Kerroimme taannoin huhuista, joiden mukaan Nikon olisi kehittämässä täyden kennon peilitöntä järjestelmäkameraa sekä siihen kuuluvaa uutta linssijärjestelmää. Nyt ne eivät ole enää pelkkiä huhuja, sillä Nikon on julkistanut suunnitelmansa.

Yhtiö lupaa tulevien uutuuksien tarjoavan uuden ulottuvuuden optiseen suorituskykyyn. Kiinnitys on uusi, mutta kehitteillä on myös adapteri F-sarjan linsseille. Vielä ei ole tarkempaa tietoa esimerkiksi siitä, toimiiko niissä myös automaattitarkennus. Uutinen todistaa, että Nikonkin on ottanut peilittömän teknologian tosissaan. Yhtiö kertoi vastikään lähinnä aloitteleville harrastajille suunnatun Nikon 1 -peilittömänsä kuoppaamisesta.

Ilmestymisajankohtasta ja hinnoista luvataan kertoa myöhemmin. Nikon kuitenkin kertoo, että kameroita on tekeillä kaksin kappalein, kuten huhutkin lupasivat. Tilannetta pystyy seuraamaan Yhdysvaltojen Nikonin sivulta.