Apple saanut Yhdysvaltojen patenttivirastolta patentin useamman kuin yhden käyttäjän profilointiin puheentunnistusta varten. Se voi tarkoittaa, että yhtiön Siri-puheohjausta voisi tulevaisuudessa käyttää useampi käyttäjä. Tällä hetkellä esimerkiksi yhtiön HomePod-älykaiutinta pystyy hallitsemaan vain yksi käyttäjä kerrallaan.

Puheentunnistus osaisi yhdistää äänen ja puhetyylin eri käyttäjäprofiileihin. Tunnistautuminen tapahtuisi useilla eri tavoilla, myös biometristä informaatiota hyväksikäyttäen. Usean käyttäjän tuki voi tarkoittaa sitä, että eri käyttäjät voisivat saada personoituja vastauksia. Lisäksi eri käyttäjille voisi sallia erilaisia toimintoja – he voisivat esimerkiksi pyytää puheohjausta lukemaan vain omia viestejään. Patentoitu toiminto voisi myös oppia käyttäjän sanastoa ja kielenkäyttöä ja luoda niistä käyttäjäkohtaisen kirjaston. Se myös muistaisi käyttäjän todennäköisimmin käyttämät sovellukset.

Patentista uutisoi Apple Insider. Se huomauttaa, että Apple rekisteröi useita patentteja viikottain. Pelkkä patentoiminen ei siis vielä takaa, että ominaisuus tulisi mihinkään laitteeseen. Vihiä useita käyttäjiä tukevasta Siri-puheohjauksesta oli kuitenkin aiemmin nähtävissä iOS-käyttöjärjestelmän 11.2.5 beta -version koodissa.