McIntosh on julkistanut tehokkaimman yhden kotelon päätevahvistimensa. MC1.25kW-monovahvistin perii aikaisemman MC1.2kW paikan, mutta on suunniteltu kokonaan uudelleen.

Edeltäjään verrattu on uudistettu filttereitä, joiden ansiosta alataajuuksien ja dynaamisen headroomin luvataan parantuneen. Myös muuntaja, sisäinen johdotus ja piirilevyn komponentit on päivitetty. Valmistaja kehuukin uutuutta edistyksellisimmäksi päätevahvistimekseen.

Kuten nimi vihjaa, vahvistin tuottaa 1,2 kilowatin antotehon. Kuten monissa muissa McIntoshin päätteissä myös MC1.25kW:ssa on autoformeri, jonka ansiosta sama teho on käytettävissä sekä 2, 4 että 8 ohmin kuormilla. Harmoninen kokonaissärö myös alhainen, 0,005 %. Jäähdytyksestä huolehtii monogrammed-jäähdytysrimat. Painoa on tehon tapaan tukevasti eli 71,7 kilogrammaa.

Mittavat antotehot vaativat myös mittavat ottotehot. Siksi onkin paikallaan, että vahvistimen virranhallinta kytkee laitteen pois päältä tietyn ajan kuluttua, kun signaalia ei havaita.

Muita ominaisuuksia ovat vahvistimia ja kaiuttimia säästä Power Guard -piiri sekä oikosulun varalta vahtiva Sentry Monitor.

Laite tulee saataville joulukuussa ja Suomessa hinta on 19 000 €.

www.mcintoshlabs.com

www.tadistribution.fi