Uutisoimme eilen CNBC:n haltuunsa saamista tiedoista, joiden mukaan Amazon suunnittelisi julkistavansa kahdeksan uutta laitetta. Huhut realisoituivat nopeasti, sillä verkkokauppajätti piti eilen yllättäen julkistustilaisuuden, jossa esiteltiin valtava määrä uusia laitteita.

Kiinnostavimpia ovat täysin uudet audiolaitteet eli Echo Link Amp -stereovahvistin, Echo Link -stereovastaanotin, Echo Sub -subbari ja Echo Input.

60 watin Echo Link Amp -stereovahvistimessa on sekä digitaaliset että analogiset liitännät. Musiikkia, äänenvoimakkuutta ja monihuoneistoa voi ohjata Echolla tai Alexa-sovelluksella. Echo Link taas on pelkkä vastaanotin.

Echo Sub on sadan watin tehoinen langaton subbari Echo-kaiuttimien kaveriksi. Ne pystyy liittämään joko 1.1- tai 2.1-kanavaiseksi järjestelmäksi.

Echo Inputin voi liittää 3,5 mm tulon tai bluetoothin avulla olemassa olevaan äänentoistolaitteistoon. Se tukee Alexa-puheohjausta ja Chromecastia sekä sisältää neljä mikrofonia.

Pienempiin uutuuksiin kuuluu päivitetyt Echo Dot- ja Echo Plus -kaiuttimet, jotka ovat saaneet lisää tehoa.

Echo Plus-versio sai myös lämpöanturin ja mahdollisuuden käyttää pilvipohjaisia toimintoja silloinkin kun nettiyhteys ei ole käytössä.

Myös näytöllinen Echo Show -kaiutin päivitettiin. Siinä on nyt suurempi näyttö, uudet kaiutinelementit ja Dolby-äänenkäsittely. Samoin Fire TV Recast -päätelaite uudistettiin.

Muita uutuuksia olivat Smart Plug -älypistoke, jolla voi hallita erilaisia laitteita, AmazonBasics Microwave-mikroaaltouuni, Echo Wall Clock -seinäkello ja Ring Stick Up -valvontakamera.

Myös itse Alexa-puheohjaus sai uusia ominaisuuksia. Jos esimerkiksi kysyy säätilaa tietyssä kaupungissa, laite ymmärtää ravintoloita kysellessä etsiä niitä samasta kaupungista. Jatkokysymykset eivät myöskään vaadi tunnussanaa. Alexaa voi pyytää seuraamaan tiettyjä artisteja. Uusi Multi-Room Music -monihuoneominaisuus on pian saatavilla muillekin laitevalmistajille.