni. Uuden ja kiinnostavan sisällön löytämiseen palveluiden varmasti kannattaisikin panostaa, sillä se parantaisi huomattavasti käyttökokemusta.
Elisan sovelluksessa on muutama muukin näppärä lisätoiminto. Tallentaessa palvelu kysyy tallennuskansiota. Vaikka se tuo yhden lisämutkan tallennusvaiheeseen, niin parin kuukauden innokkaan tallentelun jälkeen sitä osaa arvostaa.
Telian sovelluksen hyvä puoli on, että kanavaa pystyy kätevästi vaihtamaan lennosta kanavakuvakkeesta, kun katsoo televisiota suorana. Vastaavantapainen ominaisuus on Watsonissa, jossa kanavia voi selata alhaalta. Ne katoavat nopeasti näkyvistä mutta löytyvät taas napauttamalla televisiokuvaa. Maxivisionin sovelluksessa taas itse ohjelmaoppaasta näkee muita nopeammin ja kätevämmin parhaillaan meneillään olevat ohjelmat.

Verkkoyhteys ratkaisee

Tv-tallennuspalvelut toimivat iptv:n eli nettiyhteyden kautta. Mitä tarkempaa ja tasalaatuisempaa kuvaa haluaa, sitä enemmän se vaatii kaistaa. Tallennuksen asettaminen sen sijaan ei vaadi kummoista verkkoyhteyttä.
Suositukset vaihtelevat hieman palveluittain. Perustasoiselle sd-kuvalle suositus on kuitenkin yleisellä tasolla noin kolme megabittiä sekunnissa. Teräväpiirtoiseen hd-kuvaan suositellaan noin viiden megabitin ja 4k:lle puolestaan 25 megabitin yhteysnopeutta. Useimpien palvelujen mobiilitarjonnassa on saatavilla ainakin osa peruskanavista hd-tasoisina. Vain Dna on tässä poikkeus. Maksullisissa lisäkanavissa ja ohjelmakirjastoissa on myös 4k-sisältöä.
Mobiililaitteella kuvaa voi katsoa 3g- tai 4g-verkoissa. Palvelut yleensä sopeuttavat kuvanlaatua yhteysnopeuteen, joten välillä kuva saattaa olla sumea ja välillä taas terävä. Mobiiliyhteyksistä vähintään 4g on oikeastaan välttämätön, jos kaipaa kohtalaista kuvanlaatua. Etenkin reissussa osuu kuitenkin helposti ajoittain katvealueille, ja taajamissakin saattaa olla paikallisia varjopaikkoja. Ongelmia saattaa esiintyä hyvässäkin 4g-verkossa esimerkiksi viikonloppuiltaisin, kun kansa kokoontuu suoratoistamaan.


