Peter Bergin ohjaama Mile 22 on väkivaltainen, tappamisella mässäilevä toimintaelokuva, jonka teemat tai toteutus ovat kaikkea muuta kuin tuoreita. On kadonneita radioaktiivisia aineita, jotka voivat väärissä käsissä tuhota suurkaupunkeja, ja sitten on CIA:n huippusalainen taktinen komentoyksikkö, joka hoitaa sen, mitä hallitus ja armeijat eivät voi ratkaista.

Kerronnan keskiössä on huippuälykäs ja -ärsyttävä agentti James Silva (Mark Wahlberg), joka räpsyttelee kuminauhaa kädessään sekä selostaa taustalla tapahtumia ja käsityksiään maailmanmenosta, ihmisistä hallitusten pelinappuloina ja kaaoksesta.

Silvan Kaakkois-Aasiaan määrätyn yksikön tolkuttoman vaarallisena tehtävänä on kuljettaa ”paketti” määrättyyn kohteeseen ehjänä. Tuo paketti on paikallinen poliisi Li Noor (Iko Uwais), joka tosin osoittautuu kyvykkäämmäksi puolustamaan itseään kuin kukaan siihen tehtävään määrätyistä agenteista.

Yksinkertaisesta juonestaan huolimatta elokuva on kokonaisuutena sekasotku. Sen niin ikään yksiulotteiset hahmot jäävät etäisiksi ja ontoiksi. Esimerkiksi Lauren Cohanin esittämän hahmon pitäisi olla Silvan veroinen toimintasankari, mutta sen sijaan hänet jätetään – naisena ja äitinä – hoivaamaan haavoittuneita ja pelastamaan lapsia, kun hän ei työnsä vuoksi voi olla oman tyttärensä kanssa.

Loputon huutaminen, toiminta ja järjetön tappaminen tekevät elokuvasta monotonisen ja turruttavan, mikä ei palvele Mile 22:n sanomaa jatkuvan sodankäynnin ja Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuuskoneiston kritiikkinä millään muotoa onnistuneella tai kiinnostavalla tavalla.

Katso elokuvan traileri tästä:

Ensi-ilta: 7.9.2018
Genre: Toiminta
Ohjaus: Peter Berg
Pääosassa: Mark Wahlberg, Iko Uwais, Lauren Cohan
Maa: USA