Puhelimille lisälinssejä ja suljinpainikkeella varustettuja kuoria valmistava Moment on julkistanut Moment Pro Camera -kamerasovelluksen. Se tarjoaa laajat manuaaliasetukset eli mahdollisuuden säätää valotusta, suljinaikaa, ISO-arvoa, tarkennusta, valkotasapainoa ja kuvan formaattia.

Säädöt tapahtuvat liukusäätimillä, jotka saa nollattua tuplanapautuksella. Tarvittaessa myös valotuksen ja tarkennuksen lukituksen saa irroitettua toisistaan tuplanapautuksella. Kuvia pystyy tallentamaan heif-, hevc-, tiff-, jpeg- ja raw-muodoissa, ja säätämisessä auttaa reaaliaikainen histogrammi.

Sovellus on saatavilla sekä Android- että iOS-mobiililaitteille. Android-versio maksaa 2,09 euroa ja vaatii toimiakseen vähintään Android 7.0 version sekä Camera 2 API -tuen (jonka voi tarkistaa tällä sovelluksella). Sen sijaan iOS-sovelluksen perusversio on ilmainen, mutta 3,49 eurolla saa kaikki ominaisuudet käyttöönsä.

Ilmaisessa iOS-versiossa on tarjolla vain automaattiasetukset. Täysi versio tukee Android-versiosta poiketen myös videokuvausta, mutta sillekin niitä luvataan lähiaikoina. Säädöt löytyvät resoluutiolle ja kuvataajuudelle, ja heilumista ehkäisee automaattinen kuvanvakain. Videomuodoista tuettuja ovat HEVC ja H.264.

IOS-versio on muutenkin monipuolisempi. Esimerkiksi laukaisinnäppäin toimii useimpien kameroiden tavoin. Puoleen väliin painamalla kamera lukitsee tarkennuksen ja valotusasetuksen, kun taas pohjaan asti painamalla kamera laukaisee sulkimen tai aloittaa videon kuvaamisen. Kaksoiskameralla varustetussa iPhonessa pystyy myös valitsemaan käytetyn linssin.