HDThunder HD6500 V2 – Tallennusta tositarkoituksella

Digibokseista kokeilimme HDThunderin HD6500 V2 -mallin, joka on varustettu teratavun tallennustilalla. Se tarkoittaa käytännössä noin 500 tuntia liikkuvaa kuvaa, mikä vastaa tallennuspalveluista Maxivisionia. Saatavilla on myös edullisempi HD4500-malli, jonka tallennustila on pienempi, eikä laitteessa ole sd-korttipaikkaa tai verkko-ominaisuuksia.
Siinä missä alkuperäiset tallentavat digiboksit olivat luonteeltaan lähinnä vhs-nauhurien seuraajia, niin esimerkiksi HDThunderista löytyy verkkoyhteys ja ladattavia sovelluksia. Yhteys toimii langallisen verkon kautta, mutta langaton internet-yhteys on saatavilla lisälaitteella. Sovelluksista saatavilla ovat esimerkiksi Youtube, Watson ja Makuuni.
Kaukosäädin muistuttaa pitkälti television kaukosäädintä, ja se käy myös television hallintaan. Olennaisinta siinä ovat numeronäppäimet, valikoiden selausta varten tarkoitetut navigointipainikkeet sekä pikanäppäimet, joilla pääsee menuun ja ohjelmaoppaaseen. Alareunassa on painikkeet tallennuksen aloittamista ja tallenteen toistoa varten.
Television voi liittää boksiin hdmi-liitännällä tai vanhalla kunnon scartilla. Ääntä varten takaa löytyy s/pdif ja linjatasoinen rca-liitinpari. Alkuasetukset sujuvat ohjatusti ja käytännössä automaattisesti. Tehtäväksi jää tavallisesti vain painella seuraava-nappia. Kytkettäessä laite tunnistaa television kuvanlaadun automaattisesti, mutta säätöä pystyy muuttamaan käsin. Laite hakee alkuasetusten aikana myös tv- ja radiokanavat. Lisäksi voi muokata lähtöjen asetuksia, kieltä, verkkoyhteyttä ja kanavahaun parametrejä. Salattuja televisiokanavia varten laitteeseen voi liittää salauksenpurkukortin.
Oman kiintolevyn lisäksi boksissa on kaksi usb-liitäntää ja sd-korttipaikka, joiden avulla voi tallentaa ulkoisille tallennusvälineille tai tuoda omia videotiedostoja katsottavaksi. Tallenteita voi lajitella kansioihin. Varmuuskopioita tehdessä kannattaa huomioida, että digiboksi alustaa usb-levyn omaan formaattiinsa, jota pc- ja mac-koneet eivät tunnista. Laitteessa on hdd+-toiminto. Jos kovalevy täyttyy tallennettaessa, niin tallennus jatkuu usb-väylään kytketylle ulkoiselle kovalevylle. Boksi käy myös musiikin, kuvien ja videoiden toistamiseen.
Televisiokuva tulee digiboksille hd-laatuisena verkkoyhteyden sijaan antenni- tai kaapeliverkon kautta. Virittimiä on kaksi sekä kaapeli- että antenniyhteyksille. Televisiosta voi katsella yhtä kanavaa samalla kun tallentaa enimmillään kolmea muuta. Käytännössä lukumäärä riippuu siitä, mistä kanavapaketeista tallennettavaa valitsee. Jos yhtä aikaa tallennettavia ohjelmia valitsee liikaa, laite kysyy mitkä niistä perutaan. Toiminto voisi olla käyttökokemukseltaan sulavampikin, mutta monen kanavan samanaikaista tallennusta tuskin tarvitsee niin usein kuin tulikokeessamme.
Tallennus hoituu hyvin samaan tapaan kuin tallennuspalveluissakin eli sähköisen ohjelmaoppaan kautta. Ohjelman pystyy digiboksissakin tallentamaan myös ohjelmanmukaisella tallennuksella, jolloin tallennuksen alku ja loppu määrittyvät tv-aseman lähettämän tiedon perusteella. Sarjojen automaattitallennus ja tallennusten ajastaminen onnistuvat myös, ja ajansiirtotoiminnon ansiosta suoriakin ohjelmia pystyy kelaamaan eteen- ja taaksepäin.
Tv-tallennuspalveluihin verrattuna olennaisimpia miinuspuolia ovat etäajastuksen puute ja se, ettei tallenteita voi katsoa mobiilisti. Ajastaminen luultavasti olisi teknisesti mahdollistakin, mutta mobiilikatselua
varten kannattaa hankkia jokin muu tv-tallennuspalvelu. Mobiilitallennuksen rinnallakin digiboksia voi käyttää, esimerkiksi tallentaakseen pidemmäksi ajaksi arkistoitavat asiat boksille ja nopeammassa kierrossa olevat tai matkoilla katsottavat ohjelmat tallennuspalveluun.

Merkki Malli

HDThunder HD6500 V2

Hinta

389 €

Lisätietoja

hdthunder.fi

Virittimet

2 x DVB-T2 ja 2 x DVB-C HD

Tallennustila

1 teratavu (noin 500 h)

Liitännät

HDMI, 2 x USB, rca, s/pdif, scart, ethernet

Wi-Fi

Lisävarusteena WU-23-adapterilla

Sarjatallennus

Kyllä

Ajansiirto

Kyllä

Elokuvavuokraamo

Ladattavissa sovelluksena

Muistikortti

Sd

Maksukorttipaikka

Kyllä

Mitat

312 mm x 50 mm x 180 mm

+ Ei vaadi välttämättä verkkoyhteyttä
+ Helpot alkuasetukset
+ Tallenteet säilyvät pitkään
+ Voi tallentaa maksukanavia
– Tallennustila pienimpien joukossa
– Ei voi etäajastaa eikä katsoa mobiilisti


Ohjelmia selataan ja tallennetaan tavallisesti sähköisen ohjelmaoppaan kautta. Vasemmalla on Maxivisionin ohjelmaopas, josta näkee hyvin meneillään olevat lähetykset.

HDThunderissa on myös vastaavanlainen, mutta valittavissa oleva super epg -vaihtoehto antaa syvällisemmän kuvan tarjonnasta kolmelta kanavalta kerrallaan.


