AVPlus vieraili helmikuussa Tukholman maineikkaassa High End Mässan -tapahtumassa. Varsinaisen reportaasin messuilta löydät AVPlus-numerosta 3/2018, mutta tässä vielä lisää reissun kuvasatoa!

Sonus Faber Serafino & Audio Research -yhdistelmä on kuultu messuilla aiemminkin, mutta se ei menoa haitannut.
Highendiä sanan varsinaisessa, tyylikkäässä merkityksessä: Martenin kaiuttimet, Totaldacin digiarsenaali ja Valvetin vahvainkavalkadi. Ei yhtään huonoa lenkkiä, ja laitteet keskenään aika tasavahvoja.
Pro-Ject ei ole enää vain levysoittimia tai minikokoista elektroniikkaa. Nykyään he voivat tarjota kokonaisen laitteiston.
Messujen sympaattisin pikku systeemi: Xavian Ambra -kaiuttimet Gold Noten putkilaitteilla.
Musical Fidelity Nuvista 800 -vahvari yhdessä Q Acousticsin Concept 500:n kanssa on lähtökohtaisesti kovan luokan kokoonpano.
Totemin Element-sarjaa Gaton elektroniikalla valtavassa huoneessa.
Lukase Audio RAW12 -kaiuttimen suunnittelija pitää hyvästä musiikista ja hyvästä viinistä, jota hän itse viljelee Gotlannin etelärannikolla – ja naisista. Naisten sijaan pöydällä oli CEntrancen kannettava dac ja Acoustic Imageryn ATSAH 500 -monopäätteet.
Uusi halpis-Magico (A3) ei valitettavasti ehtinyt paikalle, ja siksi oli tyytyminen S3:een Dan D’Agostinon Progression-sarjan esi- ja päätevahvistimella. Kaiutinkaapelina hulppea Shunyata Sigma.
Martin Logan Expression -esitys kirvoitti yleisön joukosta kommentin ”Ensimmäinen kerta, kun ML soi hyvin”. Selitys oli, että bassot eivät erotu omana kaiuttimenaan. Vahvistinpuoli tuli Anthemilta.
Suomalaista audio-osaamista edusti sisustukseen sulautuvia akustiikkaratkaisuja tarjoava Konto Acoustics.
Sennheiserin poissa ollessa Audio-Technica paikkasi tarjontaa. Tällä kertaa kuulokkeiden herkkyyttä oikealle dynamiikalle pääsi testaamaan aidolla vinyyliäänellä!

Teksti & kuvat: Kari Nevalainen