Panasonic on päivittänyt peilittömän DC-GX8-järjestelmäkameransa. Sen korvaa DC-GX9, joka on kooltaan edeltäjäänsä pienempi. Erityisesti kameran tarkennusominaisuuksiin on panostettu. Automaattitarkennuksen luvataan hoituvan 0,07 sekunnissa myös sarjakuvauksen aikana. Tarkennuksen luvataan olevan nyt myös tarkempi. Valmistaja kertoo tarkennuksen myös onnistuvan ilman apuvaloa – 4 EV:n tasoisessa valaistuksessa.

Kamerassa on Starlight AF -toiminto, jolla jonka ansiosta tähtien on tarkoitus toistua terävämpinä. Post Focus -toiminnon ansiosta kuvan tarkennusta pystyy vielä säätämään kuvan ottamisen jälkeen. Lisäksi voi yhdistellä eri tarkennuksella otettuja kuvia Focus Stacking -toiminnolla.

Kenno on tarkkuudeltaan 20 megapikseliä. Rungossa on viisiakselinen kuvanvakaaja, ja suljin on sähköinen. Yhtenä ominaisuutena on myös Silent Mode, joka mahdollistaa hiljaisemman kuvaamisen. Sähköinen etsin kääntyy 80 astetta ylöspäin, jolloin kameralla pystyy kuvaamaan kätevämmin esimerkiksi maanpinnasta. Mukana on 4k-videokuvaus. Kolmiosaisen värinhallinnan avulla kamera analysoi kuvan värejä ja optimoi sen osien valoisuuden. Akun luvataan riittävän 900 kuvaan yhdellä latauksella.

Toinen uutuuskamera on 15 x zoom-linssillä ja yhden tuuman kennolla varustettu Lumix DC-TZ200. Siinä on myös viisiakselinen kuvanvakain, 4k-kuvausmahdollisuus ja sähköinen. Kameralla pystyy kuvaamaan raakakuvia. Takana on kolmen tuuman kokoinen kosketusnäyttö.

Sekä DC-GX9-rungon että DC-TZ200:n suositushinta on 929 euroa.

www.panasonic.fi