Tikku televisioon

Moniin älytelevisioihin voi liittää nykyään usb-tikun tai kovalevyn, jolle voi tallentaa tv-ohjelmia suoraan ohjelmavalikosta. Silloin ei välttämättä tarvitse tallentavaa digiboksia. Televisio-ohjelmia pystyy tallentamaan eri kanavanipuista, minkä jälkeen ne löytyvät tallenteista. Televisio usein formatoi tallennusvälineen omaan muotoonsa.
Televisiossa pitää olla kaksi viritintä, jos haluaa tallentaa eri kanavaa kuin mitä katsoo. Näin ei aina ole halvimmissa televisioissa. Myös se, montako kanavaa voi tallentaa samanaikaisesti, riippuu virittimien määrästä.

Yhteenveto


 

Molempi parempi

Tallentava digiboksi voittaa edelleen monissa tilanteessa tallennuspalvelut. Erityisesti kehnon verkkoyhteyden varassa oleville se sopii paremmin – kunhan antenni- tai kaapeliyhteys on kunnossa. Toinen merkittävä etu on mahdollisuus tallentaa maksukanavia, mikä ei pilvipalveluissa yleensä tekijänoikeussyistä ole mahdollista, mutta joidenkin kovalevyllisten päätelaitteiden kanssa taas on. Lisäksi digiboksille voi säilöä ohjelmat pitkäksi aikaa. Joillain maksukanavista on kuitenkin mahdollista katsoa ohjelmia myös jälkikäteen rajatun ajan.

Tallennuspalveluiden etu on se, että niillä voi tallentaa useampia päällekkäisiä ohjelmia yhtä aikaa. Televisiolähetyksiä ja tallenteita voi myös katsoa matkalla, vaikkakin kehnommalla laadulla. Satasia maksavaan digiboksiin verrattuna tv-tallennuspalvelujen kynnys on höylätty matalaksi, sillä useimmista saa kuukauden ilmaisen kokeilujakson eivätkä mobiilipalvelujen kuukausihinnat ole huimaavia.

Kaikissa palveluissa on hyvät piirteensä ja painotuksensa. Peruskanavatarjonta on kattavin Watsonissa. Siihen kuuluvat myös hd-kanavat, mutta toisaalta Nelonen, Liv ja Jim vaativat päätelaitteen. Kanavatarjonta kuitenkin elää koko ajan, ja palveluntarjoajien kanavatarjonta vaihteli tämänkin artikkelin kirjoittamisajankohtana. Tuorein tilanne kannattaa varmistaa aina palveluntarjoajalta.

Maxivision sijoittuu puoliväliin verrattuna päätelaitteellisiin tilauksiin. Sekä aloitus- että kiinteät kulut ovat mobiiliversioihin verrattuna suuret, mutta kokonaiskulut ovat päätelaitteen sisältäväksi tilaukseksi kohtuulliset. Maksukanavia oli tarjolla selvästi eniten Elisalla ja Maxivisionilla, mutta erityisesti jälkimmäisistä vain muutama toimii mobiilisovelluksessa. Se selittyy hieman erilaisella palvelukonseptilla. Mobiilipuolella voiton vie Dna, jonka maksukanavat toimivat lähes poikkeuksetta myös ilman erillistä päätelaitetta. Maksukanavia voi tosin tilata myös suoraan niiden palveluntarjoajalta.

Tekniset tiedot ja ominaisuudet

Huom! Tiedot palvelutarjonnasta ja hinnoista kerätty vuodenvaihteessa 2017–18. Koska palvelut ja etenkin kanavasisällöt vaihtuvat nopeasti, ajantasaiset tiedot kannattaa varmistaa suoraan palveluntarjoajilta.

 

DNA TV

Elisa Viihde

Maxivision Viihdeboksi

Telia TV

Watson

Lisätietoja

tv.dna.fi

www.elisa.fi/viihde

www.maxivision.fi

tv.telia.fi

www.watson.fi

Mobiiliversion hinta

3,5 € / kk + tallennuspalvelu 3,4 € / kk

6,9 € / kk

3 € /kk (vain perustilauksen yhteydessä)

0 € / kk + tallennustila 6,5 € / kk

9,9 € / kk

Ilmainen kokeilu

3 kk

1 kk

Boksin ostajalle 1kk mobiilipalvelua

1 kk

1 kk

Elokuvavuokraamo

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Tallennustila

4 000 tuntia

2 500 tuntia

500 tuntia (*

3 000 tuntia (*

Rajaton

Tallenteiden säilytysaika

2 vuotta

2 vuotta

3 kk

3 kk

6 kk

Sarjatallennus

Kyllä (Ei päätelaitteella)

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Mobiilisti suorana katsottavat peruskanavat

