Panasonic on esitellyt uuden version alunperin vuonna 2014 ilmestyneestä LX100-huippupokkarikamerasta. LX100 II on olennaisilta ominaisuuksiltaan edeltäjänsä kaltainen mutta tuo mukanaan muutamia parannuksia.

Toisen sukupolven mallissa on nyt aiempaa tarkempi 22 megapikselin kenno, joka on mitoiltaan tuttuun tapaan micro four thirds -kokoinen. Peruspokkareita suurempi kennokoko auttaa etenkin vähäisessä valossa kuvatessa. Alipäästösuodinta ei ole käytössä paremman kuvaterävyyden ja resoluution saavuttamiseksi.

Kamera kykenee räpsimään 11 kuvaa sekunnissa, kun automaattitarkennus on lukittu. Jatkuvalla tarkennuksella nopeus puolittuu 5,5 kuvaan. Puskurimuisti riittää 33 raw-kuvaan. Maksimisuljinaika on nyt merkittävästi edeltäjää pidempi. Edeltäjällä pystyi ottamaan 120 sekunnin mittaisia valotuksia, uudella peräti 30 minuutin. Uudessa valotuksen korjausvaraa on viiden aukon verran molempiin suuntiin, kun edeltäjässä oli kolme aukkoa.

LCD-näyttö on edelleen kolmen tuuman kokoinen mutta nyt tarkempi. Siinä on 1,204 miljoonaa kuvapistettä verrattuna edeltäjän 921 miljoonaan. 2,76 miljoonan pisteen sähköinen etsin on ennallaan. Kamerassa on nyt Wi-Fin ja NFC:n lisäksi bluetooth-yhteys. Sen kautta voi laukaista kameran etänä, mutta live-kuvaustila toimii edelleen Wi-Fin kautta. Kätevänä uutuutena on tarjolla on mahdollisuus ladata kameraa lennosta usb-liitännän kautta esimerkiksi virtapankilla tai verkkovirtalähteellä.

Videokuvausominaisuudet ovat ennallaan, eli 4k-tasoista liikkuvaa kuvaa pystyy tallentamaan 30 ruudun sekuntinopeudella 15 minuutin ajan ja 1080p-tasoista kuvaa parhaimmillaan 60 ruudun sekuntinopeudella. Ennallaan on myös polttoväliltään 24–75 mm kinovastaavuudella ja valovoimaisella f/1,7–2,8 aukolla varustettu Leica DC Vario-Summilux -objektiivi. Kamerassa on optinen kuvanvakain ja sisäänrakennettu makrokuvaustila.

4k-valokuvaustilassa kamera merkitsee nyt automaattisesti kasvoja ja liikettä kuvasarjoissa. Sequence Composition -toiminto taas yhdistää 3–40 kuvaa yhdeksi kuvaksi. Edeltäjässä oli valkotasapainon haarukointitoiminto. Ne ovat saaneet nyt rinnalleen aukon ja tarkennuksen haarukoinnin.

Kauppoihin LX100 II on tulossa syys- ja lokakuun taitteessa. Hinta on noin 1 100 euroa.

www.panasonic.fi