Sonos on tehnyt Berliinin IFA-messuilla kolme julkistusta. Kaksi niistä on uusia tuotteita, minkä lisäksi esiteltiin uusia ominaisuuksia ohjelmointirajapintaan.

Ensinnäkin Sonos on päivittänyt Connect: Amp -verkkovahvistimensa, jonka avulla pystyy tekemään hifilaitteestaan osan Sonos-monihuonejärjestelmää. Sisääntuloina on kaksi analogista rca-liitäntää sekä esimerkiksi television liittämistä varten hdmi arc. Vahvisimessa on uutuutena myös AirPlay 2, joka toimii vaihtoehtoisena monihuonejärjestelmänä. Verkkoon yhdistäminen onnistuu joko langattomasti tai langallisesti.

Tehoa laitteelle luvataan 125 wattia kanavaa kohden. Valittavissa on stereo- tai kaksoismonotila. Vahvistin tulee saataville ainoastaan mustana. Laitteen lupaillaan tulevan maailmanlaajuisesti markkinoille helmikuussa 2019 ja hinnaksi kerrotaan 699 euroa.

Kaiutinpuolella uusi julkistus on yhdessä Sonancen kanssa kehitelty seinä- ja kattoasennuskaiutin. Se on varustettu TruePlay-huonekorjausteknologialla ja taipuu myös surround-käyttöön. Myös se ilmestyy markkinoille ensi vuoden puolella.

Uudet ominaisuudet ohjelmointirajapinnassa antavat ohjelmistokehittäjille paremman mahdollisuuden hallita Sonos-laitteita. Linjasisääntuloja voi esimerkiksi valita Control4:n tai Crestonin tapaisissa kodin automaatiojärjestelmissä.

Kolmannen osapuolen laitteet voivat myös lähettää ilmoituksia ja hälytyksiä, kuten vaikka ovikellon soiton Sonos-laitteeseen. Uusia ominaisuuksia on luvassa ensi kuusta alkaen. Ensimmäisten yhteistyökumppanien joukossa on IFTTT, jonka avulla voi ketjuttaa toimintoja eri laitteista ja sovelluksista.

www.sonos.com