Yle 1, Yle 2, Yle Teema & Fem, Fox, Frii, TLC ja National Geographic

Yle 1, Yle 2, Yle Teema & Fem, Elisa Viihde Sport 1–4

Yle 1, Yle 2, Yle Fem, Yle Teema, Fox

Yle 1, Yle 2, Mtv3, Nelonen, Yle Teema & Fem, Sub, Liv, Jim, Vitonen, Kutonen, Fox, Ava, Hero, Frii, TLC, National Geographic, AlfaTV, Telia TV

Yle TV1, Yle TV2, MTV3, Nelonen (**, Yle Teema & Fem, Sub, Liv (**, Jim (**, FOX, AVA, Hero, AlfaTV, Frii, TLC, National Geographic, Eurosport 1, MTV, TV7, Yle TV1 HD, Yle TV2 HD, MTV3 HD, Nelonen HD, Yle Teema & Fem HD, Sub HD, AVA HD, FOX HD

Tallennettavat kanavat

Yle 1, Yle 2, Mtv3, Nelonen, Yle Teema & Fem, Sub, Jim, Ava, Tv5, Liv, Kutonen, Fox, Hero, Frii, TLC ja National Geographic

Yle 1, Yle 2, Mtv3, Nelonen, Yle Teema & Fem, Sub, Liv, Jim, Vitonen, Kutonen, Fox, Ava, Hero, AlfaTV, Frii, TLC, Yle 1 HD, Yle 2 HD, Mtv3 HD ja National Geographic

YLE 1 HD, YLE 2 HD, MTV3 HD, Nelonen HD, YLE Teema & Fem HD, SUB HD, LIV HD, TV5 HD, Kutonen HD, JIM, Fox HD, Frii HD, AVA HD, Hero HD, TLC, NatGeo HD, IskelmäTV Harju & Pöntinen, AlfaTV HD

Yle 1, Yle 2, Yle Fem, Yle Teema, Mtv3, Ava, Sub, Nelonen, Hero, Jim, Liv, Vitonen, Kutonen, Frii, TLC, Fox, Alfa, National Geographic

Yle TV1, Yle TV2, Mtv3, Nelonen, Yle Teema & Fem, Sub, Liv, Jim, Tv5, Kutonen, Fox, Ava, AlfaTV, Frii, Tlc, National Geographic Channel

Lisämaksusta saatavat kanavapaketit, kanavat ja ohjelmakirjastot

Ruutu +, C More, Viasat Viihde, HBO Nordic, C More Sport, Viasat Urheilu Lasten Paketti, C More Total, Viasat Kulta, Viasat Jalkapallo, Viasat Jääkiekko, Mix S ja Mix M, Surf, Discovery, Viasat Golf, Ruutu + Viihde, Cirkus, Russia ja Discovery.

Elisa Viihde Aitio, Elisa Viihde SF Kids, HBO Nordic, Elisa Mix S (***, Elisa Mix M (***, Elisa Mix L (***, Discovery (***, C More (***, C More Sport (***, C More Sport + Viasat Urheilu (***, C More Total (***, Elisa Viihde Sport 5–8 (***, Ruutu, Ruutu+ Viihde & Urheilu (***, Ruutu + Viihde & Urheilu + Elisa Viihde Sport (***, Ruutu + Viihde (***, Picnic paketti (***, Russia (***, Swedish (***, Swedish Extra (***, TotoTV (***, Viasat Golf (***, Viasat Jalkapallo (***, Viasat Jääkiekko (***, Viasat Viihde (***, Viasat Kulta (***, Viasat Urheilu (***

C More Total (**, C More Sport, Cmore Sport 2, Cmore (**, C More Juniori (**, C More Max, C More Golf HD, Viasat Kulta (**, Viasat Urheilu(**, Viasat Viihde(**, TotoTV, Maxivision Perhe (**, Maxivision Tieto (**, Maxivision Viihde (**, Maxivision Sportti (**, Maxivision Dokkari (**, Maxivision Sverige (**, Brazzers TV (**, TV 3 (**, Taivas TV7 (**, Animal Planet (**, Discovery Science (**, Discovery World (**, Investigation Discovery (**, Boomerang (**, Cartoon Network (**, CNN (**, Fight Sports HD (**, English Club TV HD (**, ZDF (**, 3Sat (**, SVT 1 HD (**, SVT 2 HD (**, Kungskapskanalen (**, Barnkanalen/SVT24 (**, TV 4 (**, TV 6 (**, Rai Uno (**, ETV (**

C More, Viasat Viihde (***, HBO Nordic, Discovery, C More Sport, Viasat Urheilu (***, Lastenpaketti, C More Total, Viasat Kulta (***, Viasat Jalkapallo (***, Viasat Jääkiekko (***, Mix S (**, Mix M (**, Surf (***, Viasat Golf (***, Viasat Urheilu (*** + C More Sport ja Russia

