Digital Trends testasi Olympuksen OM-D E-M10 -kameran uusimman Mark III -version, joka ilmestyi tänä syksynä. Merkittävimpiä uusia ominaisuuksia edeltäjään verrattuna on muun muassa 4k-videokuvaus. Suositushinta pelkälle rungolle on 749 euroa.

Kameran 16 megapikselin kennotarkkuutta pidetään testissä kohtuullisena, vaikka jo hiukan aikansa eläneenä. Kenno onkin sama kuin edeltäjässä. Kehuja tulee pienestä koosta ja keveydestä sekä sähköisestä etsimestä.

Säätöpyöriä on tämän hintaluokan kameraksi runsaasti. Myös retromuotoilusta tulee plussaa. Saatavilla on myös kompakteja linssejä melko pitkälläkin polttovälillä, mikä on pienen kennon etu. Koska sama Micro Four Thirds järjestelmä on sekä Panasonicin että Olympuksen käytössä, saatavilla on myös melko runsaasti linssivalikoimaa.

Uutuusmallissa tarkennuspisteiden määrä on aikaisempaa suurempi 121. Kontrastiin perustuva automaattitarkennus ei kuitenkaan testin mukaan pysy kovin hyvin liikkuvien kohteiden perässä. Esimerkiksi Canonin M6-malli mainitaan huomattavasti parempana automaattitarkennuksensa puolesta. Jatkuvan automaattitarkennuksen ongelmat hankaloittavat myös videokuvausta. Myöskään pienen kerron kuvanlaatu ei pärjää aps-c-kennolla varustetuille kilpailijoille, mutta niiden suurempi kenno tarkoittaa myös suurempaa kameraa.

Hyvässä valossa kamera hoitaa hommansa hyvin ja käsivaralta kuvaamista helpottaa rungon viisiakselinen kuvanvakaaja. Kehnoimmillaan kamera on vähäisessä valossa ja action-kuvauksessa. Silloin kennon herkkyyden joutuu nostamaan niin korkeaksi, että se tuottaa paljon kohinaa. Tämä on pienen kennon miinuspuolia. Liikkuvien kohteiden kuvaaminen muuttuu myös silloin erityisen hankalaksi.

Urheilukuvaukseen tai action-kuvakseen kamera ei ole paras vaihtoehto. Rauhallisempaan kuvaukseen se kuitenkin sopii hyvin ja tarjoaa päivänvalossa nopeaa tarkennusta ja hyvää värintoistoa. Kompaktiudessa se myös päihittää useimmat kilpailijansa. Testin mukaan uusi malli on kuitenkin pieni pettymys.

Koko testin pääsee lukemaan täältä.