Fujifilm on esitellyt uuden X-A5-kameran, joka on X-sarjan pienin ja kevyin peilitön järjestelmäkamera.

Kameran luvataan pystyvän samaan värintoistoon kuin muutkin X-sarjalaiset. Siinä on 24,2 megapikselin aps-c-kokoinen kenno. ISO-herkkyys yltää 12800:n asti. Automaattitarkennus perustuu ensimmäisenä X-A-sarjan kameroista vaiheentunnistukseen. Valotuksenkorjaus onnistuu välillä ±5 EV.

Kuvaprosessorin luvataan olevan X-A5:ssä 1,5 kertaa nopeampi kuin edeltäjämalleissa. Videokuvaus sujuu 4k-laadulla, ja HD-videota pystyy tallentamaan nelinkertaisella nopeudella hidastuskuvaa ajatellen. X-A5:ssä on 180 astetta kääntyvä lcd-kosketusnäyttö. Kun sen kääntää täydet 180 astetta, kamera aktivoi automaattisesti silmiin tarkentavan automaattitarkennuksen. Akun luvataan riittävän enimmillään 450 ruutuun yhdellä latauksella.

Bluetooth on sisäänrakennettu ja sen voi asettaa siirtämään kuvat ja videot automaattisesti mobiililaitteisiin Fujifilm Camera Remote -sovelluksella. Kamera tukee myös Fujifilmin Instax SHARE SP-3-valokuvatulostinta. Kamerassa on esimerkiksi ihon värisävyjä parantava muotokuvaustila sekä 11 filmisimulointitilaa. Erityisesti kameraa suositellaankin ihmisten kuvaamiseen. X-A5:stä löytyy myös esimerkiksi sumunpoisto- ja hdr-suotimet.

Samalla esiteltiin pieneen kokoon menevä Fujinon XC15–45 F3.5–5.6 OIS PZ -laajakulmazoom, joka painaa 496 grammaa. Sen zoom toimii 23 mm polttovälistä ylöspäin sähköisesti.

www.fujifilm.com