C More Film, C More Total, C More Sport, C More, Elisa Viihde Sport, Disney ja TotoTV

Vaatii erillisen päätelaitteen

Ei

Ei

Kyllä

Ei

Ei

HD-tallennus mobiiliversiossa

Ei

Kyllä

Kyllä

Kyllä

Ei

Chromecast

Kyllä (Android- ja iOS-versioissa)

Kyllä

Ei

Kyllä

Kyllä

Airplay

Kyllä (iOS-versiossa)

Kyllä

Ei

Kyllä

Kyllä

Miracast

Kyllä (Android- ja Windows Phone-versioissa)

Kyllä

Ei

Ei ilmoitettu

Ei ilmoitettu

Katsottavissa tietokoneella

Kyllä

Kyllä

Ei

Kyllä

Kyllä

Mobiilisovelluksen tukemat käyttöjärjestelmät

Android, iOS, Windows Phone

Android, iOS, Windows Phone

Android, iOS

Android, iOS, Windows Phone, Windows, MacOS

Android, iOS

           
           
           

(* Tallennuspalvelun tilaajille

         

(** Katsottavissa vain päätelaitteella

         

(*** Katsottavissa mobiilisti mutta vaatii päätelaitteen

         
           

Sovelluksien ominaisuuksissa ja valikoimissa saattaa olla eroja käyttöjärjestelmästä riippuen

         

.

TUOTEKOHTAISET ARVIOT:


DNA TV

Helposti kiinni maksukanaviin

+ Runsas valikoima maksukanavia myös mobiiliin

+ 3 kk ilmainen kokeilu

+ Pitkä tallenteiden säilytysaika

+ Runsaasti tallennustilaa

+ Paljon tallennettavia kanavia

+ Helppo löytää kiinnostavia tv-ohjelmia

– Hieman muita kömpelömpi tallennustoiminto

– Peruskanavat eivät hd-laatuisia

Dna:n sovelluksessa ohjelmia voi selata kategorioittain, joten sieltä löytää muita helpommin uutta kiinnostavaa sisältöä. Tallennus tapahtuu testaamissamme sovelluksissa tavalliseen tapaan ohjelman vieressä olevasta kuvakkeesta.


Elisa Viihde
Urheilun ystävälle

+ Paljon urheilukanavatarjontaa
+ Pitkä tallenteiden säilytysaika
+ Tallenteiden kansiot auttavat järjestelyssä
+ Televisio-ohjelmien korostus kategorioittain
+ Suuri osa maksukanavista saatavilla vain päätelaitteen kanssa

Elisan sovellus kysyy tallennusta tehdessä tallennuskansiota. Siitä on enemmän vaivaa, mutta se kannattaa pitemmän päälle.


Maxivision

Terävää piirtoa

+ Sujuvasti toimiva päätelaite
+ Runsas ruotsinkielisten kanavien tarjonta
+ Paljon tallennettavia peruskanavia hd-tasoisina
– Vähän peruskanavia mobiilisovelluksessa
– Pienin tallennustila
– Lyhin säilytysaika
– Vaatii päätelaitteen

Maxivisionin tallennuslista on tyypillinen esimerkki siitä, miten tallenteet näkyvät palveluissa.


Telia TV
Olemattomalla kynnyksellä

+ Saatavilla täysin ilmainen versio
+ Kätevä kanavien vaihto suorana katsottaessa
+ Kattava peruskanavien valikoima
+ Paljon tallennustilaa
– Lyhin tallennusaika
– Päätelaitteen tallennukset eivät näy mobiilissa ja päinvastoin

Telian sovelluksessa on tyypilliseen tapaan vasemmassa laidassa sivuvalikko, jonka kautta pääsee selaamaan kanavia, tallenteita, kanavapaketteja, ohjelmakirjastoja, vuokrattavia elokuvia ja säätämään asetuksia.


Watson
HD-kuvaa ja joustavuutta

+ Runsaasti maksuttomia kanavia
+ Rajaton tallennustila
+ Päätelaitteista riippumaton
– Vaatimattomampi maksukanavien tarjonta
– Lyhyehkö säilytysaika
– HD-kanavat ei tallennettavissa

Watsonin tallennustoiminnossa sarjatallennus on selkeästi saatavilla.

Korjaus 15.8.2018 klo 12.54. HDThunderin tallennusaika on 500 tuntia, ei 500 minuuttia kuten virheellisesti kirjoitimme.